کد خبر: 1360726
تاریخ انتشار : ۳۰ دی ۱۳۹۲ - ۰۷:۴۶
مدیر پایگاه حوزه نت:

بخشی از اعتبارات فرهنگی در مسیر توسعه شبکه‌های اجتماعی قرار گیرد

گروه فضای مجازی: حجت‌الاسلام والمسلمین اکبری گفت: نهادهایی که برای فرهنگ و دین، اعتبار دریافت می‌کنند، باید بخشی از این اعتبارات را در مسیر توسعه شبکه‌های اجتماعی داخلی قرار دهند.


حجت‌الاسلام والمسلمین احمد اکبری، مدیر پایگاه حوزه نت، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به متولیان توسعه شبکه‌های اجتماعی داخلی اظهار کرد: هر نهادی که متکفل بخش فرهنگ در جامعه است می‌تواند در عرصه توسعه شبکه‌های اجتماعی داخلی گام بردارد. برخی از مسائل مربوط به این امر را دولت می‌تواند پیگیری کند. به این معنی که دولت باید بسترهای لازم را فراهم کند. همچنین مؤسسات، مراکز دینی و حوزوی باید نقش پررنگ‌تری در این عرصه داشته باشند.



وی افزود: هم‌اکنون تبلیغات در مسیر ابزارهایی که در جامعه و در بستر آن وجود دارد، پیگیری می‌شود. همچنین باید بخشی از بودجه‌های تبلیغی و فرهنگی صرف توسعه شبکه‌های اجتماعی داخلی و ترویج ارزش‌های دینی از این طریق باشد.



نهادهای فرهنگی در توسعه شبکه‌های اجتماعی داخلی گام بردارند



این کارشناس فضای مجازی تصریح کرد: نهادهایی که برای فرهنگ و دین، اعتبار دریافت می‌کنند باید بخشی از این اعتبارات را در مسیر توسعه شبکه‌های اجتماعی داخلی قرار دهند. نهادهای مردمی، مؤسسات، مراکز دینی و وابسته به حوزه علمیه باید در کنار دولت در رأس و محوریت کار قرار بگیرند.



وی با اشاره به مسأله فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی گفت: فیلترینگ، مسأله‌ای است که در بسیاری ازنقاط دنیا دنبال می‌شود. بنابراین اگر امروزه در کشور شاهد این مسأله هستیم به دلیل تفکرات مذهبی نیست؛ چرا که بسیاری از کشورها مطابق با فرهنگ‌شان، موضوع فیلترینگ را در دستور کارشان دارند.



وجود فیلترینگ امری ضروری است



اکبری اظهار کرد: وجود فیلترینگ امری ضروری است؛ اما به این معنا نیست که مسیر دست‌یابی به اطلاعات درست بسته شود. متأسفانه ممکن است برخی از اطلاعات علمی و ساده در مسیر فیلترینگ از دست برود و برای کاربران غیرممکن است. 



وی یادآور شد: پدیده فیلترینگ پدیده عجیبی نیست و به هر حال، ما هم ضوابط خودمان را داریم که این ضوابط را با فیلتر کردن یکسری پایگاه‌ها و سایت‌ها اعمال می‌کنیم.



مدیر پایگاه حوزه نت به راه‌کارهای مقابله با شبکه‌های اجتماعی خارجی اشاره کرد و گفت: بسترسازی و فرهنگسازی راه مقابله با شبکه‌های اجتماعی خارجی است. سپس باید به ترویج و تشویق کاربران برای حضور در راستای تقویت فرهنگ بومی، مذهبی در شبکه‌های اجتماعی بپردازند.



وی افزود: البته هم‌اکنون بسیاری از کاربران در شبکه‌های اجتماعی فعال هستند و خودشان را ملزم به این می‌دانند تا در توسعه فرهنگ قدم بردارند. ما باید این‌ تعداد از کاربران را شناسایی کنیم و انگیزه‌های‌شان را افزایش دهیم.



بسترسازی برای حضور مثبت کاربران امری مهم است



این کارشناس فضای مجازی در پایان اظهار کرد: بسترسازی برای حضور مثبت کاربران در شبکه‌های اجتماعی امری مهم و ضروری است. سپس آنها به این احساس مسئولیت برسند که بتوانند تعامل فرهنگی، اجتماعی با کاربران جهانی ایجاد کنند و در این ارتباطات فرهنگ بومی، مذهبی را در شبکه‌های اجتماعی گسترش دهند.

captcha