سازمان امور مالیاتی مکلف به ممانعت از شکل‌گیری مؤدیان صوری در نظام مالیاتی شد
کد خبر: 3772749
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۹
با موافقت نمایندگان؛

سازمان امور مالیاتی مکلف به ممانعت از شکل‌گیری مؤدیان صوری در نظام مالیاتی شد

گروه اقتصاد ــ نمایندگان مجلس، سازمان امور مالیاتی را مکلف کردند ساز و کار آیین‌نامه سامانه مؤدیان را به گونه‌ای تدوین کند که مانع شکل‌گیری مؤدیان صوری در نظام مالیاتی کشور شود.

سازمان امور مالیاتی مکلف به ممانعت از شکل‌گیری مودیان صوری در نظام مالیاتی شد

به گزارش ایکنا، به نقل از خانه ملت، نمایندگان در نشست علنی امروز یکشنبه، 25 آذرماه، مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به لایحه پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان با ماده (5) آن با 173 رأی موافق، 4 رأی مخالف و6 رأی ممتنع از مجموع 220 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

در ماده (5) آمده است: فرایند کلی ثبت معاملات و محاسبه مالیات بر ارزش افزوده در سامانه مؤدیان به صورت زیر است:

الف - صورتحساب الکترونیکی، توسط فروشنده از طریق سامانه مؤدیان صادر می شود. در مورد مؤدیانی که مستقیما با مصرف کننده نهایی ارتباط دارند، عملیات ثبت فروش و صدور صورتحساب الکترونیکی، توسط پایانه فروشگاهی انجام میشود.

ب- در صورتی که خریدار، مصرف کننده نهائی نبوده و خود عضو سامانه مؤدیان باشد، صورتحساب الکترونیکی صادر شده توسط فروشنده، به صورت خودکار به کارپوشه وی در سامانه مؤدیان منتقل می شود و به عنوان اعتبار مالیاتی برای او منظور می‌گردد. تبصره - مؤدیان مالیاتی مکلفند ظرف مدت سی روز از تاریخ درج صورتحساب الکترونیکی در کارپوشه مؤدیان نسبت به اعلام پذیرش یا عدم پذیرش این صورتحساب ها اقدام نمایند. عدم اظهارنظر ظرف مدت مذکور به منزله تأیید صورتحساب مربوط می‌باشد. پ- در پایان هر دوره، بدهی مالیات بر ارزش افزوده مؤدی، که عبارت است از مابه التفاوت مالیات فروش و مالیات خرید (اعتبار مالیاتی) وی در طول دوره، طبق مقررات توسط سامانه محاسبه می‌شود.

در صورتی که مالیات فروش مؤدی بیشتر از مالیات خرید( اعتبار مالیاتی) وی باشد، مؤدی موظف است مابه التفاوت را به ترتیبی که سازمان مقرر می کند، به حساب سازمان واریز نماید. متقابلا، در صورتی که مالیات فروش مؤدی کمتر از مالیات خرید (اعتبار مالیاتی) وی باشد، سازمان موظف است مابه التفاوت را به مؤدی مسترد نماید.

ت- پس از اتمام مواعید مقرر در این ماده مأموران مالیاتی جزء در مواردی که در این قانون اجازه داده شده نباید در تشخیص بدهی مالیات بر ارزش افزوده اشخاص مشمول دخالت کنند.

ث- به منظور تکمیل اطلاعات سازمان در خصوص مودیانی که عضو سازمان مودیان نبوده یا بدون صدور صورتحساب الکترونیکی اقدام به فروش می‌کنند سامانه مودیان باید به گونه‌ای طراحی شود که مودی بتواند خریدهای خود را که فروشنده برای آن صورتحساب الکترونیکی صادر نکرده است به سازمان اطلاع دهد.

تبصره- گمرک جمهوری اسلامی ایران موظف است امکان انتقال الکترونیک را بر خط اطلاعات مالیات بر ارزش افزوده پرداخت شده توسط واردکنندگان را به سامانه مودیان از طریق مرکز ملی تبادل اطلاعات فراهم نماید.

نحوه بررسی تخلف مودیان مالیاتی مشخص شد

همچنین نمایندگان در نشست علنی امروز، در جریان رسیدگی به لایحه پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان با ماده (9) آن با 168 رأی موافق، 3 رأی مخالف و 3 رأی ممتنع از مجموع 213 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

در ماده (9) آمده است: در صورتی که مؤدی برخی از فعالیت‌ها ویا عاملات خود را کتمان نموده، یا از صدور صورتحساب‌های خود از طریق سامانه مؤدیان خودداری کرده، یا در ثبت قیمت یا مقدار فروش مرتکب م اظهاری با بیش اظهاری شده است، سازمان موظف است موارد تخلف مؤدی را از طریق سامانه مؤدیان به اطلاع وی برساند.

در صورتی که مؤدی موارد مزبور را پذیرفته و آن ها در کارپوشه خود در سامانه مؤدیان ثبت یا اصلاح کند، صرفا مشمول مجازات‌های موضوع ماده (۲2) این قانون خواهد شد. در صورتی که مؤدی آن موارد را نپذیرفته و از ثبت یا اصلاح آنها در سامانه مؤدیان امتناع کند، سازمان مراتب تخلف مؤدی را با اسناد و مدارک مثبته به هیأت حل اختلاف مالیاتی ارجاع می نماید. در صورت تأیید تخلف توسط هیأت حل اختلاف مالیاتی، سازمان می‌تواند با مراجعه به مؤدی یا مطالبه دفاتر و اسناد او، نسبت به حسابرسی دوره‌های مالیاتی سال تخلف اقدام نماید. علاوه بر این، مؤدی متخلف مشمول مجازات موضوع ماده (۲2) این قانون خواهد بود

انتهای پیام

captcha