راهکارهای تحقق رونق تولید
کد خبر: 3800220
تاریخ انتشار : ۰۹ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۲:۵۳

راهکارهای تحقق رونق تولید

گروه اجتماعی ــ آثار گسترش تولید ملی بهبود سطح زندگی مردم است؛ زیرا با رونق تولید در کشور، نرخ بیکاری کاهش می‌یابد و سطح زندگی کسانی که به بخش تولید وابسته‌اند، بهبود خواهد یافت.

راهکارهای تحقق رونق تولید یکی از آثار مهم حمایت از تولید ملی استقلال اقتصادی است. در بسیاری از کشورها این مسئله مطرح است و به رغم آنکه به آن اعتراف نمی‌کنند ولی در عمل پی جوی آن هستند و سیاست گذاری‌های خود را جهت نیل به آن تنطیم می‌کنند. رویکرد به استقلال در ایران از ابتدای انقلاب مطرح و در شعار مرکزی استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی تبلور یافته بود. باید به سمت حمایت از آن دسته از تولیدات ملی برویم که به ایجاد و گسترش استقلال اقتصادی ما مدد رساند.
آثار گسترش تولید ملی بهبود سطح زندگی مردم است؛ زیرا، با رونق تولید در کشور، نرخ بیکاری کاهش می یابد و سطح زندگی کسانی که به بخش تولید وابسته‌اند بهبود خواهد یافت. به زبان ساده‌تر چرخش فعالیت‌های اقتصادی باعث بهبود زندگی مردم خواهد شد. بهبود سطح زندگی عمومی در جامعه، به نوبه خود، به گسترش خودباوری جمعی می‌انجامد. شکل‌گیری و گسترش خودباوری ملی، از جهات فرهنگی، اخلاقی و تربیتی، آثار بسیار مهمی را به دنبال خواهد داشت.
بهترین مثال در این زمینه توسعه صورت گرفته در مبحث فناوری هسته‌ای است. در این چند سال کشور ما به پیشرفت‌های قابل توجهی در این عرصه مهم رسیده است. واقعیت آن است که به دلیل خودباوری شکل گرفته پیرامون این مسئله و به دلیل آنکه مردم، به صورت یکپارچه و متحد، از این فناوری ارزشمند و بسیار مهم حمایت می‌کنند. مجموعه تحریم‌ها، تهدیدها و موانعی که بر سر راه کشور از طرف بیگانگان ایجاد شده است را به جایی نخواهد برد؛ کما اینکه تا به امروز نیز وضعیت این گونه بوده است.

فرهنگسازی حمایت از تولید داخلی
حجت‌الاسلام علی‌اکبر اکرمی، امام جمعه سراب در گفت‌وگو با ایکنا، اظهار کرد: اگر حمایت از تولید ایرایی فرهنگسازی شود و مردم ایران رغبت پیدا کنند و تعصب داشته باشند برای خرید کالای ایرانی و تقاضا زیاد باشد، عرضه هم زیاد خواهد شد و این خود مستلزم این است که جنس ایرانی استاندارد وقعی و قیمت ماسب  داشته باشد.
وی از اهمیت تولید در نظام‌هاى اقتصادى افزود: تولید در نظام‌هاى اقتصادى ازاهمیت فوق‌العاده‌اى برخوردار است، زیرا دوام و قوام امور اقتصادى در جوامع بشرى به آن وابسته است، حتى امروزه میزان ثبات و امنیت هر کشورى، با ظرفیت و توان تولیدى آن سنجیده مى‌شود. بالا بودن سطح تولید در هر جامعه‌اى، از معیارهاى سنجش پیشرفت اقتصادى آن به شمار مى‌رود.
وی با بیان اینکه مهم‌ترین مسئله در اقتصاد، مسئله تولید است که اگر سامان پیدا کند، همه امور اقتصادی اصلاح می‌شود، ادامه داد: باید سیستم پرداخت وام به بنگاههای اقتصادی اصلاح شود و تا اصلاح نشود رونق تولید تحقق خواهد یافت.
امام جمعه سراب‌، از خم شدن کمر تولید داخلی در برابر قاچاق گفت و یادآور شد: قاچاق رسمی و غیررسمی کالا، کمر تولید داخلی را خم نموده است و دراین میان چنانچه دولت خواهان رونق تولید است،  باید اعتقاد داشته باشد که با مفاسد اقتصادی، قاچاق و احتکار برخورد نماید.
وی افزود: پذیرفتنی نیست که اقلام و کالاهای بی کیفیت و گرانتر به مردم ارائه دهیم و انتظار داشته باشیم که آنها کالاهای مشابه باکیفیت و ارزان را انتخاب نکنند.
حجت‌الاسلام اکرمی،‌ تأکید کرد: اگر دولتمردان و مردم به تولیدات داخل توجه نمایند و به پیام رهبر درک نموده و لبیک گویند از مشکلات اقتصادی نجات خواهیم یافت.

فعالیت‌های تولیدی؛ عنصر اساسی در طلب روزی
حجت‌الاسلام یعقوب قاسمی خویی، استاد حوزه و دانشگاه در گفت‌وگو با ایکنا، با بیان اینکه فعالیت‌های تولیدی، عنصر اساسی در طلب روزی است و برای اهمیّت و تشویق به آن، می‌توان از آیات متعّدد قرآن کریم استفاده کرد، گفت: جامعه‌ای که نیازمند و فقیر و محتاج باشد از لحاظ کاری و فرهنگی دچار ذلت و عقب ماندگی می شود.
وی با استناد به آیه 12 سوره اسراء «وَجَعَلْنَا اللَّیْلَ وَالنَّهَارَ آیَتَیْنِ فَمَحَوْنَا آیَةَ اللَّیْلِ وَجَعَلْنَا آیَةَ النَّهَارِ مُبْصِرَةً لِتَبْتَغُواْ فَضْلاً مِّن رَّبِّکُمْ وَلِتَعْلَمُواْ عَدَدَ السِّنِینَ وَالْحِسَابَ وَکُلَّ شَیْءٍ فَصَّلْنَاهُ تَفْصِیلاً» بیان کرد: در این آیه می‌خوانیم: شب و روز را دو نشانه توحید و عظمت خود قرار دادیم. سپس نشانه شب را محو کردیم و نشانه روز را روشنى‏بخش ساختیم تا در پرتو آن، فضل پروردگارتان را بجویید و به تلاش زندگى برخیزید و عدد سالها و حساب را بدانید و هر چیزى را مشخص و آشکارا بیان کردیم.
حجت‌الاسلام قاسمی خویی، ادامه داد: جامعه اسلامی باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی کند که محتاج دیگران نباشد و نیازهای خود را تأمین کند.
استاد دانشگاه تبریز، افزود: رونق تولید داخلی و کاستن از واردات که می‌تواند به افول و کم‌رونقی و توقّف واحدهای تولیدی داخلی منجر شود، موجب استقلال اقتصادی، قطع وابستگی به خارج و ارتقای تکنولوژی در سطح کلان‌ می‌شود.
حجت‌الاسلام قاسمی خویی، ضمن بازگو کردن تأکید قرآن بر دوری از عوامل تولید تاکید کرد: قرآن تصرّف در عوامل تولید و نهاد‌هایی که خداوند برای بشر خَلق کرده، توصیه و به شکر این نعمت‌ها و استفادة درست از آنها تأکید و نیز دوری کردن از تصرّف در عوامل تولید را پیروی از گامهای شیطانی دانسته است و نکوهش می‌کند.

انتهای پیام

captcha