کد خبر: 3305088
تاریخ انتشار : ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۰:۵۵
طاهری بیان کرد:

اهتمام ویژه پیامبر اکرم(ص) بر تشویق دیگران بر حفظ قرآن

گروه فعالیت‌های قرآنی: مدرس و کارشناس قرآن گفت: پیامبر(ص) به اندازه‌ای توجه ویژه به حفظ قرآن داشتند که دیگران را بر این امر تشویق می‌کردند، چنانکه بسیاری از مردم زمان پیامبر حافظ کل و یا برخی از آیات قرآن بودند.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، در حاشیه برگزاری سی و دومین دوره مسابقات بین المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران، نشست «چرایی و چگونگی حفظ قرآن» با حضور حجت الاسلام والمسلمین ذبیح الله طاهری، کارشناس، ساعت 17:30 در سالن شماره دو مسابقات تشکیل شد.
وی گفت: پیامبر اکرم(ص) برای حافظان تشویق های خاصی در نظر داشته اند چنانکه هنگامی که در جنگ احد 70 نفر از یاران ایشان به درجه شهادت رسیدند و از پیامبر پرسیدند که چگونه اینها را دفن کنیم؟ پیامبر اکرم(ص) فرمودند که ببینید کدام یک بیشترین حد قرآن را حفظ است و او را اول و سپس به همین ترتیب دفن کنید.
طاهری اظهار کرد: حتی در زمان پیامبر اکرم(ص) برای انتخاب امیر سپاهشان برای اعزام به یمن، فردی را که بیشترین حد قرآن را حفظ بودند به این مقام گماردن و نمونه های اینگونه در زمان حضرت محمد(ص) برای تشویق به امر حفظ قرآن بسیار دیده می شود.
وی با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم(ص) درباره اهمیت حفظ قرآن، گفت: حضرت محمد(ص) فرموده اند: «إنَّ اَکْرَمَ العِبادِ إلَی اللهِ بَعْدَ الاَنبیاءِ العُلَماءُ ثُمّ حَمَلَةُ القُرآن. یَخْرُجونَ مِن الدُّنیا کَما یَخْرُجُ الاَنبیاء وَ یَحْشُرونَ مِنْ قُبُورِهِم مَعَ الاَنبیاءِ و یَمُرُّونَ عَلی الصِّراط مَعَ الاَنبیاءِ و یَأخُذونَ ثوابَ الاَنبیاء؛ گرامی ترین بندگان بعد از انبیاء، علما و سپس حافظان قرآن هستند. مانند انبیاء از دنیا می روند، همراه انبیاء از قبرهایشان خارج می شوند، به همراه انبیاء از صراط می گذرند و ثواب انبیاء را می برند» که براساس این حدیث جایگاه حافظان قرآن و افرادی که در راه حفظ این معجزه جاوید گام می نهند مشخص می شود که چه شرافت و کرامتی در نزد خداوند دارند.
این کارشناس افزود: پیامبر(ص) به اندازه ای توجه ویژه به حفظ قرآن داشتند که دیگران را بر این امر تشویق می کردند و چنانکه بسیاری از مردم زمان پیامبر حافظ کل قرآن و یا برخی از آیات قرآن بوده اند و این خود گویای این امر است.
طاهری با تأکید بر اینکه اما هنوز متأسفانه می بینیم که تعداد زیادی از افراد نمی توانند قرآن را روخوانی کنند، اظهار کرد: با توجه به اینکه ما ادعای شعیه بودن و پیروی از اهل بیت(ع) را داریم لازم و ضروری است که در این راه گام برداریم.
وی با اشاره به نقش حفظ قرآن در نهادینه شدن معارف الهی در وجود انسان، بیان کرد: حفظ قرآن موجب پاداش اخروی، هدایت انسان ها و دوری از ضلالت، آرامش انسان، بی‌نیازی فرد و دریافت بالاترین درجات در بهشت می شود.
این کارشناس تأکید کرد: بر ما لازم است تا طی برنامه ریزی مناسب و از طریق طی کردن روش های مناسب به امر حفظ قرآن بپردازیم هرچقدر کم و اندک.
یادآور می شود، سی و دومین مسابقات بین المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران که از جمعه 25 اردیبهشت ماه آغاز شده است تا اول خردادماه در سالن اجلاس سران میزبان علاقه مندان به قرآن است.

captcha