فعالیت 45 کارشناس سلامت روان در مراکز خدمات جامع سلامت همدان
کد خبر: 3682701
تاریخ انتشار : ۲۶ دی ۱۳۹۶ - ۱۵:۱۲

فعالیت 45 کارشناس سلامت روان در مراکز خدمات جامع سلامت همدان

گروه اجتماعی: مدیرگروه سلامت روانی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی از فعالیت 45 کارشناس سلامت روان در مراکز خدمات جامع سلامت همدان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) از همدان به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی، حمید رنجبران، مدیر گروه سلامت روانی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان، اظهار کرد: گروه سلامت روان معاونت بهداشتی از جمله گروه‌های هشت‌گانه این معاونت است که به ارائه خدمات در سه بعد پیشگیری از اختلالات روانی، آسیب‌های اجتماعی و اعتیاد به گروه های هدف می‌پردازد.
وی با اشاره به اینکه تقریباً 45 نفر از کارشناسان سلامت فارغ‌التحصیل رشته روانشناسی، به شکل سیستم شبکه‌ای در شهرستان‌ها به جامعه شهری خدمات سلامت روان ارائه می‌دهند، گفت:‌ عموم فعالیت‌ها در حوزه پیشگیری از سه مقوله اختلالات روانی، آسیب‌های اجتماعی و اعتیاد است.
مدیر گروه سلامت روانی معاونت بهداشتی دانشگاه با بیان اینکه در حوزه پیشگیری از اعتیاد در چند محور کار انجام می‌گیرد، افزود: روانشناسان حوزه سلامت روان در مراکز خدمات جامع سلامت، به ارائه خدمات در حوزه پیشگیری از اعتیاد می‌پردازند.
وی با بیان اینکه مراکز خدمات جامع سلامت از واحدهای مختلف بهداشتی نظیر تغذیه، ماما، پزشک، روانشناس و ... تشکیل شده است، ابراز کرد: یک روانشناس آموزش‌دیده به صورت روزانه در مراکز خدمات جامع سلامت حضور داشته و خدمات رایگان به جمعیت زیر پوشش آن مرکز ارائه می‌دهد.
رنجبران با اشاره به اینکه نخستین اقدام در حوزه پیشگیری از اعتیاد در مراکز خدمات جامع سلامت غربالگری است، عنوان کرد: موضوع اعتیاد بسیار بسیط است و مسائل جزئی‌تری دارد که غربالگری در خصوص شدت اعتیاد، مدت آن، ماده‌ای که فرد به آن مبتلا است و... انجام می‌شود.
وی با اشاره به اینکه ارائه آموزش نیز در دستور کارشناسان سلامت روان قرار می‌گیرد، گفت: مشاوره فردی و گروهی در دو زمینه در مراکز خدمات جامع سلامت مورد توجه ما قرار گرفته است.
مدیرگروه سلامت روانی معاونت بهداشتی دانشگاه با بیان اینکه با ارائه مشاوره‌هایی فرد مبتلا را به صورت تدریجی به رهایی از ماده اعتیاد سوق می‌دهیم، اظهار کرد: مسئله اعتیاد اثرات سوء در زندگی افراد معتاد خواهد داشت و نحوه کاهش این اثرات مورد توجه است.
رنجبران با اشاره به اینکه مداخلاتی در این زمینه در دستور کار قرار می‌گیرد، گفت:‌ ممکن است چنان وضعیت فرد را حاد ببینیم که او را به مراکز دیگری که در حوزه اعتیاد به شکل تخصصی فعالیت دارد، ارجاع دهیم.
وی با بیان اینکه آنچه که روانشناسان ما در مراکز خدمات جامع سلامت غربالگری و آموزش را مورد توجه قرار می‌دهند، افزود: وضعیت اعتیاد به عموم خانواده‌ها آموزش داده می‌شود و در حوزه پیشگیری نیز آموزش‌ها به خانواده‌ها، مدارس، دانشجویان و تمام محیط های دارای جمعیت هدف ارائه می‌شود.

 

captcha