مسعود زمانی، کارشناس فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد تربیت مدرس در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، در رابطه با شاخصترین فعالیتهای این واحد، عنوان کرد: با پیشنهاد سازمان فعالیتهای قرآنی قرار شده است که واحدها هر سال یک سری برنامههای قرآنی را در قالب طرح مطالعاتی، کارگاهها و یا برنامههای آموزشی حتماً در دست اجرا داشته باشند.
وی افزود: در سال گذشته چندین کارگاه آموزشی و به اضافه چندین طرح مطالعاتی در زمینههای قرآنی داشتیم که از آن استقبال خوبی هم شد. سعی میکنیم حداقل چند کارگاه آموزشی در حوزه قرآن داشته باشیم و طرحهای مطالعاتیمان را نیز در این زمینه ادامه دهیم. هنوز عناوین دقیق آنها مشخص نیست.
اجرای حداقل پنج برنامه قرآنی در جهاد دانشگاهی تربیت مدرس
زمانی اظهار کرد: سعی میکنیم حداقل پنج برنامه را داشته باشیم و با همکاری همکارانمان در سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور بتوانیم برنامههای شاخص قرآنی و طرحهای مطالعاتی داشته باشیم.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا محوریت این برنامهها مشخص است یا خیر، گفت: سعی میکنیم مبحث رسانه و قرآن را کمی تخصصیتر داشته باشیم. میخواهیم با چند طرح مطالعاتی در یک حوزه در یک موضوع مشخص با سرفصلهای جداگانه یک موضوع را کاملاً باز کنیم و در دو، سه طرح مطالعاتی نتیجهگیری خوبی نیز از آن داشته باشیم.
کارشناس فرهنگی جهاد دانشگاهی تربیت مدرس عنوان کرد: در سال گذشته بحث رسانهها را داشتیم، سعی میکنیم امسال تأثیر رسانهها را بررسی کنیم. روی تأثیر کاری که انجام شده، کار کنیم. پیش از این در مورد رسانههای نوین و تأثیر آنها کار کردهایم و بیشتر روی بحث رسانهها متمرکز بودیم. در نظر داریم تأثیر آن را در اولویت کارمان قرار دهیم. پیشنهادات در مورد برنامهها زیاد است و امیدواریم در حوزه مطالعاتی با مرکز آیندهپژوهی فرهنگی در جهاد دانشگاهی دانشگاه تربیت مدرس که در بحث مطالعاتی فعال هستند همکاری کنیم.
فعالیتهای مطالعاتی مداوم در مرکز آیندهپژوهی فرهنگی جهاد تربیت مدرس
وی با اشاره به این مرکز گفت: مرکز آیندهپژوهی در فعالیتهای فرهنگی معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی تربیت مدرس واقع است. مرکز نوع «ب» است؛ یعنی مراکزی که تحت نظر معاونت فرهنگی کار میکنند. مرکز ما یک فعالیت دو ساله دارد و در صورت اخذ موافقت اصولی برای همیشه فعالیت خواهد داشت و تمامی کارهای مطالعاتی را از طریق این مرکز انجام خواهیم داد.
سه طرح مطالعاتی در مورد رسانه و ارتباط آن با قرآن در جهاد تربیت مدرس
زمانی اظهار کرد: در نظر داریم بحث رسانه و ارتباط آن با قرآن را حداقل در سه طرح مطالعاتی ادامه بدهیم. تا به حال یک طرح را انجام دادهایم. طرحهای دوم و سوم هم در ارتباط با بحث قرآن و رسانه برگزار خواهد شد. میخواهیم در این زمینه به یک نتیجهگیری کلی برسیم و حتماً این بحث را تمام کنیم، بعد به سراغ یک مسئله دیگر با محوریت قرآن برویم.
وی گفت: غیر از برنامههایی که این واحد موظف به انجام آنهاست، یک سری برنامهها هم هستند که با تعامل مثبت با سازمان فعالیتهای قرآنی انجام میدهیم. این همکاری به این شکل از سال گذشته آغاز شده و امسال نیز ادامه دارد. یک سری هم برنامههای جاری و معمول خود دانشگاه است. ما همیشه در مناسبتهای مختلف برنامههای مختلف داشته و با معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی همکاری داریم.
زمانی با اشاره به کانون پژوهشگران جوان دانشگاه تربیت مدرس، اظهار کرد: ما کانونی به نام کانون پژوهشگران جوان دانشگاه تربیت مدرس داریم که در حال حاضر حداقل 400 دانشجو عضو فعال آن هستند. انواع و اقسام برنامههای مختلف در برنامهمان هست که برای این اعضا برگزار شود. یکی از برنامههای اصلی ما بحث محیط زیست است.
وی ادامه داد: در نظر داریم با حضور اعضای کانون در چند مرحله در تهران و همچنین در دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست مازندران که در شمال کشور است، بحث پاکسازی را به صورت نمادین داشته باشیم، این هم جزء برنامههایی است که حتماً انجام خواهیم داد.
زمانی در رابطه با این برنامه، عنوان کرد: این برنامه همراه با کارگاه آموزشی خواهد بود و حضور استاد مربوطه برایشان هماهنگ میشود و در طول روز دو ساعت واحد نظری و عملی برایشان تعیین خواهد شد.