به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، از سلسله همایشهای علمی مؤسسه قرآنی امام رضا(ع)، مهادای جهرم، ششمین نشست با عنوان «هدایت جنسی فرزندان - بخش دوم» به دلیل ناتمام ماندن بحث در همایش قبل که آذرماه برگزار شد، شامگاه سهشنبه، اول بهمنماه در سالن علامه امینی(ره) جهرم و با استقبال چشمگیر خانوادهها برگزار شد.
وحید ممتاز، از اساتید و عضو هیئت علمی دانشگاه و مشاور و روانشناس که سخنران این همایش بود، در ابتدا با اشاره مختصر به مباحث بخش اول همایش که مربوط به هدایت جنسی فرزندان در دوران قبل از دبستان بود، به بیان مطالب خود در رابطه با هدایت جنسی فرزندان و عواملی که در الگوی رفتاری بچهها مؤثرند در دورههای دبستان و راهنمایی و سپس دبیرستان و دانشگاه پرداخت.
وی توضیحاتی در مورد زمانی که بلوغ جنسی در دختران و پسران در دوره دوم بلوغ، شروع میشود و اینکه والدین و خانوادهها چگونه باید این دوران را هدایت و مدیریت کنند تا فرزندان به سلامت از آن عبور کنند ارائه کرد و توصیهها و راهکار و هشدارهایی را به حضار که خانوادههای فرهنگی و قرآنی بودند متذکر شد.
ممتاز در بخشی از سخنان خود با انتقاد از کمرنگ شدن ورزش مدارس، گفت: از زمانی که ورزش مدارس مُرد، انحرافات جنسی نیز بالا رفت.
وی پیشنهاد ساخت مجموعههای ورزشی خیّرساز در محلات را در راستای مقابله با انحرافات جنسی ارایه کرد و رونق ورزش در جوانان و نوجوانان را موجب کاهش اختلالات جنسی برشمرد.
ممتاز در ادامه به دوران سوم بلوغ جنسی اشاره کرده و به بیان ویژگیها، مسایل و مشکلات این دوران که اغلب مربوط به دوران آواخر دبیرستان و دانشگاه میشود پرداخت و مطالبی را برای رویارویی با این دوران از سوی خانوادهها و والدین برای عبور موفق از مشکلات و آسیبهای آن مورد اشاره قرار داد.
وی قطع روابط والدین و فرزندان بهویژه از بین رفتن اعتماد والدین به فرزندان را بسیار مخرب دانست، تلاش همگانی برای کاهش فاصله بلوغ جنسی و بلوغ شخصیتی را مورد تأکید قرار داد و مؤسسات قرآنی را در این زمینه دارای بیشترین نقش خواند.
ممتاز در بخش دیگری از سخنان خود عوامل مذهبی را در هدایت جنسی فرزندان، بسیار مؤثر و بااهمیت خواند و با ذکر مثالهایی، افراطگرایی و انجام کارهایی خلاف و نامناسب، به اسم دین و مذهب توسط والدین را موجب دینگریزی فرزندان برشمرد.
وی جلوگیری از این نوع رفتارهای دینگریزانه در راستای هدایت جوانان را مورد تأکید قرار داد. همچنین، تعارضهای ارزشی در سازمانهای اجتماعی همچون؛ مدرسه، خانواده، رسانه، گروه دوستان، اینترنت، ماهواره و ... از دیگر مباحث ارائه شده در همایش توسط این کارشناس بود.
ممتاز با ارائه موارد و مثالهایی در این زمینه که موجب متضرر شدن فرزندان میشود، توصیه و هشدارهایی را متذکر شد و هماهنگی این سازمانها و پرهیز از تعارض، همچنین لزوم برگزاری کلاسهای آموزش برخورد با مسایل جنسی برای خانوادهها توسط مدارس را در راستای هماهنگی بین این دو نهاد اجتماعی مهم مورد تأکید قرار داد.
وی برگزار نشدن چنین جلساتی را مورد انتقاد قرار داد و ضرر آن را متوجه فرزندان برشمرد و همچنین، انعکاس کمتر روابط عاشقانه در رسانههای جمعی را در راستای هماهنگی سازمانها خواستار شد.
سخنران همایش در ادامه سخنان خود در رابطه با ایجاد تزلزل در فلسفههای مذهبی فرد که به واسطه تقلیل اصول اعتقادی در حد اجرای آئین ظاهری مذهبی صورت میگیرد سخن گفت.
وی تأثیر سوء این تزلزل را بر فرزندان خاطرنشان کرد و رعایت اصول اعتقادی به صورت کامل توسط خانوادهها را مورد تأکید قرار داد.
ممتاز مراقبت بیشتر والدین مذهبی در این زمینه را خاطرنشان کرد و مشاهده انحراف در آنها از سوی فرزندان را موجب سست شدن و ایجاد مشکل در اعتقادات فرزندان عنوان کرد و آموزشهای پایدار و عمیق دینی را سبب کاستن از مشکلات جنسی دانست.
وی در پایان مختصری در مورد اختلالات و انحرافات جنسی مطالبی گفت و با بیان اینکه دنیای تأهل با قبل از آن کاملاً متفاوت است، صحبت در مورد هدایت جنسی در زوجها را نیازمند فرصت و زمان بیشتر ذکر کرد و ابراز امیدواری کرد در همایش دیگری به آن پرداخته شود.
در انتهای همایش نیز برنامه پرسش و پاسخ انجام شد و کارشناس برنامه به تعدادی از سؤالات حضار در ارتباط با موضوع همایش پاسخ داد. تجلیل از استاد ممتاز با اعطای یک جلد کلامالله مجید توسط مؤسسه قرآنی مهادای جهرم پایان بخش همایش بود.
جمال پارسا، مدیر مؤسسه قرآنی امام رضا(ع) جهرم(مهادا) در حاشیه این همایش به خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، گفت: مسایل جنسی از مهمترین مسایل در جامعه است.
وی گفت: بسیاری از مشکلات اجتماعی در سطوح مختلف به نوعی با مشکلات جنسی مرتبط است که در این زمینه منابع معتبر که با فرهنگ دینی ما سازگار باشد کم است، بنابراین مؤسسه مهادا به علت ارتباط با خانوادهها بر خود لازم دانست که امکان دسترسی به این منابع فراهم شود.
پارسا با بیان اینکه اینگونه همایشها میتواند مانع تأثیر منفی منابع غیر علمی و غیر اخلاقی بر جامعه شود، وظیفه مؤسسات قرآنی را تنها اموری چون روخوانی و تجوید و ... ندانست و گفت: ورود مفاهیم و آموزههای قرآنی کمک میکند تا انسان بتواند هر چه بهتر از این راهنمای بیبدیل بهرهمند شود.
مدیر مؤسسه قرآنی امام رضا(ع) جهرم گفت: معتقدم مؤسسات قرآنی باید محیط امن و علمی باشد برای قرآنآموزان و خانوادههای آنان، بنابراین این مؤسسه در تلاش است که به این مهم دست پیدا کند.
این فعال قرآنی استقبال چشمگیر و تقاضای قرآنیان حاضر در همایش اول را خاطرنشان کرد و آن را نتیجه درست نظرسنجی مؤسسه اعلام کرد.