شرایط مبادله اوراق بهادار اسلامی در بازار سرمایه فراهم است
کد خبر: 3102126
تاریخ انتشار : ۱۸ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۶
رئیس سازمان بورس:

شرایط مبادله اوراق بهادار اسلامی در بازار سرمایه فراهم است

گروه اقتصاد: فطانت اظهار کرد: در بازار سرمایه شرایط برای مبادله اوراق مختلفی در قالب درآمد ثابت، از جمله اوراق مشارکت، مرابحه، اوراق صکوک اجاره با سودهای مشخص و صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک برای بهره‌مندی افرادی که قدرت خطرپذیری کمی دارند فراهم شده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی بازار سرمایه، محمد فطانت، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، با اشاره به اینکه یکی از دلایل کاهش خطرپذیری و رشد شاخص کل بورس نتیجه مذاکرات هسته‌ای است، گفت: نزدیک شدن به فصل مجامع از دیگر عوامل مؤثر بر رونق روزهای اخیر شاخص بورس است.

محمد فطانت گفت: در ماه‌های پیش‌رو بیش از پنجاه هزار میلیارد تومان سود بین سهامداران از طریق شرکت‌ها و بر اساس سودهای پیش‌بینی شده توزیع خواهد شد که این امر سبب ایجاد جوّی مثبت در بازار می‌شود.

وی رفع ابهامات پالایشگاه‌ها و بازگشایی نماد این شرکت‌ها، اقدامات تیم اقتصادی دولت درباره کاهش تورم، ایجاد مباحثی درباره کاهش نرخ سود بانکی، مناسب بودن بورس نسبت به بازارهای موازی و مصوبه اخیر مجلس در باره لایحه‌ای که دولت برای رفع موانع اقتصادی به مجلس فرستاده را مجموع اقداماتی دانست که توانسته روندی مثبت در بورس ایجاد کند.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار تهران در ادامه گفت: با توجه به فضای حاکم بر بازار، عرضه‌های اولیه بیش از 20 شرکت از پایان هفته جاری آغاز می شود تا بتوانیم بخشی از تقاضای بازار را با عرضه های اولیه پاسخ دهیم.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار تصریح کرد: عرضه و تقاضا در بازار به فعالان و دارندگان و خریداران سهام مربوط است و ما نمی‌توانیم اجباری در این زمینه داشته باشیم.

فطانت افزایش تقاضا، حجم بازار و افزایش سرمایه شرکت‌ها را از دیگر موارد موثر بر بازار سرمایه عنوان کرد.

وی در ادامه افزود: افزایش سرمایه شرکت‌ها می‌تواند زمینه‌ای برای ورود افراد جدید و کسانی که راغب به سرمایه‌گذاری هستند ایجاد کند.

فطانت خاطر نشان کرد: در سه ماه آینده با احتساب بخشی که تشریفات افزایش سرمایه‌اش باید انجام شود بیش از 13 هزار میلیارد تومان آمادگی افزایش سرمایه به‌ وجود می‌آوریم.

وی ارزیابی خود از عملکرد بورس را در سال قبل اینگونه بیان کرد: در سال 93 پیرو تصمیماتی که گرفته شد بازار ما را به سمت ایجاد زیرساخت و کارهایی پیش برد که بتوانیم پاسخگوی کسانی باشیم که با حجم بیشتری از سرمایه در بازار حضور پیدا می‌کنند.

وی افزود: به لحاظ عدد و رقم از دی 92 تا اسفند 93 بازار منفی را تجربه کردیم؛ یعنی چیزی حدود بیست و هشت درصد افت شاخص داشتیم که امیدواریم در فضای پر رونق سال 94 این عدد جبران شود.

وی افزود: تلاش ما این است که افراد با ذائقه‌های مختلف خطرپذیری، بتوانند محصول متناسب با روحیه خود را خریداری کنند؛ برای مثال اوراق مختلفی در قالب درآمد ثابت، مشارکت، مرابحه، اوراق صکوک اجاره با سودهای مشخص و صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک برای بهرمندی افرادی که قدرت خطرپذیری کمی دارند فراهم شده است.

فطانت در پایان افزود: افرادی که قصد ورود به بازار سرمایه را دارند بهتر است شناخت کافی از ادبیات بورس و ریسک بازار، دیدگاه بلند‌مدت داشته باشند و نسبت به شرکت‌ها و نمادهایی که خریداری می‌کنند تحقیق کرده باشند.

captcha