کد خبر: 1362081
تاریخ انتشار : ۰۲ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲:۰۹
میرزاجانی:

«شورای هم‌افزایی فعالیت‌های مجازی دستگاه‌های قرآنی» تشکیل شد

گروه فضای مجازی: رئیس حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن گفت: ضرورت هم‌افزایی میان دستگاه‌های قرآنی برای گسترش و ساماندهی فعالیت‌های قرآنی در فضای مجازی، عاملی شد تا «شورای هم‌افزایی فعالیت‌های مجازی دستگاه‌های قرآنی» تشکیل شود.


محمدتقی میرزاجانی، رئیس حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به تشکیل شورای هم‌افزایی فعالیت‌های مجازی دستگاه‌های قرآنی گفت: اینکه توجه و ورود به فضای مجازی یک امر اجتناب‌ناپذیر است یک امر بدهی است. شاهد آن هستیم که اقشار و اصناف مختلف برای پیشرفت اهداف و پیش‌برد فعالیت‌های خودشان در این فضا ورود پیدا کردند و از این امکانات استفاده می‌کنند.



جامعه قرآنی با فعالیت ایده‌آل در فضای مجازی فاصله دارد



وی افزود: جامعه قرآنی هم در چند سال اخیر توجه‌ای به فضای مجازی کرده است اما، فاصله جامعه قرآنی نسبت به ایده‌آل و آن تلاش‌هایی که اصناف و اقشار مختلف در فضای مجازی درحال انجام آن هستند و امکانات آن جهت رشد فعالیت‌های قرآنی است بسیار فاصله دارد.



رئیس حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن تصریح کرد: به خاطر ضروریاتی که بدیهی هم بود، دغدغه‌ای برای ما در شورای عالی قرآن ایجاد کرده بود که این دغدغه سعی شد با چند نهاد مختلف قرآنی و دستگاه‌های دیگر قرآنی مطرح شود. مشاهده شد که این دغدغه بین همه نهادها و دوستان قرآنی مشترک است که و حتی بیش از ما در حوزه فضای مجازی دغدغه آن را داشتند.



نسبت به فعالیت‌های قرآنی در فضای مجازی هم‌افزایی صورت گیرد



وی بیان کرد: این موارد مقدمه‌ای شد که تعدادی از دستگاه‌های قرآنی دور هم جمع شوند که از هر کدام این دستگاه‌های قرآنی نماینده تام‌الاختیار خودشان را معرفی کردند و سه جلسه پیش از جلسه دیروز که چهارمین جلسه بود برگزار شد. روی این موضوع تمرکز شد و به این نتیجه رسیدیم که سریعاً باید یک سازو کاری را پیش‌بینی کنیم که یک هم‌افزایی نسبت به فعالیت‌های قرآنی در فضای مجازی نسبت به دستگاه‌های قرآنی صورت گیرد.



وی در ادامه افزود: این موارد تبدیل به یک تفاهم‌نامه شد و به امضای رؤسای دستگاه‌ها هم رسید. ذیل این تفاهم‌نامه قرار شد که دستگاه‌ها با همدیگر هم‌افزایی داشته باشند، فعالیت‌های مجازی خودشان را پشتیبانی کنند. به‌صورت مشخص هم گام اول در این حرکت را در پایگاه‌های اطلاع‌رسانی که اکثر این مجموعه‌ها دارند، قرار دادیم.



میرزاجانی خاطرنشان کرد: قرار شد در قدم اول، پایگاه‌های اطلاع‌رسانی را به همدیگر لینک کنیم. اخبار فراگیر همدیگرا را پوشش دهیم و مواردی که در حوزه پایگاه‌های اطلاع‌رسانی و  سایت‌های این هشت دستگاه‌ مربوط می‌شود را اطلاع‌رسانی کنیم.



وی ادامه داد: در جلسه‌ چهارم این شورا که پیش‌از ظهر دیروز 1 بهمن ماه برگزار شد تصمیم برآن شد که بحث شورای هم‌افزایی فعالیت‌های مجازی دستگاه‌های قرآنی را به صورت رسمی اعلام کنیم. مدیران دستگاه‌های قرآنی را هم دعوت کردیم که بتوانیم بیش از پیش حمایت آنها را هم در این کار داشته باشیم.



تأکیدات قابل توجه مقام معظم رهبری انگیزه مضاعفی در ما ایجاد کرد



وی افزود: در جلسه دیروز مدیران دستگاه‌ها دغدغه‌های خودشان را در این زمینه مطرح کردند و بحث‌های خوبی شد و نسبت به اهمیت این موضوع



تأکید کردند. ما در این بخش تأکیدات قابل توجه مقام معظم رهبری را هم داشته‌ایم و شاهد بودیم، از آنجمله دستور تشکیل شورای عالی فضای مجازی بود. این موارد انگیزه مضاعفی در ما ایجاد کرد که نسبت به تشکیل این شورا اقدام کنیم.



رئیس حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن در پاسخ به خبرنگار ایکنا مبنی بر اینکه سازمان دارالقرآن هم چند سال پیش چنین طرحی را ایجاد کردند و در آخر نتایج آن مشخص نشد گفت: حدود دو سال پیش به سفارش کمیسیون تبلیغ و ترویج شورای فرهنگ قرآنی تهیه سند راهبردی قرآن و فضای مجازی به سازمان دارالقرآن کریم محول شد و دوستان، پیش‌نویسی را تهیه کردند و به کمیسیون تبلیغ و ترویج شورای فرهنگ قرآنی تحویل دادند.



میرزاجانی ادامه داد: از آن زمان تا به حال در دوسال اخیر اقدامی صورت نگرفته است و امیدواریم که این سند هم به تصویب کمیسیون تبلیغ و ترویج شورای فرهنگ قرآنی و بعد در صحن شورای توسعه قرآن مطرح شود تا آنجا مصوبه‌ای بگیرد که فعلا درحد یک پیش‌‌نویس است.



وی یادآور شد: حرکت‌های مبنایی و پژوهشی خوبی در پیش‌نویس دارالقرآن انجام گرفته است که اگر مراحل اداری خودش را زودتر طی کند می‌تواند تأثیر خوبی  در طرح شورای هم‌افزایی فعالیت‌های مجازی دستگاه‌های قرآنی داشته باشد.



وی در پایان تاکید کرد: البته باید این را گفت که طرح شورای هم‌افزایی فعالیت‌های مجازی دستگاه‌های قرآنی تناقضی با جریان طرح سازمان دارالقرآن ندارد و یک دغدغه برای هم افزایی دستگاه‌های قرآنی بوده است. این طرح در تناقض با پیش‌نویس سازمان دارالقرآن نیست و آن حرکت را نفی نمی‌کند و طول آن حرکت مبنایی محسوب می‌شود بلکه می‌تواند بعد از آنکه آن پیش‌نویس به سند تبدیل شد و به هرجایی که واگذار شد برای اجرا، دستمایه حرکت خوبی برای این طرح خواهد شد.



در عصر فضای مجازی، وجود چنین شورایی کاملاً ضروری به نظر می‌رسد



به گزارش خبرگزاری ایکنا در چهارمین شورای هم‌افزایی فعالیت‌های مجازی دستگاه‌های قرآنی که روزگذشته، اول بهمن‌ماه، برگزار شد، سیدعلی سرابی، قائم مقام شورای عالی قرآن و مرکز طبع و نشر قرآن گفت: در عصر اینترنت و فضای مجازی، وجود چنین شورایی کاملاً ضروری به نظر می‌رسد. این فرصت مغتنمی است تا ما بتوانیم بیش از پیش قرآن را در فضای مجازی منتشر کنیم.



در این نشست سیدعباس مرادی به نمایندگی از مرکز ملّی فضای مجازی به ارائه اطلاعاتی از وضعیت ضعیف حوزه قرآن در فضای مجازی ارائه کرد و ظرفیت‌های مرکز ملّی فضای مجازی را که به دستور مقام معظم رهبری تشکیل شده است برای تحقق اهداف این تفاهم‌نامه برشمرد.

حمید صابرفرزام، مدیرعامل خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) نیز با اشاره به این‌که مشکل اصلی نبود محتوای قابل ارائه می‌باشد، گفت: خوراک خوبی داریم، اما خام است که برای ارائه به جوانان باید به قالب‌های مناسب تبدیل و آماده‌سازی شود. وی هم‌چنین برای تشکیل جلسات بعدی به میزبانی خبرگزاری ایکنا اعلام آمادگی کرد.

در پایان، محمد بابایی، مدیر ارتباطات مرکز طبع و نشر قرآن از تولید فونت و مصحف جمهوری اسلامی ایران و انتشار آن در سایت این مرکز خبرداد و گفت: مرکز طبع و نشر طی سال‌های گذشته محتوای خوبی در حوزه‌ مکتوبات قرآنی تولید کرده که سایر دستگاه‌ها نیز می‌توانند از آن‌ها استفاده کنند.



در جلسه‌ چهارم، روئسای دستگاه‌ها گردهم آمده و ضمن تبادل این تفاهم‌نامه برای ادامه‌ فعالیت‌های شورای هم‌افزایی به تبادل نظر پرداختند.

در مقدمه تفاهم‌نامه چنین آمده است: با استعانت از خداوند متعال، در راستای توصیه‌های مقام معظم رهبری در اهمیت فضای مجازی و با توجه به ظرفیت‌ها و توانایی‌های گسترده‌ دستگاه‌های قرآنی کشور و به منظور دست‌یابی به اهداف مشترک و ارتقای سطح تعامل سازنده بین این نهادها در حوزه‌ فعالیت‌های مجازی، تفاهم‌نامه‌ی همکاری فی‌مابین شورای عالی قرآن، خبرگزاری بین‌المللی قرآن، شبکه قرآن و معارف سیما، رادیو قرآن، معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه، اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور و مرکز طبع و نشر قرآن جمهوری اسلامی ایران (به عنوان هیأت مؤسس) منعقد می‌گردد.

محورهای همکاری این تفاهم‌نامه بدین شرح است:

2-1ـ مشارکت در تولید محتوای قرآنی مورد نیاز در فضای مجازی

2-2ـ به اشتراک گذاشتن منابع چندرسانه‌ای قرآن کریم و مطالب مرتبط

2-3ـ تبادل لینک وب‌سایت‌های دستگاه‌های عضو با ایجاد دسترسی در صفحه اصلی

2-4ـ پشتیبانی فنّی دستگاه‌های توانا از وب‌سایت دیگر دستگاه‌ها

2-5ـ انتشار اخبار فراگیر و تولیدات ویژه هر دستگاه در وب‌سایت دیگر دستگاه‌ها، مشروط به این‌که با سیاست‌های کلّی این دستگاه‌ها در تناقض نباشد.

ابوذر ابراهیمی ترکمان، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، سیدعلی سرابی، قائم مقام شورای عالی قرآن، محمدحسین محمدزاده، مدیر رادیو قرآن، حسن گروسی، مدیر شبکه قرآن و معارف سیما، حمید صابرفرزام، مدیرعامل خبرگزاری ایکنا، حسن محمدی، مدیرعامل اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور، محمدتقی میرزاجانی، رئیس حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن (و دبیر شورای هم‌افزایی فعالیت‌های مجازی)، محمد انجم شعاع، معاون برنامه‌ریزی شورای توسعه فرهنگ قرآنی، جواد نصیری، مدیر گروه اطلاع‌رسانی و فضای مجازی رادیو قرآن، ساسان انصاری، مدیر چندرسانه‌ای شبکه قرآن سیما، علیرضا لک، مدیر طرح و برنامه شبکه قرآن سیما، محمد بابایی، مدیر ارتباطات مرکز طبع و نشر قرآن کریم، سیدعباس مرادی، نماینده مرکز ملی فضای مجازی و امیرحسین فقیهی، مسئول واحد اطلاع‌رسانی حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن در این جلسه حضور داشتند.

captcha