زندگی به وقت قرآن
کد خبر: 3721816
تاریخ انتشار : ۲۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۲

زندگی به وقت قرآن

گروه فعالیت‌های قرآنی - قرآن کریم مفاهیمی را بیان می‌کند که می‌تواند راهگشایی در زندگی انسان‌ها باشد؛ به همین منظور ایکنا در نشستی با دو تن از فعالان عرصه قرآن ابعاد، ویژگی‌ها و ضرورت‌های سبک زندگی قرآنی را مورد بررسی قرار داده است.

به گزارش ایکنا از خراسان‌جنوبی، سبک زندگی قرآنی یک نوع از رفتارهای انسان‌ها است که نه تنها در زندگی فردی بلکه در زندگی اجتماعی نیز نمود پیدا می‌کند.

زندگی به وقت قرآن
اما پیاده کردن این نوع از سبک زندگی که در واقع نمود تمام تعالیم قرآنی و اسلامی برای بشریت است، نیاز به آموزش آن هم از سنین کودکی دارد.
چطور می‌شود فردی که از زمان کودکی با نوعی از سبک زندگی، روزگار خود را سپری کرده است اکنون که به سن بزرگسالی رسیده است سبک زندگی خود را تغییر دهد.
در این آموزش‌ها تمامی نهادهای جامعه از خانواده تا نهادهای فرهنگی و اجتناعی دخیل هستند و هرکدام سهمی قابل توجه دارند.
ایکنا در نشستی با دو تن از فعالان عرصه قرآن ابعاد، ویژگی‌ها و ضرورت‌های سبک زندگی قرآنی را مورد بررسی قرار داده است.
نگاهی به سبک زندگی قرآنی در بعد فردی و اجتماعی
جمشید سورگی، مدرس و قاری قرآن کریم در این نشست گفت: در قرآن کریم، پیامبر گرامی اسلام(ص)‌ به عنوان اسوه و نمونه به تمام معنا برای انسان‌ها و کل بشریت معرفی شده است.
وی با بیان اینکه وقتی پیامبر اسلام(ص) را بپذیریم می‌توانیم سبک زندگی قرآنی را از دو زاویه بررسی کنیم، افزود: این سبک زندگی در بعد زندگی فردی و بعد زندگی اجتماعی نمود پیدا می‌کند.
این مدرس قرآن ادامه داد: اگر به زندگی پیامبر(ص) بنگریم منش و اخلاق و روحیات ایشان برای همه درس است و ظهور و بروز این نوع منش در زندگی فردی و اجتماعی باعث ایجاد سبک زندگی قرآنی می‌شود.
سورگی با بیان اینکه اگر بخواهیم در زندگی فردی خود سبک زندگی قرآنی را پیاده کنیم باید یک مطالعه در زندگی فردی پیامبر(ص) داشته باشیم و زندگی اجتماعی ایشان نیز شامل تصمیمات ایشان در حوزه اقتصاد و سیاست‌هایی که در جامعه با هدف کم کردن فاصله فقیر و غنی در جامعه پیاده کرند و درسی برای بشریت است.
وی افزود: قوانینی که ایشان از طرف خداوند وضع کردند در خصوص خمس و زکات و نسخه‌هایی که برای داشتن یک اقتصاد معتدل در جامعه داشتند می‌تواند الگویی برای جامعه ما باشد.
این قاری قرآن با بیان اینکه زمانی که ایشان در شعب ابی طالب قرار گرفتند ریاضت اقتصادی را به مسلمانان یاد دادند، تصریح کرد: سیاست خارجه ایشان و عقیده ایشان برای ارتباط و دوستی مسلمانان با دیگران می‌تواند الگویی بی بدیل برای زندگی اجتناعی امروز باشد.
سورگی به آیه نفی سبیل در سوره مبارکه نساء اشاره کرد و افزود: در این آیه خداوند می‌فرماید: خداوند هیچ گاه راهی را برای تسط کافران بر مومنان قرار نداده است.
وی اظهار کرد: برای داشتن یک سبک زندگی اسلامی باید یک الگو داشته باشیم و اگر می‌خواهیم سبک زندگی اسلامی را رعایت کنیم باید به اصل اسلام در تمام ابعاد زندگی برگردیم.
غفلت از سبک زندگی قرآنی ناشی از عدم آگاهی نسبت به دین اسلام است
این مربی قرآن افزود: در سبک زندگی غیر اسلامی اشتباهی وجود دارد که گاهی در زندگی مردم ظاهربین دیده می‌شود که تنها به تکنولوژی نگاه می‌کنند و این یک نگاه عجولانه و دور از عدالت و برخاسته از عدم اطلاعات در این زمینه است.
سورگی به مکتب ‌مادی گرا اشاره کرد و ادامه داد: بسیاری از مادی گرایان می‌گویند هدف وسیله را توجیه می‌کند اما سبک زندگی اسلامی این را نمی‌پذیرد.
وی بیان کرد: امروز می‌بینیم که برای اینکه آمریکا پول بیشتری داشته باشد جنگ بین کشورها را تبلیغ می‌کند تا بتواند سلاح‌های خود را بفروشد در حالیکه اسلام همیشه با حمله و جنگ مخالف است مگر اینکه تهاجمی به ناموس و وطن صورت گیرد و اسلام می‌گوید مسلمانان نباید آغاز کننده جنگ باشند.
این قاری قرآن با اشاره به راه‌های جذب مردم به سبک زندگی قرآنی و اسلامی، افزود: اولین مرحله شناخت مردم از این نوع سبک زندگی است که نیاز به آموزش دارد و در این راه آموزش و پرورش و صدا و سیما باید سبک زندگی اسلامی را آموزش دهند.
سورگی با بیان اینکه متاسفانه امروز با پدران و مادرانی مواجه هستیم که دچار انحراف فکری شده‌اند، تصریح کرد: زمانی که پدر و مادر خود رعایت نمی‌کنند چه توقعی از فرزندان این خانواده می‌رود.
وی با اشاره به اینکه آموزش و پرورش نیز باید در این راستا تلاش کند و نباید تنها از خانواده انتظار داشت که این آموزش‌ها را به فرزندان بدهد، اظهار کرد: تمام دست اندرکاران جامعه به ویژه نهادهای فرهنگ ساز باید در این امر تلاش کنند.

زندگی به وقت قرآن

باید در مساجد محافل قرآنی و آموزش سبک زندگی قرآنی را برگزار کنیم
این قاری قرآن با اشاره به تبلیغات و هجمه رسانه‌ای دنیای غرب، تصریح کرد: جنگ اقتصادی، فرهنگی و نظامی جنگ‌های امروز دنیا است.
سورگی با بیان اینکه آموزش مفاهیم قرآن باید از سنین کودکی آغاز شود و این امر باید با کمک رسانه‌ها صورت گیرد، خاطرنشان کرد:‌ باید در مساجد محافل قرآنی و آموزش سبک زندگی قرآنی را برگزار کنیم و همچنین در پارک‌ها باید محافل قرآنی برگزار شود تا هر طیفی از جامعه را در برگیرد.
وی افزود: در پارک‌ها و قسمت‌های تفریحی باید طرح‌های قرآنی وجود داشته باشد که کودکان و نوجوانان به آن جذب شوند و همچنین اساتید قرآنی با بهترین بیان باید انتخاب شوند تا بتوانند مردم را جذب اسلام کنند.
این مربی قرآن با بیان اینکه مساجد،‌ تبلیغات و فضاسازی شهری می‌تواند بسیار در جذب مردم اثرگذار باشد، تصریح کرد: باید از قاریان، حافظان و اساتید قرآن در جای خود استفاده و از ظرفیت آنان بهره برد
سورگی با بیان اینکه اگر هر کدام از ما احساس وظیفه و مسئولیت بیشتری کند می‌توانیم در راستای تثبیت سبک زندگی قرآنی قدم برداریم، اظهار کرد: باید در تمام ماه‌های سال مانند ماه رمضان به ترتیل قرآن بپردازیم.
وی افزود: جلسات قرآنی که در ماه رمضان شکل گرفته را تعطیل نکنیم و یک برنامه منظم ترتیل قرآن را در جمع خانوادگی خود داشته باشیم.
این مربی قرآن خاطرنشان کرد: خبرگزاری‌ها نیز نیاز به خلافیت در حوره قرآنی دارند تا مردم بیشتر به این سمت جذب سوند.
محمدعلی سازنده، مدرس قرآن نیز در این نشست اظهار کرد: سبک زندگی به فرهنگ و آداب و رسوم افراد برمی‌گردد.
وی با بیان اینکه بهترین سبک زندگی سبگ زندگی قرآنی است که برخاسته از آموزش‌هایی است که خداوند از طریق پیغمبر اکرم(ص) به امت آموخته است، افزود: در قرآن کریم آمده است که پیغمبر(ص) بهترین اسوه و الگو است.
این قاری و حافظ قرآن بیان کرد: باید رفتار پیامبر اسلام(ص) را در زندگی خود پیاده کنیم و سبک زندگی اسلامی ناشی از سنت پیغمبر(ص) است.
سازنده با بیان اینکه قرآن کریم به تمامی ابعاد زندگی بشر از زمان تولد تا زمان مرگ پرداخته است، اظهار کرد: در مورد روش زندگی در دوران طفولیت و جوانی، در مورد ازدواج، تربیت فرزندان دستوارات قرآنی داریم.
وی افزود: در مسائل اقتصادی، خانوادگی، فرهنگ خانواده، مسائل دینی و سیاست راهکار قرآنی وجود دارد که آیات قرآن کریم به آن اشاره کرده است.
مدرس قرآن با بیان اینکه اینگونه زندگی کردن که ناشی از آیات قرآن است سبک زندگی قرآنی نام دارد، خاطرنشان کرد: برخی نسبت به سلام می‌گویند اسلام دین سخت گیری است که این گفته‌ها ناشی از عدم اطلاع کافی نسبت به دین اسلام است.

زندگی به وقت قرآن

رعایت سبک زندگی قرآنی، خانواده را به سوی سعادت می‌برد
سازنده با بیان اینکه در قرآن کریم خداوند می‌فرماید اسلام برای شما آسانی را می‌خواهد و اسلام دینی میانه رو است، تصریح کرد: برخی مجذوب سبک زندگی غربی شده‌اند که این نشان دهنده این است که آگاهی لازم نسبت به دین ندارند و یا از روی هوا و هوس این سلک را انتخاب کرده‌اند.
وی با اشاره به اینکه اسلام دین تمام خوبی‌ها است و قرآن کریم قانون اساسی اسلام است، خاطرنشان کرد: راهکار جذب مردم به سمت قرآن و فرهنگ قرآنی، مانوس شدن بیشتر با کلام خدا و مطالعه سیره پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) است تا به زیبایی‌های اسلام را بیشتر دریابیم.
این حافظ قرآن بیان کرد: برای جذب نوجوانان و جوانان ابتدا باید آن‌ها را با مسائل دینی و اعتقادی از نوجوانی آشنا کرده و فواید رعایت سبک زندگی قرآنی را برای آنان تبیین کنیم و در مقابل آن‌ها را نسبت به خطرات و مضراتی که در سبک زندگی غربی وجود دارد آگاه کنیم.
سلزنده با بیان اینکه خداوند راه خوبی‌ها را به انسان نشان داده است، افزود: باید برای عمل به مفاهیم قرآنی در جامعه آیات قران را برای مردم از نظر ترجمه و مفاهیم بیان کنیم چرا که بسیاری از مردم بسیاری از مسائل شرعی اسلامی که در قرآن است، نمی‌دانند.
وی ادامه داد: زمانی که آیات قرآن را برای مردم بیان می‌کنیم می‌بینند که بسیاری از مسائل شرعی و اعتقادی که در جامعه اسلامی به آن امر می‌شود در کلام خدا وجود دارد.
این قاری قرآن کرین بیان کرد: در قرآن راهکارهایی وجود دارد و رعایت حدود الهی باعث جلوگیری از بسیاری از فسادها می‌شود و این یکی از اصول آموزشی است.
سازنده با بیان اینکه مسائل مختلفی آموزش‌هایی می‌دهد که می‌توانیم آن‌ها را در زندگی به کار بندیم،  یادآور شد: رعایت سبک زندگی قرآنی، خانواده را به سوی سعادت می‌برد و از بسیاری از فسادهای اجتماعی جلوگیری می‌کند.
بی تردید رعایت اصول و موازین اسلامی که تجمیع آن در زندگی سبک زندگی قرآنی و اسلامی را به ارمغان می‌آورد نجات دهنده انسان و جامعه از آسیب‌های اجتماعی بسباری است.
گزارش از زهرا حمیدی
انتهای پیام

captcha