کد خبر: 1414228
تاریخ انتشار : ۱۳ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۵
منصوری:

کتاب‌های تألیفی درباره امام(ره) در حد شخصیت ایشان نیست

گروه ادب: محقق و پژوهشگر حوزه تاریخ گفت: آثار زیادی برای معرفی زندگی، شخصیت و اندیشه‌های بنیانگذار کبیر انقلاب در داخل و خارج از کشور شده است، اما در حد شخصیت امام(ره) نیست.

جواد منصوری، محقق و پژوهشگر حوزه تاریخ در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به آثاری که در رابطه با حضرت امام خمینی(ره) منتشر شده، گفت: آثاری که درباره امام(ره) به چاپ رسیده است، ضمن اینکه نقطه قوت‌هایی دارد، نقطه ضعف‌هایی هم دارد و دلیل اصلی مشکل بودن کار برای نوشتن کتابی درباره امام خمینی(ره) این است که ایشان دارای یک شخصیت چندبعدی بودند و در هر یک از ابعاد برجستگی‌های فوق‌العاده‌ای داشتند؛ از این رو یک نویسنده نمی‌تواند درباره امام(ره) کتابی بنویسد که دربرگیرنده تمام ابعاد شخصیتی ایشان باشد.

وی با اشاره به نقطه‌ضعف‌های تحقیق در موضوعات تاریخی و شخصیت‌های سیاسی افزود: متأسفانه معمول نیست که کار گروهی در کشور انجام شود، اگر نویسندگان بخواهند در زمینه زندگی، شخصیت، افکار و عملکرد امام(ره) یک تحقیق علمی انجام گیرد، باید یک گروه در این راستا تحقیقات خود را انجام دهد.

منصوری ادامه داد: در رابطه با حضرت امام خمینی(ره) آثار زیادی در داخل و خارج از کشور منتشر شده و تلاش‌های زیادی برای معرفی زندگی، شخصیت و اندیشه‌های بنیانگذار کبیر انقلاب در داخل و خارج از کشور شده است، اما در حد شخصیت امام(ره) نیست و باید آثاری خلق شود که به درستی بتواند شخصیت ایشان را معرفی کند.

این پژوهشگر در ادامه اظهار کرد: معمولاً شخصیت‌های برجسته تاریخی ویژگی‌هایی دارند که برای افراد به سادگی شناخته نمی‌شوند، با وجود این حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌های ما باید به صورت یک کار گروهی و علمی آثار منتشر شده در رابطه با امام را به صورت مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار دهند. کار گروهی در خارج از ایران بیشتر معمول است و چند کتاب در باره امام چاپ شده که سه یا چهار نویسنده دارد و این نقطه قوتی است که برای برخی از کارهای تحقیقاتی به صورت محدود وجود دارد.

نویسنده کتاب «سال‌های بیقرار» درباره آثار منتشر شده در خارج از کشور درباره امام خمینی(ره) بیان کرد: آثاری که در خارج از کشور خلق شده، بیشتر مربوط به فعالیت‌های سیاسی امام(ره) است . البته تحقیقات گسترده‌ای از سوی یک نویسنده فرانسوی در مورد افکار و روحیه عرفانی امام انجام و به زبان فرانسوی منتشر شده است و در داخل کشور نیز کتاب‌های زیادی نوشته شده که اگر تحقیقی درباره این آثار انجام شود، در آینده آثار عمیق‌‍تری درباره ایشان به نگارش در خواهد آمد.

منصوری یادآور شد: تعداد زیادی از کتاب‌هایی که در ایران پیرامون نظریات و افکار امام خمینی(ره) نوشته شده به زبان‌های دیگر ترجمه شده‌اند و مراکز مطالعاتی و دانشگاهی در مورد شخصیت امام، افکار و تأثیرگذاری ایشان در ایران و کشورهای اسلامی آثار متعددی به چاپ رسیده است.

captcha