موقوفات قم پاسخگوی طرح‌های قرآنی نیست
کد خبر: 3762846
تاریخ انتشار : ۲۰ آبان ۱۳۹۷ - ۱۱:۵۹

موقوفات قم پاسخگوی طرح‌های قرآنی نیست

گروه اجتماعی‌ ـ معاون فرهنگی و اجتماعی اداره‌کل اوقاف و امور خیریه استان قم اظهار کرد: موقوفات قرآنی که پاسخگوی اجرای طرح‌های قرآنی در استان باشد به اندازه لازم وجود ندارد.

موقوفات قم پاسخگوی طرح‌های قرآنی نیستحجت‌الاسلام والمسلمین یوسف احمدی، معاون فرهنگی اجتماعی اوقاف قم در گفت‌وگو با ایکنا از قم، گفت: استان قم در زمینه وقف، در گروه «ب» کشوری قرار دارد و جزء 10 استان دوم ‌میان دیگر استان‌هاست؛ در سال جدید نیز 10 مورد وقف در قم صورت گرفته که بیشترین نیات واقفان آن جهت روضه‌خوانی سی‌الشهداء(ع) بوده است.

وی بیان کرد: وقف جهت تأمین دارو و درمان نیازمندان، آزادی زندانیان غیر‌عمد و موضوعات دیگر نسبت به وقف ها در زمینه روضه خوانی بسیار کمتر انجام می شود و همچنین با توجه به اینکه امروزه یکی از مشکلات اساسی جامعه، مسئله ازدواج جوانان است، لازم است تا واقفان، در این زمینه اقدام کرده و مسائلی از این قبیل را در نیت اجرای وقف خود سهیم کنند.

معاون فرهنگی و اجتماعی اداره‌کل اوقاف و امور خیریه استان قم با تأکید بر اینکه یکی از مشکلات موقوفات استان قم، وجود برخی مسائل حقوقی است، افزود: املاک موقوفه بسیاری که مستأجران در آن ساکن هستند، از پرداخت اجاره بهای خود، خودداری می کنند و در نتیجه، درآمدی از آن موقوفه به دست سازمان اوقاف نمی رسد تا عواید آن در راستای اجرای نیت واقف آن ملک مصرف شود؛ این مسائل تا جایی است که در استان قم تا به حال 60 پرونده قضایی در زمینه چنین تخلفاتی تشکیل شده است.

احمدی با اشاره به اینکه درآمد موقوفات استان قم در سال جاری حدود 34 درصد افزایش یافته است، تصریح کرد: امروزه با توجه به مشکلات اقتصادی و اجتماعی در جامعه، واقفان باید در راستای حل این مشکلات و به خصوص مسائل جوانان قدم بردارند؛ چراکه سازمان اوقاف از نظر شرعی و قانونی نمی تواند عواید حاصل از موقوفاتی با نیت روضه خوانی را در جهت دیگری مصرف کند.

معاون فرهنگی اجتماعی اداره اوقاف و امور خیریه استان قم تاکید کرد: سازمان اوقاف قم اخیرا اجرای طرح قرآنی وسیعی را در استان قم آغاز کرده است که در این طرح حدود هفت هزار نفر از جوانان استان ثبت نام و شرکت کرده اند اما موقوفاتی که پاسخگوی اجرای این طرح وسیع باشد وجود ندارد.

 وی در رابطه با شرایط وقف نیز اظهار کرد: اولین شرط جهت وقف، مالکیت مالی است وشخصی که از لحاظ قانونی معذوریتی نداشته باشد می تواند مال خود را در اجرای هر نیت خیر و پسندیده‌ای وقف کند.

احمدی در خصوص بزرگترین وقف‌های انجام شده در استان قم، تصریح کرد: در دوسال گذشته، دو وقف بزرگ توسط آیت‌الله العظمی سبحانی و آیت‌الله العظمی جوادی آملی در قم انجام شده است؛ تمام مجموعه امام صادق(ع) که تحت اشراف آیت‌الله سبحانی است توسط این مرجع تقلید وقف شده و آیت‌الله جوادی‌آملی نیز تمامی مجموعه اسراء که تحت اشراف خود ایشان است را وقف کرده‌اند.

وی تأکید کرد: در سامانه جامع موقوفات سازمان اوقاف و امور خیریه استان قم، تمامی موقوفات، خرج‌ها و درآمدها ثبت و ضبط می شود و کسانی که تمایل به وقف مال خود دارند می توانند با مراجعه به آن، از جزئیات عملکرد این سازمان مطلع شوند.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه استان قم در پایان با اشاره به اینکه، قدیمی ترین وقف در استان قم به 150 سال پیش می رسد، بیان کرد: چه بسا واقفان متعددی که هم اکنون در قید حیات نیستند اما ملک و یا اموالی که وقف کار خیر کرده‌اند، تا ابد ثواب جاری آن وقف برای آنان باقی است.

انتهای پیام

captcha