ارائه مقاله مشترک از حوزه و دانشگاه؛ گامی برای اتحاد این دو نهاد
کد خبر: 3773124
تاریخ انتشار : ۲۶ آذر ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۹

ارائه مقاله مشترک از حوزه و دانشگاه؛ گامی برای اتحاد این دو نهاد

گروه معارف ـ رئیس حوزه‌های علمیه استان همدان با اشاره به اینکه در راستای تحقق وحدت حوزه و دانشگاه فعالیت‌هایی صورت پذیرفته است، گفت: اما آنگونه که باید این اتحاد از ابعاد مختلف میان اساتید، طلاب، دانشجویان و حوزویان تحقق نیافته به گونه‌ای که پس از گذشت حدود ۴۰ سال از انقلاب هنوز هیچ مقاله مشترکی بین این دو مجموعه به چاپ نرسیده است.

نبود مقاله مشترک بین حوزه و دانشگاه به معنای تحقق نیافتن وحدت این دو حوزه است

آیت‌الله سید‌مصطفی موسوی‌اصفهانی، نماینده مردم همدان در مجلس خبرگان رهبری و رئیس حوزه‌های علمیه استان همدان‌ در گفت‌و‌گو با ایکنا از همدان، اظهار کرد: وحدت حوزه و دانشگاه به‌عنوان یکی از تأکیدات امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری در جهت رهبری مسائل مادی و معنوی افکار عموم مردم در راستای سعادت بشر مطرح شد.
وی افزود: حکومت و نظام این کشور، اسلامی است لذا ملت آن نیز باید در دو بعد مادی و معنوی سعادتمند باشند در همین راستا در جهت تحقق این امر مهم در زمان امام خمینی(ره) اتحاد بین حوزه و دانشگاه رقم خورد.
نماینده مردم همدان در مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: در این راستا هر ساله همزمان با شهادت دکتر مفتح جلسات و نشست‌هایی در سطح حوزه‌های علمیه استان با حضور اساتید دانشگاه‌ها انجام می‌گیرد.
آیت‌الله موسوی‌اصفهانی بیان کرد: در راستای تحقق وحدت حوزه و دانشگاه فعالیت‌هایی صورت پذیرفته است، اما آنگونه که باید این اتحاد از ابعاد مختلف در میان اساتید، طلاب، دانشجویان و حوزویان تحقق یافته باشد صورت نگرفته به گونه‌ای که پس از گذشت حدود 40 سال از انقلاب هنوز هیچ مقاله مشترکی بین این دو مجموعه به چاپ نرسیده است.
وی با اشاره به اینکه یکی از نمود‌های وحدت حوزه و دانشگاه، اسلامی شدن کتب دانشگاهی است، گفت: فعالان این دو نهاد بزرگ علمی در حال تلاش و پیگیری جهت اسلامی نمودن کتب دانشگاهی هستند همچنین حضور اساتید دانشگاهی در حوزه و عکس آن جهت تدریس از دیگر دستاورد‌های اتحاد حوزه و دانشگاه است.

ثمرات وحدت حوزه و دانشگاه
آیت‌الله موسوی اصفهانی گفت: راه‌اندازی برخی علوم حوزوی در دانشگاه‌ها و عکس آن و همچنین استفاده از اساتید حوزه در ابعاد مختلف به‌ویژه امر تبلیغ تخصصی، در دانشگاه‌ها از دیگر ثمرات وحدت حوزه و دانشگاه پس از پیروزی انقلاب اسلامی است.
رئیس حوزه‌های علمیه استان گفت: حضور روحانیان در مقام نهاد رهبری در سطح دانشگاه‌ها و برگزاری کلاس‌های حوزوی در سطح دانشگاه‌ها برای بهره‌مندی دانشجویان از دروس حوزه در کنار تحصیل دانشگاهی خود از دیگر نمود‌های وحدت بین حوزه و دانشگاه است.
وی ابراز کرد: هرچند که اساتید بزرگی همچون، آیت‌الله مطهری، دکتر مفتح و باهنر، آیت‌الله علامه جعفری و ... تحولی در دانشگاه‌ها از منظر علمی و تقوایی ایجاد نمودند اما اتحاد بین این دو مجموعه در آنچه مورد تأکید امام راحل و مقام معظم رهبری مبنی بر اسلامی نمودن علوم دانشگاهی است آنگونه که باید مورد توجه قرار نگرفته است.
آیت‌الله موسوی‌اصفهانی گفت: علوم دانشگاهی از علومی است که در شرح مقدس اسلام از آن به عنوان واجب کفایی یاد شده است لذا برهمگان واجب است آن علوم را تحصیل و تدریس نمایند.
نماینده مردم همدان در مجلس خبرگان ابراز کرد: صنایع دفاعی و استقلال در صنعت دفاع کشور و همچنین مسائل طبابت و تربیت پزشک از واجبات کفایی است که دانشگاه‌ها متکلف به آموزش این علوم به نسل جوان و رفع نیاز جامعه هستند.
وی بیان کرد: برای اداره کشور اسلامی باید علوم آن نیز اسلامی باشد، اسلامی بودن علوم به معنای هدفمند شدن آن علوم است به گونه‌ای که آن از علوم به نفع اسلام و مسلمین استفاده شود.
آیت‌الله موسوی‌اصفهانی ادامه داد: دانش پزشک هسته‌ای اسلامی، علوم پایه و صنعت دفاعی اسلامی به معنای عدم استفاده از این دانش در جهت نابودی انسان و آفریده‌های پرودگار است.
انتهای پیام

captcha