به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، در دیدار دکتر محمدحسین امید، معاون اداری، مالی و مدیریت منابع و قائم مقام ستاد خیّران وزارت علوم و حجتالاسلام والمسلین علی محمدی، نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، زمینههای همکاری مشترک و راههای ترویج و گسترش وقف علمی بررسی شد.
در این دیدار، دکتر امید با اشاره به پیشینه وقف در کشور و آثار مشهود و برجسته این فرهنگ الهی در تأسیس و ادامه فعالیت مراکز علمی و آموزشی در دورههای مختلف تاریخی، وجود موقوفات و حمایت خیّران و واقفان را یکی از علل اصلی پیشرفتهای علمی در دورههای گذشته معرفی کرد.
دکتر امید همچنین از مجموعه علمی آموزشی ربع رشیدی تبریز بهعنوان یک نمونه شاخص در این زمینه نام برد و اقدام وزیر دانشمند ایرانی، خواجه رشید الدین فضل الله همدانی را در تأسیس این مجموعه علمی و اختصاص موقوفات گسترده و عواید آن به این مجموعه را جزو اقدامات مهم و قابل تحسین این شخصیت برجسته عنوان کرد.
وی در ادامه، جذب مشارکتهای مردمی و حمایت واقفان را از خصوصیات شاخص دانشگاههای مطرح و معتبر دنیا معرفی کرد و وجود بنیادهای موقوفه حامی علم و آموزش و موقوفات گسترده علمی در کشورهای پیشرفته را یکی از مسائل قابل توجه و تحقیق عنوان کرد و حمایتهای خیّران و واقفان را یکی از مهمترین و مطمئنترین منابع دانشگاههای بزرگ دنیا برشمرد.
قائم مقام ستاد خیّران وزارت علوم با اشاره به عزم جدی این وزارت در استفاده از مشارکتهای خیّران و واقفان، تصمیمات و اقدامات صورت گرفته در مجموعه وزارت علوم در این خصوص را تبیین و تشریح کرد.
در ادامه این دیدار حجتالاسلام علی محمدی، نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به اهداف و مأموریتهای سازمان اوقاف و امور خیریه موضوع وقف از جنبههای مختلف را تبیین کرد و از برنامهریزی و سازماندهی گسترده این سازمان برای اشاعه فرهنگ وقف در جامعه و همگانی نمودن آن در اقشار مختلف مردم از طرق مختلف از جمله طرح اوراق وقف خبر داد و اوراق وقف را ابزاری برای فراهم کردن امکان وقف برای همه اقشار جامعه در هر صنف و گروهی و با هر مبلغی عنوان کرد و این اوراق را یک نوع ورقه بهادار غیرانتفاعی برای توسعه فرهنگ وقف و ایجاد امکانی برای مشارکت مردم در امر وقف در تمامی سطوح معرفی کرد.
وی همچنین یکی از مهمترین اقدامات صورت گرفته در این سازمان را در چند سال گذشته جمعآوری و ساماندهی تعداد زیادی از وقفنامههای موقوفات کشور عنوان کرد و سازمان اوقاف و امور خیریه را موظف به صیانت و حفاظت از نیات واقفان دانست.
حجتالاسلام علی محمدی، فرهنگ وقف را یکی از دلایل رشد و شکوفایی مراکز علمی و آموزشی در سدههای گذشته معرفی کرد و با تأکید بر احیای فرهنگ وقف علمی، برای همکاری و تعامل مشترک با وزارت علوم در این خصوص اعلام آمادگی کرد.
یادآور میشود، در پایان این دیدار طرفین توافق کردند که اقدامات و هماهنگیهای لازم بین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سازمان اوقاف و امور خیریه برای انعقاد تفاهمنامه همکاری مشترک در آینده نزدیک صورت پذیرد.