مهدی مشهور، داور سومین جشنواره «تئاتر شمسه»، در گفت و گو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) گفت: نزدیک به دوماه است که داوری این دوره از جشنواره به اتمام رسیده اما شکل و شمایل آن به گستردگی و تأثیر دو دوره پیشین نبود.
وی گفت: البته شنیدهها حاکی از آن است که مسئولان معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران برنامهریزی گستردهای برای برگزاری دور چهارم این جشنواره که از مهرماه سال جاری شروع میشود، خواهند داشت.
مشهور با اشاره به هدفگذاری جشنواره «تئاتر شمسه» در مشارکت شهروندان محلات تهران در تولید و اجرای آثار نمایشی گفت: سیاست مسئولان در مشارکت مردم در تولید آثار نمایشی، ارتقای بینش و نگرش در مورد اخلاق شهروندی و به کار بردن برخی مفاهیم ارزشی و دینی در اداره فعالیتهای شهری و مدیریت امور مربوط به زندگی آنها در اجتماع است.
جانشین دبیر دومین دوره این جشنواره تصریح کرد: تمرکز این فعالیتها در کانونهای نمایشی مناطق بیست و دوگانه تهران که هر کدام از آنها به نام یکی از مفاخر تئاتری نامگذاری شده بود صورت میگرفت اما متأسفانه به غیر از دو منطقه 4 و 7 که همچنان فعالیت مستمری در آنها صورت میگیرد، جریان تولیدات تئاتری در سایر کانونها متوقف مانده است.
وی توفیق نیافتن دوره سوم جشنواره «تئاتر شمسه» را ناشی از تحولات انتخابات دوره یازدهم ریاست جمهوری و نیز تغییر معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران دانست و گفت: معاونت جدید فرهنگی و اجتماعی به عنوان متولی این جشنواره برنامهای را در راستای تداوم آن ابلاغ نکرده است و حتی تلاش دوستان مسئول در دبیرخانه به منظور ابلاغ بخشنامه اجرایی برای بازگشت جشنواره به دوران اوج خود بینتیجه مانده است که امیدواریم هرچه زودتر با اجماع نظر مدیران شهرداری حداقل برای دوره چهارم جشنواره برنامه منسجمی با اعلام فراخوان عمومی و دعوت از همه علاقهمندان و فعالان تئاتر به انجام رسد.
لزوم تجمیع جشنوارهها
مشهور به برگزاری جشنواره «تئاتر شهر» از سوی سازمان فرهنگی هنری شهرداری اشاره کرد و گفت: هرچند این سازمان نیز زیرمجموعه مدیریت کلان شهرداری تهران است اما هدفگذاری و سیاستهای آن با آنچه در «تئاتر شمسه» میگذرد، متفاوت است.
وی در پایان گفت: با این وجود محورهای موضوعی هر دو جشنواره در مورد ارتقای مهارت و تحول در سبک زندگی شهری شهروندان بر اساس باورهای دینی و سنتهای ملی و میهنی است و حال که یکی از موانع پیش رو بر سر راه برگزاری باکیفیت جشنوارههای تئاتری کسری بودجه و اعتبارات آن است، شاید تجمیع دو جشنواره در قالب یک رویداد تئاتری منسجم بتواند به کیفیت برگزاری آن کمک کند.