پژوهشگر تاریخ اسلام با بیان اینکه جامعه اسلامی در دوران حکومت معاویه دچار نوعی دگردیسی عجیب شد و بین قول و فعل زمامداران تفاوت اساسی به وجود آمد، گفت: حکام اسلامی در حرف و سخن چیزی میگفتند اما در عمل طبق حرف و سخنان خود رفتار نمیکردند؛ این مسئله باعث شد تا جامعه اندک اندک منفعل شود و کار به جایی رسید که مسلمانان به ندای «هَلْ مِنْ ناصِرٍ یَنْصُرُنی» امام حسین(ع) لبیک نگفتند.
عضو هیئت علمی دانشکده صدا و سیما یکی از اصطلاحاتی که در مورد خبرنگاران به کار میرود را «خبرنگار دروازهبان اول» برشمرد و گفت: وقتی خبرنگار وارد محیط میشود، براساس درک و چارچوبهایی که در ذهنش نهادینه شده است، به کسب و دریافت اطلاعات در محیط میپردازد؛ بنابراین، باید خود را به دانشهای گوناگون مجهز کند و اطلاعات کافی را درباره پدیدههای مورد نظر به دست آورد.
ما خبرنگاران هر سال به لطف تقویم روزی را «تکریم» میشویم. تکریمی که در سایه ناامنی شغلی و آن لبخندهای پهن و نه چندان واقعی که میخواهد به ما بگوید خیلی مهم هستیم، رخ میدهد. با این همه باید خوب بدانیم هر روز «روز خبرنگار» است.
یک لحظه صبر کنید؛ به توالی دو اتفاقی که بعد از حرف و رفتار شما رخ خواهدداد فکر کنید؛ اگر اطلاعاتتان کم است از منابع معتبر کمک بگیرید؛ حالا عمل کنید و دیگران را هم به معروف بزرگ فکر کردن دعوت کنید.
یک استاد دانشگاه ضمن تشریح چهار ویژگی پیامرسانی حضرت زینب(س) که موجب ماندگاری پیام ایشان شده است، از اساتید و متخصصان حوزه رسانه دعوت کرد ویژگیها و ساختار پیامرسانی بزرگان دینی را بررسی و الگوی آن را ترسیم کنند.