انگیزه‌های الهی؛ دلیلی برای برپایی سفره‌های افطاری ساده
کد خبر: 3717293
تاریخ انتشار : ۲۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۲

انگیزه‌های الهی؛ دلیلی برای برپایی سفره‌های افطاری ساده

گروه فرهنگی- یک کارشناس خانواده گفت: فرد مسلمان انگیزه الهی همچون، ثواب بسیار مهمانی دادن، اطعام و صله‌رحم دارد و ما این انگیزه‌ها را فراموش کرده و فرهنگ تجمل‌گرایی و عافیت‌طلبی را وارد زندگی خود کرده‌ایم.

 انگیزه‌های الهی دلیلی برای برپایی سفره‌های افطاری ساده

زهرا مشاط در گفت‌وگو با ایکنا از قزوین، اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب جای خالی افطاری‌های ساده را در جامعه دیدند و پیشنهاد دادند که به آن پرداخته و ترویج شود.
وی افزود: افطاری جزو مسائل و توصیه‌هایی است که در ماه رمضان به آن تأکید شده است و ازجمله عبادات این ماه نیز به شمار می‌رود چراکه فردی نزد حضرت محمد (ص) آمد و عنوان کرد که با توجه به ثوابی که برای افطاری دادن به روزه‌دار شده است من توان افطاری دادن را ندارم حضرت فرمودند که با آب و خرما هم می‌توان افطاری داد و از ثواب آن بهره برد.
این کارشناس خانواده عنوان کرد: در جامعه برخی از افراد هر چه که مُد می‌شود را دنبال می‌کنند و کاری به رضای خداوند ندارند که این آسیب است چراکه عده‌ای به دلیل راحت‌طلبی افطاری‌های مجلل، مفصل و پرزرق‌وبرق برپا می‌کنند و بعد با خود می‌گویند که اگر کم بگذاریم میهمان ناراحت می‌شود و این را برای خود استدلال می‌دانند.

فرهنگ‌سازی را از خانواده خود شروع کنیم

وی مطرح کرد: ما باید در عرصه فرهنگ‌سازی وارد میدان شویم و کم‌کاری ما ناشی از عدم انگیزه و یا جرئت است باید برخلاف جریان فرهنگ غلط جامعه شنا کرده و برای رضای خداوند سنت‌شکنی کنیم و در خانواده خود و در جامعه گام‌های مثبتی را برداریم.
مشاط تصریح کرد: برخی از افراد در خانواده‌های خود برخلاف اقوام سفره‌های ساده برپا می‌کنند؛ هر کس یک‌قدم برای ساده کردن سفره‌های مهمانی و افطار بردارد مطمئناً کمک بزرگی به فرهنگ جامعه کرده است.
وی خاطرنشان کرد: با برپایی سفره‌های افطار در مجامع عمومی می‌توان گامی برای ترویج فرهنگ افطاری ساده برداشت و نشان داد که می‌شود ثواب برد و برای ترویج فرهنگ غلط با جامعه همسو نبود.
این کارشناس خانواده با اشاره به اینکه برپایی سفره افطاری ساده همت می‌خواهد و تهیه و تدارک آن حس و حال جالبی دارد، افزود: در مسجد امام خمینی (ره) قزوین در 15 ماه رمضان سفره ساده افطاری برپا می‌شود.
وی همچنین تشریح کرد: چند سالی در مسجد غدیر قزوین سفره‌های افطاری ساده برپا کردیم و با نان، سبزی و پنیر از روزه‌داران پذیرایی کردیم و مردم نیز در این امر مشارکت داشتند ولی آهسته‌آهسته برخی از افراد سوپ و بامیه برای این سفره می‌آوردند که با دیدن دور شدن از هدف اصلی خود این امر متوقف شد.
مشاط ابراز کرد: برپایی سفره‌های کوچک در مساجد می‌تواند تلنگری برای افراد جامعه باشد که بخشی از آن‌ها از این فرهنگ تأثیر می‌پذیرند.
وی ادامه داد: هر خانواده‌ای که بخواهد در سال یک‌بار میهمانی دهد به‌قدری درگیر تجملات می‌شود که روزها برای یک مهمانی برنامه‌ریزی کرده و می‌پندارد که کار بزرگی را انجام داده است.
این کارشناس خانواده اظهار کرد: بسیاری از خانواده‌ها اکنون به این نتیجه رسیده‌اند که ترویج برپایی سفره‌های رنگین اثر مثبتی نداشته و منجر به کاهش رفت‌وآمدهای خانوادگی شده است.

وظایف رسانه ملی برای ترویج افطاری ساده

مشاط یادآور شد: در دهه 60 رفت‌وآمدها راحت بود و سفره‌های ساده برپا می‌شد ولی در حال حاضر به دلیل برپایی سفره‌های پرزرق‌وبرق و گذاشتن ساعت‌ها وقت برای آن، افراد سالی یک‌بار در کنار هم هستند و برای بازگشت به فرهنگ اصیل و اسلامی خود باید افراد تأثیرگذار در جامعه گام بردارند.
وی عنوان کرد: فرد مسلمان انگیزه الهی همچون، ثواب بسیار مهمانی دادن، اطعام و صله‌رحم دارد و ما این انگیزه‌ها را فراموش کرده و فرهنگ تجمل‌گرایی و عافیت‌طلبی را وارد زندگی خود کرده‌ایم.
این کارشناس خانواده تصریح کرد: هر کس به‌نوبه خود باید گامی برداشته و مطالبه عمومی داشته باشد و معروف را در جامعه ترویج دهد. در روایت داریم که وقتی از میهمانی بازگشتید تعریف نکنید که چه خورده‌اید و چگونه پذیرایی صورت گرفته است، این امر یک منکر است که معمولاً افراد بعد از برگشت از میهمانی انجام می‌دهند.
مشاط گفت: تلویزیون به‌عنوان رسانه ملی باید فرهنگ برپایی افطاری ساده را ترویج دهد و یک فیلم‌ساز هنرمند هر دو جنبه سفره ساده و تجملاتی را کنار هم بگنجاند و تجملات، عافیت‌طلبی، سادگی و صمیمیت را به تصویر بکشد.

انتهای پیام

captcha