کتابخانه‌های قدیمی قم نسخ خطی با قدمت هزار ساله را به رخ جهان می‌کشد
کد خبر: 3672576
تاریخ انتشار : ۲۲ آذر ۱۳۹۶ - ۱۶:۴۷

کتابخانه‌های قدیمی قم نسخ خطی با قدمت هزار ساله را به رخ جهان می‌کشد

گروه فرهنگی: مدیر کل کتابخانه‌های عمومی استان قم گفت: کتابخانه های قدیمی قم همچون کتاب خانه آیت الله مرعشی نسخی خطی با قدمت 1000 ساله را به رخ جهان می کشد.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) از قم، حجت الاسلام والمسلمین دکتر امیر عطاالله جباری شامگاه سه شنبه در سیصد و سومین جلسۀ بنیاد قم‌پژوهی با موضوع بررسی وضعیت کتابخانه های عمومی استان قم افزود: اهمیت کتاب و کتابخوانی قدمتی به تاریخ تمدن بشر دارد و به زمان اختراع خط و حفظ منابع مکتوب برمی گردد.
وی بیان کرد: پیشینه کتابخانه را به تاریخ سومر می دانند و اولین کتابخانه در جهان متعلق به 2 هزار و 700 سال قبل از میلاد مسیح (ع) است.
جباری بیان کرد: در ایران نیز قدیمی‌ترین کتابخانه مربوط به دوره هخامنشیان است و در نیشابور، مراغه و ری که پایگاه دانش و علم به شمار می رفته کتابخانه هایی نیز تاسیس می شده و اسناد و نگاشته ها را در آن ها نگهداری می کردند.
**کتابخانه ها نشانه رشد و بالندگی جوامع هستند 
وی تصریح کرد: در همه دنیا کتابخانه ها جایگاه والایی دارند و نشانه بالندگی و رشد هر کشوری محسوب می شوند وقتی هیات های خارجی وارد کشوری می شوند یکی از مراکز مورد بازدید آن ها کتابخانه های بزرگ و مطرح است.
مدیر کل کتابخانه های عمومی استان قم با بیان اینکه بهترین جایی که می توان تمدن بشری را نگهداری کرد بطن کتابخانه ها می باشد، عنوان کرد: ما با وجود کتاب خانه های بزرگی در قم همچون کتابخانه آیت الله مرعشی کتاب هایی 1000 ساله را به رخ جهان می کشیم و تمدن پیشرفته خود را به دنیا عرضه می کنیم .
جباری عنوان کرد: کتابخانه بزرگ کنگره آمریکا با قدمت 200 ساله در حدود 130 میلیون سند کتابخانه ای را در خود نگهداری می کند به طوری که 800 کیلومتر طول قفسه های آن خواهد شد.
وی گفت: همچنین در طول سال 600 میلیون دلار هزینه این کتابخانه می شود و در روز 10 هزار عنوان کتاب به آن افزوده می شود و در 470 زبان مختلف کتاب وجود دارد.
مدیر کل کتابخانه های عمومی استان قم بیان کرد: کتابخانه ها گنجینه ای برای حفظ اسناد و منابع که گرانقدرترین ذخایر فرهنگی هستند به شمار می روند امروز در کشورهای جهان همچون بریتانیا و روسیه نیز کتابخانه های عظیمی وجود دارد.
وی ادامه داد: در کشور ایران به همت علما در دوران اخیر کتابخانه هایی پایه گذاری شد که به نیت نیازهای شخصی یا خدمات عام المنفعه تاسیس گردید تا جایی که قم را شهر 1000 کتابخانه نامیده اند.
جباری یادآور شد: بعد از حضور مرحوم آیت الله حائری یزدی و به برکت حضور علما در قم کتابخانه های متعددی در این شهر مقدس پایه ریزی شد و حتی محل فعلی مرکز قرآن و عترت کتاب خانه حضرت امام خمینی(ره) بوده است.
وی اظهار داشت: کتابخانه های عمومی نیز در کنار کتاب خانه های تخصصی مورد نیاز بوده است این کتابخانه های عمومی به آحاد مردم فارغ از سن و جنس و طبقه و گرایش های سیاسی و جایگاه اجتماعی خدمات ارائه می نماید و هیچ محدودیتی ندارد.

captcha