کتب درسی باید بر اساس نیازهای فطری دانش‌آموزان تدوین شود
کد خبر: 3749288
تاریخ انتشار : ۰۱ مهر ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۳

کتب درسی باید بر اساس نیازهای فطری دانش‌آموزان تدوین شود

گروه فرهنگی ــ نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین گفت: فرزندان ما همواره رویکرد الهی دارند و باید کتب درسی به‌گونه‌ای تدوین شود که پاسخگوی نیازهای فطری آن‌ها باشد چراکه فطرت الهی انسان تغییرناپذیر است.

 کتب درسی باید بر اساس نیازهای فطری دانش‌آموزان تدوین شود

به گزارش ایکنا از قزوین، آیت‌الله عابدینی، امام‌جمعه قزوین صبح امروز، اول مهر‌ماه در مراسم نواختن زنگ آغاز سال تحصیلی جدید مدارس این استان گفت: خداوند همه عالم هستی را محلی برای آموختن قرار داده است و درس‌های آن را از طریق پیامبران و قرآن کریم بر ما نازل کرده است.
وی تصریح کرد: در نخستین آیه‌های قرآن که در سوره علق بر پیامبر‌(ص) نازل شد، خداوند به رسول خود دستور به خواندن می‌دهد؛ در حالی‌که در آن زمان در سرزمین حجاز تعداد بسیار اندکی سواد خواندن و نوشتن داشتند.
امام‌جمعه قزوین ادامه داد: خدای متعال در اولین کلام خود بلندترین نگاه‌های انسانی و عقلانی را با ساده‌ترین کلماتی که برای همه انسان‌ها قابل‌فهم باشد، مطرح می‌کند و به انسان می‌فهماند که آفریننده او همان آفریننده عالم هستی است.
نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین به تفاوت‌های فرهنگ غرب با فرهنگ ایمانی پرداخت و افزود: غرب در تلاش است تا عالم را بدون خدا و بدون حساب‌وکتاب معرفی کند در حالی‌که این موضوع با فطرت انسان که الهی است، در تضاد است.
وی با تأکید بر اینکه باید کتب درسی بر اساس نیازهای فطری انسان که الهی است تدوین شود، گفت: فرزندان ما همواره رویکرد الهی دارند و باید کتب درسی به‌گونه‌ای تدوین شود که پاسخگوی نیازهای فطری آن‌ها باشد چراکه فطرت الهی انسان تغییرناپذیر است.
آیت‌الله عابدینی کرامت را بالاترین درجه انسانی در دنیا برشمرد و ابراز کرد: خداوند عبادت را برای رسیدن به جایگاه تقوا قرار داده است و تقوا انسان را به جایگاه والای کرامت که بالاترین درجه شخصیتی و کمال برای هر فردی است، قرار داده است.
امام‌جمعه قزوین در ادامه بابیان اینکه خداوند انسان را برای آموختن آفریده است، عنوان کرد: در قرآن آمده خداوند آنچه را که انسان نمی‌دانست به او آموخته است که اگر خدا به او نمی‌آموخت، هرگز به آن دست نمی‌یافت.
وی ادامه داد: علوم خدایی باتجربه به دست نمی‌آید و خداوند به پیامبر(ص) نیز فرموده است به تو علومی را آموخته‌ایم که اگر ما به تو نمی‌آموختیم هرگز به آن دست نمی‌یافتید.
نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین بابیان اینکه خداوند نور است، اظهار کرد: خداوند می‌فرماید من نور الهی را به هرکسی که بخواهم عنایت می‌کنم و برای دریافت آن لازم است انسان در خود لیاقت و شایستگی ایجاد کند.
آیت‌الله عابدینی در ادامه به تشریح آیه 40 سوره نور پرداخت و تصریح کرد: هرکسی که خداوند او را نورانی نکند و از علم خود بهره‌مند نسازد، چیزی به دست نخواهد آورد.
وی با تأکید بر اینکه علم حقیقی باید از درون انسان به جوشش دربیاید، بیان کرد: آنچه از کتاب و معلم می‌آموزیم علمی است که از بیرون به ظرف وجود ما وارد می‌شود در حالی‌که نور الهی، علم حقیقی را در انسان به جوشش درمی‌آورد و این علم پایان‌ناپذیر است.
امام‌جمعه قزوین زمینه دست‌یابی به علم جوششی را تقوا معرفی کرد و ابراز داشت: خداوند می‌فرماید ای کسانی که ایمان آورده‌اید اگر اهل تقوا شوید خداوند به شما قدرت تشخیص که عالی‌ترین نوع علم است، عنایت خواهد کرد و هیچ‌گاه سر دوراهی حق و باطل قرار نمی‌گیرید و حق را به‌خوبی تشخیص می‌دهید.
نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین در پایان یادآور شد: ما دو نوع علم داریم که یک نوع آن از راه تحصیل و مطالعه کسب می‌شود و نوع دیگر آن علم جوششی است که هیچ‌گاه از یاد انسان نمی‌رود و هرروز تکامل پیداکرده و پایان‌ناپذیر است.

انتهای پیام

captcha