آيه 11 سوره انفطار تأكيدى است بر دقت فرشتگان نگهبان انسان در ثبت اعمال
کد خبر: 1872060
تاریخ انتشار : ۲۲ دی ۱۳۸۸ - ۱۴:۰۴

آيه 11 سوره انفطار تأكيدى است بر دقت فرشتگان نگهبان انسان در ثبت اعمال

گروه فعاليت‌های قرآنی: آيه 11 سوره انفطار يعنی «كراماً كاتبين» در حقيقت تأكيدى است بر اين معنى كه فرشتگان نگهبان انسان به حافظه قناعت نمى‌كنند، بلكه دقيقا مى‌نويسند و ثبت مى‌كنند و به اين ترتيب هرگز چيزى از آنها فوت نمى‌شود.

«راضيه خدير»، استاد دروس تجويد و مفاهيم حوزه علميه الزهرا(س) بندرعباس در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه هرمزگان، با بيان اين مطلب عنوان كرد: درباره آيه ششم سوره انفطار «یَا أَیُّهَا الْإِنسَانُ مَا غَرَّكَ بِرَبِّكَ الْكَرِيمِ، اى انسان چه چيز تو را در باره پروردگار بزرگوارت مغرور ساخته»، 2 نظريه وجود دارد، نظريه اول كريم بودن و بخشنده بودن خداوند بعضی را مغرور كرده است، گناهانی را انجام می دهند و نسبت به انجام گناه بی اعتنا می شوند و نظريه دوم انسان های مغرور و غافل، از اطاعت خداوند روی برگردانده اند.
وی افزود: به آن ها گفته می شود، هيچ بهانه ای نداريد كه راه كج را پيموديد، در راه هدايت هيچ كسالتی نداشتيد و اين راه را با اختيار خود انتخاب و قيامت را تكذيب كرديد.
وی ادامه داد: در سوره انفطار خداوند را اينگونه توصيف می كند كه، ای انسان كسی را انكار كردی كه تو را آفريده و نظم بخشيده و اندام تو را متناسب بوجو آورده، پس به بهترين صورت انسان را آفريد.
خدير گفت: در اين سوره از نگهبانان كه همان نويسندگان با كرامت هستند صحبت شده است، اينكه گناه انسان بلافاصله نوشته نخواهد شد اما، كار خير حتی نيت آن فورا نوشته می شود دليل بر كرامت اين نگهبانان است.
وی گفت: تعبير به كاتبين در آيه 11 سوره انفطار كه می فرمايد: «كراما كاتبين؛ فرشتگان بزرگواری كه نويسندگان اعمال شما هستند»، در حقيقت تاكيدى است بر اين معنى كه آنها به حافظه قناعت نمى كنند بلكه دقيقا مى نويسند و ثبت مى كنند و به اين ترتيب هرگز چيزى از آنها فوت نمى شود و صغير و كبير را ثبت مى كند.
وی بيان كرد: قيامت روز آگاهی انسان است و كردار دنيايی و آثار به جا مانده خويش، هر چه را انجام داده است در آخرت می بيند، حاضران صحنه قيامت، دارای قدرت درك و شناخت هستند و نمی توانند انكار كنند، آفرينش انسان و هماهنگ ساختن اعضاء جلوه ای از كرامت خداوند است و مراقبان اعمال در ثبت و ضبط آن برخورد كريمانه و با اغماض دارند. اين پيام های آيات 1 تا 12 سوره مكی انفطار است.
يادآور می شود، سوره «انفطار» در مكه نازل شده است، از حوادث در آستانه قيامت صحبت می كند، فرشتگانی كه ثبت اعمال را به عهده دارند و جايگاه نيكوكاران و بدكاران توضيح می دهد.
captcha