حجت الاسلام محمدمهدی طباطبایی، رئیس جامعةالقرآن الکریم کشور در مراسم تجلیل از حافظان کل قرآن که روز شنبه 28 دیماه در مسجد حضرت امیر(ع) تهران برگزار شد، با بیان روایتی از کتاب اصول کافی، گفت: حضرت محمد(ص) فرمودند؛ به امت من سه چیز داده شده که شامل جمال زیبا، صدای خوش و قدرت حافظه است، این روایت گرچه در ظاهر در رابطه با قرآن نیست، اما در کتاب «فضل قرآن» آورده شده است.
وی با بیان این که ویژگی امت پیامبر(ص) این است که حافظه قوی دارند، عنوان کرد: توجه به این نکته مهم است که چرا خداوند این حافظه را به امت پیغمبر داده، در امتهای دیگر حافظ کتابالله، تورات و انجیل نداریم و این امت پیامبر(ص) است که میلیونها نفر حافظ کل قرآن دارد.
حجتالاسلام طباطبایی اظهار کرد: از مختصات امت پیامبر(ص) این است که هزاران نفر قاری خوش صوت دارد، چطور ممکن است که امتی به این میزان حافظ قرآن داشته باشد، همانطور که میدانیم، میلیونها حافظ قرآن در سراسر دنیا وجود دارد.
وی همچنین با اشاره به صوت حسن امت پیامبر(ص) بیان کرد: صوت حسن هم از ویژگی های امت پیامبر(ص) است و ائمه(ع) نیز صوت حسن داشتهاند، همچنین تعلیم قرآن آنها همراه با صوت حسن بوده است.
رئیس جامعةالقرآن کشور با تأکید بر این که باید در حفظ آیات کلام وحی بیش از پیش همت گماریم، افزود: جوانان و نوجوانان باید به آیات قرآن مسلح شوند و در روایتها آمده است، کسی که 10 جزء از قرآن را حفظ کند، یک سوم نبوت به وی داده میشود، کسی که 20 جزء قرآن را حفظ کند، دو سوم نبوت به وی داده میشود و کسی که کل قرآن را حفظ کند، تمام نبوت به وی داده خواهد شد.
وی با بیان این که مقام حافظ قرآن، مقام بالایی است، گفت: انسان با حفظ قرآن جزء بندگان خاصه خداوند میشود؛ ظرف باید تمیز باشد تا قرآن در آن جای گیرد و باید این شایستگی را در خود ایجاد کنیم تا قرآن در خون و گوشتمان آمیخته شود.
حجتالاسلام طباطبایی تصریح کرد: حفظ قرآن مانع از انجام گناه و معصیت توسط انسان میشود، امام زمان(عج) و ائمه معصومین(ع) از وجود حافظان و قاریان خوشصوت قرآن شاد میشوند، بنابراین باید سعی کنیم تا امثال این افراد در جامعه زیاد شوند.
وی عنوان کرد: آموزش قرآن باید در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی رواج یابد و تمام دانشجویان باید قرآن را در سینه داشته باشند، این افراد با فراگیری آموزههای قرآنی میتوانند در مدارس و دانشگاهها به امر به معروف و نهی از منکر بپردازند.
رئیس جامعةالقرآن کشور با بیان این که ائمه(ع) همیشه، مخصوصاً هنگامی که میخواستند در پیشگاه خداوند حاضر شوند، لباس زیبا بر تن میکردند، بیان کرد: وقتی از ایشان سؤال میکردند که چرا لباس زیبا میپوشید، میفرمودند که خداوند این لباسها را برای ما آفریده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: هدف فقط حفظ قرآن نیست، بلکه حفظ قرآن باید مقدمهای برای فهم و عمل به قرآن باشد تا جامعهای قرآنی و به دور از انحرافات داشته باشیم.