آيه 21 سوره روم به حكمت تشكيل خانواده و ايجاد امنيت روانی فرد اشاره می‌كند
کد خبر: 1870355
تاریخ انتشار : ۱۹ دی ۱۳۸۸ - ۱۱:۲۷
اهميت و جايگاه خانواده در قرآن/(1)

آيه 21 سوره روم به حكمت تشكيل خانواده و ايجاد امنيت روانی فرد اشاره می‌كند

كانون علوم انسانی: آيه 21 سوره روم «وَمِنْ آیَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَكُم مِّنْ أَنفُسِكُمْ أَزْوَاجًا لِّتَسْكُنُوا إِلَیْهَا وَجَعَلَ بَیْنَكُم مَّوَدَّةً وَرَحْمَةً إِنَّ فِی ذَلِكَ لَآیَاتٍ لِّقَوْمٍ یَتَفَكَّرُونَ» تكامل شخصيت مرد و زن را مورد توجه قرار می‌دهد و به حكمت تشكيل خانواده و برقراری امنيت روحی و روانی فرد اشاره می‌كند.

«علی نجارپوريان» دكترای علوم قرآن و حديث، استاد دانشگاه‌های علوم قرآنی تهران، شيراز، دانشگاه علوم و حديث و دانشكده الهيات در گفت‌و‌گو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه كانون‌های تخصصی قرآن كريم، با بيان اين مطلب گفت: خانواده به عنوان كوچكترين واحد اجتماعی، مفهومی انتزاعی است كه در محدودترين گستره مفهومی خود با ازدواج ميان زن و مرد شكل می‌گيرد.
اين استاد دانشگاه با اشاره به آيه 21 سوره روم «وَمِنْ آیَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَكُم مِّنْ أَنفُسِكُمْ أَزْوَاجًا لِّتَسْكُنُوا إِلَیْهَا وَجَعَلَ بَیْنَكُم مَّوَدَّةً وَرَحْمَةً إِنَّ فِی ذَلِكَ لَآیَاتٍ لِّقَوْمٍ یَتَفَكَّرُونَ»، «و از نشانه‏هاى او اينكه از [نوع] خودتان همسرانى براى شما آفريد تا بدانها آرام گيريد و ميانتان دوستى و رحمت نهاد آرى در اين [نعمت] براى مردمى كه مى‏انديشند قطعاً نشانه‏هایى است»، گفت: از اين آيه چند نكته قابل استنباط است، وجود نهاد خانواده يكی از نشانه‌های قدرت و مهر خداوند متعال نسبت به بندگان است، زن و مرد طبق برآيند آموزه‌های دينی مكمل و متمم يكديگرند و تكامل شخصيت مرد و زن متقابل است و در اين آيه حكمت تشكيل خانواده برقراری امنيت روحی و روانی فرد مطرح شده‌ است.
وی در ادامه افزود: تأمين امنيت اجتماعی، اخلاقی و فرهنگی جامعه در گرو تامين امنيت خانواده است زيراكه جامعه از تك تك افراد و از خانواده شكل می‌گيرد.
اين محقق و پژوهشگر قرآنی با ذكر آيه 32 سوره نور «وَأَنكِحُوا الْأَیَامَى مِنكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَإِمَائِكُمْ إِن یَكُونُوا فُقَرَاء یُغْنِهِمُ اللَّهُ مِن فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ» «بى‏همسران خود و غلامان و كنيزان درستكارتان را همسر دهيد اگر تنگدستند خداوند آنان را از فضل خويش بى‏نياز خواهد كرد و خدا گشايشگر داناست»، گفت: خداوند تأكيد خاصی بر تشكيل خانواده و ازدواج دارد و روزی افراد را تضمين می‌كند.
نجارپوريان با بيان اينكه دين اسلام، گذشته از تشويق به امر ازدواج معيارها و شاخص‌هايی را درباره تشكيل خانواده مطرح كرده است افزود: اولين شاخص ايمان و خداباوری است و امنيت عاطفی، اخلاقی، اجتماعی و فرهنگی جامعه در گرو ايمان به خدا است، همانگونه كه در جوامع امروز می‌بينيم هرجا ايمان و معنويت حذف شده با وجود پيشرفت در حوزه‌های مختلف فناوری و تكنولوژی، خانواده‌ها دچار آسيب‌ هستند كه آمار طلاق‌ها، خودكشی‌ها و سرقت‌ها همه دلالت به اين امر دارند.
وی به شاخصه ديگر قرآن كه عفت و پاكدامنی مرد و زن است اشاره كرد و گفت: ويژگی ديگر، برخورداری از كمالات اخلاقی، فضايل نفسانی و صفات پسنديده اخلاقی است كه اسلام به آن تأكيد فراوان داشته‌است.
اين استاد دانشگاه تصريح كرد: منطقی‌ترين و عقلانی‌ترين راه برای ايجاد امنيت خانواده و جامعه، اهتمام به سنت پسنديده تشكيل خانواده است كه در سايه اين امر نيازهای روحی و روانی افراد نيز تأمين می‌شود.
اين محقق و پژوهشگر قرآنی با تأكيد بر نقش رسانه‌ها افزود: رسانه‌های تصويری، شنيداری، مكتوب و ديجيتال در دنيای امروز نقش بسيار مؤثری در تبليغ اين امر دارند.
نجارپوريان درباره توجه مسئولان به اين امر گفت: سازمان‌ها و مراكز متعددی داريم كه متولی اين امر هستند و در اين راستا قدم‌های اساسی برداشته‌اند و تسهيل و آسان‌سازی امر ازدواج تلاش و همت بيشتری را می‌طلبد.
وی در پايان خاطرنشان كرد: در دنيای پر از بحران‌های فكری، اخلاقی و معرفتی امروز، بشر نتوانسته راه سعادت و كمال خودش را پيدا كند در حاليكه در حوزه‌های مختلف تكنولوژی و علم پيشرفت‌های قابل توجهی كرده، اما گمشده انسان امروز بحران هويت است، يكی از عواملی كه اين بحران‌های معرفتی، فكری، استرس‌ها و نابسامانی‌های فردی و اجتماعی را كاهش می‌دهد، تشكيل خانواده است كه امنيت جامعه را نيز برقرار می‌كند.
captcha