برنامه‌های هفته قرآنی دانشگاه‌ها/ اذعان به فقدان یک طرح سراسری
کد خبر: 3761289
تاریخ انتشار : ۱۴ آبان ۱۳۹۷ - ۰۹:۰۲
حجت‌الاسلام افتخاریان تشریح کرد:

برنامه‌های هفته قرآنی دانشگاه‌ها/ اذعان به فقدان یک طرح سراسری

گروه فعالیت‌های قرآنی ــ مسئول مرکز قرآن و عترت نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه‌ها با اشاره به آغاز هفته قرآنی دانشگاه‌ها از روز 18 آبان‌ماه به تشریح برنامه‌های این هفته پرداخت و گفت: فقدان یک برنامه سراسری که در آن خادمان بخش دانشگاهی تجلیل شوند احساس می‌شود.

تشریح برنامه‌های هفته قرآنی دانشگاه‌ها / اذعان به جای خالی یک برنامه سراسری

حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسین افتخاریان، مسئول مرکز قرآن و عترت نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه‌ها، در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا، با اشاره به آغاز هفته قرآن دانشگاه‌ها از روز 18 آبان‌ماه، گفت: براساس مصوبه سال 1388 شورای هماهنگی فعالیت‌های قرآن و عترت دانشگاه‌ها، مقرر شد که در بازه زمانی 18 تا 24 آبان‌ماه که مصادف با ایام رحلت علامه طباطبایی است به عنوان هفته قرآنی دانشگاه‌ها در نظر گرفته شود. از آن سال تاکنون در این ایام، دانشگاه‌ها به اجرای برنامه‌های قرآنی خاصی می‌پردازند.
وی افزود: پس از مصوبه فوق، برای تاریخ مذکور دانشگاه‌ها برنامه‌هایی را برای نکوداشت این هفته طراحی می‌کنند. نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها نیز به عنوان دبیرخانه شورای هماهنگی فعالیت‌های قرآن و عترت دانشگاه‌ها، توصیه‌ها و برنامه‌های پیشنهادی خود را به دستگاه‌های دانشگاهی ابلاغ می‌کند.
افتخاریان اظهار کرد: بر همین اساس، امسال برنامه‌های مشخصی از روز شهادت امام رضا(ع) آغاز می‌شود و تا روز نهم ربیع‌الاول و آغاز امامت حضرت ولیعصر(عج) ادامه خواهد داشت.

برگزاری جلسات همفکری و ایده‌پردازی
مسئول مرکز قرآن و عترت نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه‌ها بیان کرد: برگزاری جلسات همفکری و ایده‌پردازی فعالان قرآنی دانشگاه‌ها را قبل از آغاز هفته قرآنی دانشگاه‌ها آغاز کرده‌ایم‌ تا دانشگاه‌ها برای برنامه‌های هفته قرآن به آمادگی لازم برسند.
وی در ادامه به معرفی عناوین منتخب برای روزهای این هفته اشاره و بیان کرد: روز اول این هفته با عنوان «دانشگاه؛ طلیعه‌دار سبک زندگی قرآنی» نام گرفته است. روز یکشنبه نیز «دانشگاه؛ قرآن کریم و بصیرت انقلابی»، روز دوشنبه «دانشگاه؛ قرآن کریم و رسالت تولید علم»، روز سه‌شنبه «دانشگاه؛ نهضت تفسیر و قرآن‌شناسی»، روز چهارشنبه «دانشگاه؛ فعالیت‌های قرآنی استادان و اعضای هیئت علمی» و روز آخر «دانشگاه؛ مهدویت و انتظار» نامگذاری شده است.
افتخاریان در بخش دیگری از سخنانش به بیان برنامه‌های تدارک دیده شده در این هفته پرداخت و گفت: اهم برنامه‌هایی که در این روزها اجرا می‌شود شامل برگزاری محافل انس با قرآن کریم در دانشگاه‌هاست. همچنین به کانون‌های قرآن و عترت توصیه شده است که آغاز کلاس‌های درس در این هفته با تلاوت قرآن کریم همراه باشد.

غبارروبی مساجد
مسئول مرکز قرآن و عترت نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه‌ها دیدار دانشجویان با نخبگان قرآنی، علما و مفسران علوم قرآنی را از دیگر برنامه‌های این هفته دانست و ادامه داد: دیدار با خانواده‌ شهدای مدافع حرم و تجلیل از آن‌ها و نیز غبارروبی از مساجد و تعمیر و تعویض قرآن‌های فرسوده از دیگر برنامه‌های معین است.
وی تأکید کرد: تشکیل حلقه‌های معرفتی دانشجویان و دیدار فعالان قرآنی دانشجویی با مسئولان دانشگاه‌ها و طرح مطالبات و پیگیری قرآنی شدن دانشگاه‌ها از برنامه‌های دیگر این هفته است. همچنین برپایی ایستگاه‌های قرآنی در محیط دانشگاه‌ها و برگزاری برنامه‌های قرآنی ویژه بر سر قبور شهدای گمنام مدفون در دانشگاه‌ها نیز تعیین شده است.
افتخاریان در ادامه به طراحی ویژه‌برنامه‌هایی در حوزه تفسیر اشاره و اظهار کرد: در این برنامه‌ها بر برگزاری هرچه باشکوه‌تر جلسات تفسیر قرآن کریم، که مقارن نماز در دانشگاه‌ها برگزار می‌شود، تأکید شده است. برنامه‌ریزی برای برگزاری مسابقات کتابخوانی قرآنی و تمرکز بر برنامه‌های قرآنی اعضای هیئت علمی و اساتید و برنامه‌ریزی مطلوب به منظور انجام فعالیت‌های قرآنی این قشر فرهیخته دانشگاهی از دیگر برنامه‌هاست.

اجتماع چهار هزار نفری دانشجویان 
وی گفت: به خاطر همزمانی هفته قرآنی دانشگاه‌ها با جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان در مشهد بخشی از فعالیت‌های این هفته با این رویداد همپوشانی خواهد داشت. همچنین در روز نهم ربیع‌الاول، که مقارن با آغاز امامت حضرت ولیعصر(عج) است، اجتماع چهار هزار نفری دانشجویان را در مسجد مقدس جمکران را خواهیم داشت.

سه‌شنبه‌های مهدوی
وی افزود: تجلیل از خادمان برنامه‌های «سه‌شنبه‌های مهدوی» و کانون‌های برتر مهدویت و تجلیل از خادمان طرح «دوشنبه‌های قرآنی دانشگاه» نیز از دیگر برنامه‌های تعیین‌شده است.
افتخاریان در پاسخ به این سؤال که برنامه‌های طراحی شده برای دانشگاه‌ها تا چه میزان الزام‌آور است، گفت: دبیرخانه شورا این برنامه‌ها را به دانشگاه‌ها ابلاغ می‌کند. دانشگاه‌ها نیز با توجه به توان مالی بخش‌های زیادی از برنامه‌ها را اجرا خواهند کرد.
مسئول مرکز قرآن و عترت نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه‌ها درباره پیگیری‌ها به منظور اجرای برنامه‌ها در این هفته از سوی دبیرخانه شورا، گفت: از نظر پراکندگی دانشگاه‌ها امکان گزارش دقیق وجود ندارد، اما از هشت دستگاه دانشگاهی که دانشجو دارند درخواست خواهیم کرد تا حد امکان گزارش‌‌های لازم را ارائه دهند.

واسپاری امور به بدنه دانشجویی
وی همچنین درباره رویکرد فعالیت‌های قرآنی این هفته در دانشگاه‌ها نیز بیان کرد: رویکرد ما واسپاری امور به بدنه دانشجویی و فعال کردن خادمان دانشجویی قرآن کریم است.
افتخاریان در ادامه در پاسخ به این سؤال که آیا نهاد یا شورای هماهنگی برنامه‌های سراسری برای تجلیل از خادمان قرآنی بخش دانشگاهی دارد یا خیر، گفت: با توجه به اینکه جشنواره ملی قرآن و عترت دانشگاه‌ها در هفته قرآن و عترت برگزار می‌شود، از بخشی از خادمان قرآنی که برگزیدگان رشته‌های مختلف این جشنواره هستند تجلیل می‌شود، اما به طور کلی جای یک برنامه سراسری و کلی که در آن خادمان بخش دانشگاهی تجلیل شوند خالی است. در برنامه‌ریزی‌ها به این موضوع پرداخته شده است که امیدواریم دستگاه‌های دانشگاهی بتوانند همراهی لازم را داشته باشند.
مسئول مرکز قرآن و عترت نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه‌ها در پایان با اشاره به اینکه قبل از تدوین برنامه‌های هفته قرآنی دانشگاه‌ها پیوست نقطه نظرات دانشجویی نیز تهیه شده است، گفت: بیش از 60 نفر از دبیران قرآن و عترت دانشگاه‌ها پیشنهادات خود را برای نکوداشت این هفته ارائه دادند و در قالب یک جدول مستقل پیوست این برنامه‌ها به دانشگاه‌ها ارسال شده است.

برنامه‌های هفته قرآنی دانشگاه‌ها/ اذعان به جای خالی یک برنامه سراسری

انتهای پیام

captcha