سبقت مردم اهواز در گرایش به تشیع نسبت به تمام مناطق ایران
کد خبر: 3709395
تاریخ انتشار : ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۲

سبقت مردم اهواز در گرایش به تشیع نسبت به تمام مناطق ایران

گروه معارف - حجت‌الاسلام والمسلمین حیدری با بیان اینکه مردم اهواز در گرایش به تشیع پیشتاز تمام مناطق ایران هستند، به شرح نشانه‌های این گرایش در مناطق غربی و جنوبی خوزستان پرداخت.

به گزارش ایکنا از خوزستان، حجت‌الاسلام و المسلمین محسن حیدری، نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری در بخش دوم همایش علمی تخصصی قاضی نورالله شوشتری با بیان اینکه شهید بزرگوار افتخار شیعه و جهان اسلام است، به نقد مقاله ای در ارتباط با نقش سادات در گسترش تشیع در خوزستان پرداخت و اظهار کرد: سادات مرعشی به ویژه قاضی نورالله شوشتری نقش فوق العاده ای در انتشار تشیع در داخل و خارج از کشور داشتند.

نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه خاندان مرعشی در گرایش مردم به مذهب تشیع و تثبیت آن در شوشتر نقش ویژه ای داشتند، افزود: میرنجم الدین جد ششم قاضی نورالله شوشتری از مازندران به شوشتر آمد و نقش فوق العاده ای در گرایش اهالی شوشتر به تشیع داشت؛ چنانکه میرنورالله جد اول شهید ثالث نیز نقشی عمده در تشیع مردم شوشتر داشت.

امام جمعه موقت اهواز گفت: اما باید توجه داشت برخلاف آنچه در این مقاله ذکر شده سادات مرعشی نقشی در گرایش مناطق جنوبی و غربی اهواز به تشیع نداشتند و این مناطق از صدها سال پیش شیعه بودند.  چنانکه مقدسی در کتاب احسن التقاسیم فی معرفه الاقاليم که آن را در قرن چهارم هجری نوشته عنوان می کند نیمی از مردم اهواز در آن زمان شیعه بودند. 

 حیدری افزود: اهواز اولین منطقه گرونده به تشیع در زمان فتح مسلمانان بود؛ زیرا اصحاب خاص و مورد اعتماد امیر المؤمنین علیه السلام در فتح اهواز نقش داشتند و درس امامت و ولایت را در قرن اول هجری از صحابه علی(ع) فرا گرفتند.

وی بیان کرد: عمار یاسر، سلمان فارسی، حذیفه بن یمان در فتح اهواز نقش داشتند و درس ولایت را به اهوازی ها یاد دادند.

نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری همکاری مردم اهواز با نماینده امام علی(ع) برای مقابله با خریط بن خارج ناجی خوارجی را دلیلی دیگر بر تشیع اهوازی بیان کرد و افزود: هجرت تدریجی جمعی از شیعیان مخلص کوفه همچون نوادگان قیس بن سعد عباده، مقداد بن اسود کندی، نعمان بن ابراهیم اشتر به خوزستان در زمان معاویه و پس از شهادت امام حسین(ع) مروج تشیع اهواز در اهواز بود.

امام جمعه موقت اهواز با بیان اینکه ذریه ائمه اطهار(ع) نیز تشیع را در خوزستان گسترش دادند، اظهار کرد: مردم زیادی از اهواز برای گرفتن انتقام خون امام حسین علیه السلام به لشکر مختار پیوستند، چنانکه در نبرد با حجاج ثقفی حضور داشتند.

حیدری انتخاب منصور نجاشی از شیعیان و صحابه امام صادق (ع) از سوی منصور دوانیقی را دلیلی دیگر برای شیعه بودن اهوازی ها برشمرد و خاطرنشان کرد: خلیفه عباسی با چنین اقدامی تلاش کرد تا شورش ها در اهواز را علیه حکومت خود فرونشاند.

وی، وجود حوزه علمیه اهواز در قرن سوم هجری به هنگام ورود امام رضا(ع)، اقامت امام هشتم در اهواز، وجود صحابه معصومین، تشکیل حکومت های شیعی و تألیفات علمای اهوازی از جمله حسن و حسین بن سعید اهوازی و علی بن مهزیار اهوازی در ترویج مکتب اهل بیت علیهم السلام را از نشانه های پیشینه تاریخی تشیع بیان کرد.

انتهای پیام

captcha