به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، همزمان با ماه مبارک رمضان، دومین محفل انس با قرآن کریم شب گذشته، 20 تیرماه با حضور فعالان قرآنی در گنبد آسمان برج میلاد برگزار شد.
این محفل با تلاوت آیات 73 تا انتهای سوره مبارکه «زمر» و سورههای «شمس»، «حمد»، «اخلاص» و «کوثر» توسط تقی نوران، قاری ممتاز آغاز شد، سپس سعید زکیلو، فعال قرآنی طی سخنانی گفت: آیات قرائت شده از سوره زمر، بیارتباط با این ایام نیست، خداوند متعال در این آیه شریفه میفرماید که «وَسِیقَ الَّذِینَ اتَّقَوْا رَبَّهُمْ إِلَى الْجَنَّةِ زُمَرًا حَتَّى إِذَا جَاؤُوهَا وَفُتِحَتْ أَبْوَابُهَا وَقَالَ لَهُمْ خَزَنَتُهَا سَلَامٌ عَلَیْکُمْ طِبْتُمْ فَادْخُلُوهَا خَالِدِینَ؛ و کسانى که از پروردگارشان پروا داشتهاند، گروه گروه به سوى بهشت سوق داده شوند تا چون بدان رسند و درهاى آن (به رویشان) گشوده شود و نگهبانان آن به ایشان گویند سلام بر شما خوش آمدید در آن درآیید (و) جاودانه (بمانید)» و کسانی که در ماه رمضان روزه میگیرند و خود را با اعمال درست به پروردگار نزدیک میکنند، از جمله کسانی هستند که این آیه شریفه به آن اشاره دارد.
وی افزود: ماه رمضان ماهی است که درهای آسمان باز میشود و اعمال انسان بهتر پذیرفته میشود و شیطان در زنجیر قرار دارد و با کمی سعی و کوشش میتوان خود را جزء افراد مومنی کرد که مورد نظر این آیه شریفه است.
این فعال قرآنی اظهار کرد: حضور در جلسات قرآن و تلاوت آیات کلامالله مجید یکی از توفیقاتی است که شامل حال هر کسی نمیشود و کسانی که در ماه رمضان به این توفیق الهی نائل شوند، به طور یقین مورد توجه عنایت خداوند متعال قرار میگیرند، زیرا به فرموده رسول گرامی اسلام(ص) «اگر کسی در این ماه یک آیه از قرآن را تلاوت کند، ثواب آن مانند کسی است که در غیر رمضان یک ختم قرآن کرده است»، پس باید سعی کنیم هر چه میتوانیم در ماه مهمانی خداوند، آیات قرآن کریم را تلاوت کنیم.
در ادامه این محفل، فاروق احمد ضیف، قاری کشور مصر طی سخنانی که توسط سیدمحمدهاشمی ترجمه میشد، گفت: سومین سالی است که به ایران اسلامی سفر میکنم و در تمام این سفرها مشاهده کردهام که مردم ایران به قرآن کریم توجه ویژهای دارند و با تمام وجود به آیات قرآن کریم گوش میدهند.
وی اظهار کرد: مردم ایران فهم و درک بالایی از تلاوت قرآن دارند و این موضوع برای آینده این کشور بسیار مفید است و من در این مورد مبالغه نمیکنم، زیرا این موضوع را در سفرهای خود به ایران بارها مشاهده کردهام.
این قاری مصری عنوان کرد: برای این که قاری خوبی تربیت شود، ابتدا باید به قرآن علاقهمند و از صوت خوبی برخوردار بود، سپس باید به حفظ آیات قرآن کریم پرداخت، زیرا حفظ قرآن اساس یادگیری کلام الهی است و حفظ به یادگیری تجوید و احکام قرآن کمک میکند.
فاروق احمد ضیف بیان کرد: در این راه باید به تلاوتهای اساتید و بزرگانی که در یکصد سال اخیر قاریان برجستهای بودهاند، توجه ویژهای شود، سپس یادگیری دستگاهها و مقامات را فراگرفت و آن را به طور صحیح در قرائات به کار بست.
وی گفت: در زمان تلاوت آیات قرآن کریم باید مفاهیم آن را به تصویر کشید، یعنی به طور مصور قرائت کرد و با توجه به آیات مفاهیم قرآن کریم کلمات را ادا کرد تا شنونده از مفهوم واقعی آن آگاه شود و در مجموع حق کلمات را در تلاوت به جا آورد.
در ادامه فاروق احمد ضیف، قاری کشور مصر آیاتی از سورههای «نبأ» و «نازعات» را تلاوت کرد که مورد توجه حاضران در این محفل انس با قرآن قرار گرفت.
یادآور میشود، این محفل با همکاری فرهنگسرای قرآن و مدیریت برج میلاد برگزار شد.