کمرنگی نقش تسهیلات در طرح الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی جهاد دانشگاهی
کد خبر: 3781107
تاریخ انتشار : ۲۴ دی ۱۳۹۷ - ۱۱:۲۳

کمرنگی نقش تسهیلات در طرح الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی جهاد دانشگاهی

گروه اجتماعی - سرپرست جهاددانشگاهی چهارمحال و بختیاری با تشریح طرح الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی در استان، گفت: از ویژگی‌های بارز این طرح کمرنگ کردن نقش تسهیلات در ایجاد اشتغال است.

کمرنگ کردن نقش تسهیلات در ایجاد اشتغال از ویژگی‌های بارز طرح الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی جهاد دانشگاهی است

به گزارش ایکنا از چهارمحال و بختیاری، سیروس رضایی، سرپرست جهاد دانشگاهی استان با اعلام این خبر به رسانه‌ها، اظهار کرد: ایجاد توازن میان مسئولیت خانوادگی زنان و اشتغال آنان، حذف هزینه‌های مربوط به خرید، رهن و اجاره کارگاه و ایاب و ذهاب، استفاده از نیروی کار سایر اعضای خانواده (رایگان)، ایجاد زمینه‌های کار خانوادگی و ایجاد روحیه و فرهنگ کار گروهی در خانواده، امکان انتقال تجارب از طریق آموزش غیررسمی به شیوه استاد - شاگردی بین اعضاء خانواده و... از جمله مزایای کسب و کارهای خانگی محسوب می‌شود.
وی با اشاره به اینکه امروزه مشاغل خانگی به‌عنوان راهکاری مهم برای ایجاد اشتغال کم‌هزینه و ایجاد درآمد در سراسر جهان محسوب می‌شود، گفت: قابلیت انجام این نوع کسب و کار در «منزل» سبب ایجاد مزایای بسیاری برای شاغلان این حوزه خواهد شد.
رضایی تاکید کرد: در طرح الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی، جهاددانشگاهی به عنوان یک نهاد تسهیل‌گر، نقش مداخله‌ای و توسعه‌ای در ایجاد، توسعه و پایدارسازی مشاغل خانگی ایفا می‌کند.
سرپرست جهاد دانشگاهی استان در معرفی طرح پایلوت الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی، اضافه کرد: ایجاد، توسعه و پایداری مشاغل خانگی از اهداف اصلی برگزاری این طرح پایلوت است.
وی ادامه داد: این طرح با کارفرمایی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و توسط جهاد دانشگاهی در سه فاز شناسایی مزیت‌ها براساس ظرفیت‌های موجود، توانمند‌سازی متقاضیان براساس مزیت‌های شناسایی شده و اتصال به بازار، از طریق اتصال به پشتیبان و بازار در 9 استان کشور از جمله چهارمحال و بختیاری در حال اجراست که اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان به‌عنوان ناظر طرح، همکاری مطلوبی برای اجرای هرچه بهتر طرح با مجری داشته است.
رضایی افزود: از ویژگی‌های بارز این طرح کمرنگ کردن نقش تسهیلات در ایجاد اشتغال از طریق به کار بردن حلقه‌های مهم و تأثیرگذار دیگر مانند توانمندسازی و آموزش، شبکه‌سازی و اهمیت به اتصال به بازار می‌توان نام برد.
سرپرست جهاد دانشگاهی چهارمحال و بختیاری در ادامه عنوان کرد: زیر‌ساخت‌های مطلوبی چه در سطح ملی و چه در سطح استانی برای هدایت و حمایت از متقاضیان پیش‌بینی شده است که از جمله این زیر‌ساخت‌ها می‌توان به سامانه ویژه این طرح اشاره کرد که توسط جهادگران جهاددانشگاهی طراحی شده و امکان ثبت‌نام متقاضی، انتخاب شغل مناسب، آموزش، بازاریابی و فروش محصول را برای متقاضی فراهم می‌کند.
وی تاکید کرد: در فاز نخست، مزیت‌ها از روش علمی و مشاهده میدانی شناسایی و پس از تایید بر روی سامانه قرار گرفت و فراخوان عمومی برای ثبت‌نام متقاضیان در سامانه طرح الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی صورت گرفت که بیش از 2000 متقاضی در این سامانه ثبت نام کردند و در فاز دوم نیز با تک‌تک متقاضیان ارتباط تلفنی برقرار شد که این تماس به منظور تشریح طرح، ارزیابی اولیه و بررسی اطلاعات شخصی وارد شده در سامانه صورت پذیرفت، همچنین نشست‌های توجیهی و مشاوره شغلی، کارگاه‌های عمومی و دوره‌های آموزشی تخصصی برای علاقه‌مندان به‌صورت کاملا رایگان انجام شد.
سرپرست جهاد دانشگاهی استان ادامه داد: در فاز سوم طرح، برنامه‌ریزی و ایجاد زیرساخت اتصال به بازار محصولات تولیدی همزمان با آموزش متقاضیان انجام شده و در نهایت با 40 پشتیبان برای همکاری در طرح در حوزه‌های مختلف فرش، نمد، میوه خشک و ... توافق شده است که درصورت حمایت مالی پشتیبانان، شرح خدمات آنها به متقاضیان افزایش پیدا کرده و بر تعداد پشتیبانان افزوده خواهد شد.
رضایی نگرش نادرست متقاضیان به مقوله ایجاد شغل که تحقق آن را تنها در تسهیلات و کمک مالی خلاصه می‌کنند، عدم استقبال برخی از متقاضیان از آموزش‌های تخصصی، پراکندگی متقاضیان در شهرستان‌های 9 ‌گانه استان، عدم تمایل برخی پشتیبانان به دلیل ترس از ایجاد تعهد در تحت پوشش قرار دادن متقاضیان را برخی مشکلات اجرای طرح برشمرد.
سرپرست جهاد دانشگاهی استان بیان کرد: مهم‌ترین مشکل راه‌اندازی کسب و کارهای خانگی، اخذ مجوزها و استانداردهای خاص دستگاه‌های اجرایی و ارگان‌های نظارتی است لذا پیشنهاد می‌شود در مسیر اخذ مجوزهای مورد نیاز همکاری با متقاضیان صورت گیرد و تولیدکنندگان را نیز به برندسازی تشویق کرده و در این مسیر از آنان حمایت شود.
رضایی از مسئولان دستگاه‌های اجرایی و فرمانداران درخواست کرد که متقاضیان راه‌اندازی کسب و کارهای خانگی را به استفاده از شرح خدمات این طرح تشویق و ترغیب کرده و پشتیبانان موفق به ایجاد شبکه زنجیره ارزش مزیت‌های موجود را معرفی و حمایت کنند.
انتهای پیام

captcha