جنگ تنها شجاعت نبود، عقلانیت و تدبیر نظامی هم در آن نقش داشت/ دولت بدون کمک مردم، خیران و پزشکان قادر به حل مشکلات نیست
کد خبر: 3695910
تاریخ انتشار : ۱۰ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۶:۳۴

جنگ تنها شجاعت نبود، عقلانیت و تدبیر نظامی هم در آن نقش داشت/ دولت بدون کمک مردم، خیران و پزشکان قادر به حل مشکلات نیست

گروه فرهنگی ـ سرلشکر صفوی با بیان اینکه جنگ تنها شجاعت نبود بلکه عقلانیت و تدبیر نظامی هم در آن نقش داشت، گفت: از مردم، مسئولان محلی، استانی و کشوری می‌خواهم سرکشی به مناطق محروم و رسیدگی به وضعیت درمانی این مناطق را در اولویت کارها داشته باشید. به رغم تمامی خدمات اما هنوز مشکلات داریم و اگر مردم، خیران و پزشکان به کمک دولت نیایند دولت به تنهایی قادر به حل تمام مشکلات نیست.

به گزارش ایکنا از خوزستان، سرلشکر سیدیحیی صفوی مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا در ششمین آیین اهدای جایزه ملی شهید رهنمون که امروز 10 اسفندماه در اردوگاه شهید باکری خرمشهر برگزار شد، با اشاره به رسیدگی به مجروحان در زمان جنگ اظهار کرد: در عملیات کربلای 5 ما بیش از 70 هزار نیرو وارد عملیات کردیم و بیش از 5 هزار شهید نیز در این عملیات تقدیم شد. همچنین در این عملیات بیش از 40 هزار مجروح داشتیم که آن دسته از مجروحانی که امکان رسیدگی سریع داشتند در اهواز درمان و دوباره به رزم برمی گشتند.

وی افزود: بیمارستان صحرایی امام حسین(ع) را در سه راهی دارخوین تاسیس کرده بودیم. این بیمارستان سه لایه داشت، یک لایه بتنی، یک لایه سرب و دوباره یک لایه بتن. جراحان ما در این بیمارستان حدود 17 هزار و 780 عمل جراحی را انجام دادند.

صفوی ادامه داد: عملیات کربلای 5 که در 19 دی ماه سال 65 انجام شد، بیش از 20 روز به طول انجامید و قبل از آن عملیات کربلای 4 را به مدت 15 روز داشتیم و پس از کربلای 5 هم عملیات کربلای 8 انجام شد.

اقدامات فوق‎العاده‎ای که در بیمارستان صحرایی امام حسین(ع) صورت گرفت

وی بیان کرد: در آن زمان در بیمارستان صحرایی امام حسین(ع) 8 هزار و 614 مورد خونگیری، 4 هزار و 283 مورد آزمایش و سه هزار و 703 مورد رادیولوژی انجام شد.

مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا با بیان اینکه بیمارستان صحرایی امام حسین(ع) دارای 302 اتاق بستری بود، عنوان کرد: این بیمارستان دارای هشت اتاق جراحی، بخش آی سی یو و 25 تخت اورژانس بود که ظرفیت آن هنوز هم موجود است.

وی ادامه داد: همچنین این بیمارستان دارای یک هزار و 450 پزشک و کادر پزشکی و 120 نفر کادر اداری بود. حتی در بیرون از بیمارستان جایی برای تعمیر آمبولانسها وجود داشت.

در کربلای 5 حتی قوطیهای خالی کنسرو و کمپوت هم ترکش می خوردند

صفوی با اشاره به موشک باران و گلوله باران در عمیلات کربلای 5 تصریح کرد: خدا می داند که در کربلای 5 که متر به متر زمین مورد اصابت موشک و یا گلوله قرار گرفته بود و جایی خالی از گلوله نبود، حتی قوطیهای خالی کنسرو و کمپوت هم ترکش می خوردند.

وی در ادامه بازخوانی خاطراتی از عملیات کربلای 5 افزود: من در آن عملیات می خواستم از منطقه پنج ضلعی(منطقه ای در عملیات کربلای 5) به زیر پل امام رضا(ع) (از جاده خرمشهر به سمت بصره نرسیده به دویچه) بروم زیرا حاج قاسم سلیمانی و حسین خرازی هم آنجا بودند و من هم می خواستم برای تشکیل جلسه ای به آنان ملحق شوم. در آن مسیر سوار بر یک نفربر زرهی بودم ولی آنقدر آتش کاتیوشا و توپخانه زیاد بود که نفربر امکان حرکت نداشت. از شدت آتش، نفربر همچون گهواره تکان می خورد. کمی که آتش دشمن فروکش کرد خواستیم حرکت کنیم دیدم تمام آنتنهایی که از نفربر خارج بودند قطع شده اند. ترکشها سر آنتنها را زده بود و ما تنها با یک بی سیم که دارای برد محدودی بود، امکان برقراری ارتباط داشتیم.

مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا ادامه داد: بالاخره به پل (دروازه شرقی بصره) رسیدیم و با فرماندهان خط شکن عملیات کربلای 5 جلسه گرفتیم اما صدای آتش دشمن چنان زیاد بود که صدای یکدیگر را هم به سختی می شنیدیم.

صفوی به حماسه بزرگ جامعه علوم پزشکی در دوران دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: اقدامات این مجموعه یک افتخار برای تمامی ملت ایران است زیرا انسانهایی که در این مجموعه از امدادگر، پرستار، پزشک و پیراپزشک فعالیت کردند، انسانهای شاخص و برگزیده خدا بودند و احساس مسئولیت داشتند، شجاعت و شهامت داشتند، کاردان و متخصص بودند.

وی به فعالیت بیمارستان فاطمه زهرا(س) در عملیات فاو(20 بهمن 64) اشاره و عنوان کرد: در این بیمارستان نیز پزشکی داشتیم که 72 ساعت عمل جراحی می کرد و نخوابیده بود و به ناگاه از شدت بیخوابی بیهوش شد. در این عملیات 40 فروند هواپیمای دشمن زده شد.

حضور سه میلیون نفر در دوران هشت ساله جنگ تحمیلی

مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا با اشاره به حضور سه میلیون نفر در دوران هشت ساله جنگ تحمیلی در عرصه نبرد خاطرنشان کرد: دو میلیون نفر نیروهای داوطلب بسیجی اعم از سپاه، جهادسازندگی و یا گردانهای جهادی بودند. یک میلیون نفر هم نیروهای موظف ارتش، سپاه، نیروی انتظامی و غیره بودند. از این سه میلیون نفر، 600 هزار نفر مجروح ثبت شده داریم و حدود 300 هزار نفر هم مجروحانی که ثبت نشده اند.

وی اظهار کرد: مجموع کسانی که از رزمندگان بهداری دفاع مقدس، امدادگران، جراحان متخصص، پرستاران، داروسازان، دندانپزشکان و کارشناسان رادیولوژی در دوران هشت ساله دفاع مقدس شرکت کردند، به 100 هزار نفر می رسد که از این تعداد 3 هزار نفر به شهادت رسیده اند.

صفوی افزود: اکنون در ستاد کل موسسه ای به عنوان بهداری دفاع مقدس تشکیل شده با مسئولیت سردار فتحیان که در حال جمع آوری اسناد و مدارک مربوطه هستند.

وی رویداد کمک رسانی جامعه پزشکی به مجروحان جنگ را یک حماسه بزرگ دانست و گفت: این یک حماسه بزرگ است که 100 هزار نفر به کمک 900 هزار مجروح بیایند.

مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا ادامه داد: در دوران جنگ دو سوم عملیاتهای ما در جنوب کشور بود و یک سوم در غرب و شمال غرب صورت گرفت.

یکصدد هزار عمل جراحی حیات بخش در دوران دفاع مقدس

وی از انجام 100 هزار عمل جراحی حیاتبخش در دوران دفاع مقدس خبر داد و خاطرنشان کرد: در زمان هشت ساله جنگ در پستهای امدادی اعم از اورژانس و بیمارستان حدود 100 هزار عمل جراحی حیاتبخش داشتیم که اگر انجام نمی شد رزمنده شهید می شد. این رقم در نظام بین الملل و در جنگهای طولانی به نوبه خود یک رکورد است.

صفوی بیان کرد: این جزو افتخارات بزرگ جمهوری اسلامی است که در هیچ جا نمونه اش نیست.

وی خطاب به حاضران در آیین اهدای جایزه شهید رهنمون گفت: نخستین خواهشم از حاضران آن ست که به عهد و پیمانی که با خدا، امام بزرگوار و شهدا بستیم وفادار باشیم و مردمدار و مردم یار باشیم و باقی بمانیم. دیگر آنکه خاطرات و تجربیات فاخر و ارزشمندتان را برای انتقال به نسل فعلی و نسلهای آینده هم بیان کنید و هم بنویسید.

مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا با بیان اینکه 52 درصد جمعیت کشور زیر 30 سال سن دارند، اظهار کرد: نسل جدید نیاز دارد تا با ارزشهای دفاع مقدس آشنا شود. 27 سال از پایان جنگ گذشته و آگاهی جوانان از واقعیات جنگ امری ضروری است.

وی خاطرنشان کرد: باید فرهنگ ایثار، فکر و عقلانیت را منتقل کنیم، جنگ تنها شجاعت نبود بلکه عقلانیت و تدبیر نظامی هم در آن نقش داشت. دانش نظامی ما بالاتر از دشمن بود. جنگ مجموعه ای از دانش و علوم است.

صفوی ادامه داد: دیگر خواسته ام آن است که ارتباط و تعاملتان را با یکدیگر چه در سطح شهرستان، استان و ملی حفظ کنید، ضمن آن که در بحث محرومیت زدایی در بیمارستانهای صحرایی که در نقاط کم برخوردار برپا می شود نیز مشارکت داشته باشید.

وی افزود: امسال در 30 نقطه از کشور پزشکان عضو بسیج با استقرار در بیمارستانهای صحرایی به ارائه خدمات درمانی و دارویی پرداختند.

مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا از مردم، مسئولان محلی، استانی و کشوری خواست که سرکشی به مناطق محروم و رسیدگی به وضعیت درمانی این مناطق را در اولویت کارهایشان داشته باشند و بیان کرد: ما هنوز در بسیاری از نقاط محرومیت و کمبود داریم، در سیستان و بلوچستان 27 درصد نرخ بی سوادی داریم و این سوای از بیماری و بیکاری آنان است که مشکلاتشان را حادتر می کند.

وی عنوان کرد: در آبادان و خرمشهر هنوز مشکل آب، بهداشت، تعطیلی صنایع و بیکاری وجود دارد، مواد مخدر بیداد می کند و مشکل حاشیه نشینی داریم. در شهر اهواز 300 هزار نفر حاشین نشین هستند. از مجموعه دانشگاههای علوم پزشکی آبادان و اهواز می خواهم تا حداقل هفته ای یک بار به این مناطق سرکشی کنند.

11 میلیون نفر جمعیت حاشیه نشین کشور

صفوی آمار جمعیت حاشیه نشین کشور را 11 میلیون نفر عنوان کرد و گفت: از شما می خواهم با همان روحیه ای که به کمک رزمندگان می آمدید به دیدار این مردم فقیر و بیکار بروید و به آنها کمک کنید.

وی با قدردانی از خدمات وزارت بهداشت تصریح کرد: به رغم تمامی خدمات اما هنوز مشکلات داریم. اگر مردم، خیران و پزشکان به کمک دولت نیایند دولت به تنهایی قادر به حل تمام مشکلات نیست.

مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا در بخش پایانی از سخنان خود با اشاره به اینکه ملت ما هشت سال به رهبری امام و با تقدیم بیش از 200 هزار شهید، 300 هزار جانباز و 40 هزار آزاده سرافراز ایستادند تا جنگ به پیروزی رسید، خاطرنشان کرد: نه نقطه ای از قرارداد 1975 کم شد، نه قطره ای از آبهای اروندرود که مورد مناقشه بود و نه بخشی از کشورمان تجزیه شد.

انتهای پیام

captcha