استاد حوزه علمیه:
ولایتمداری، سختترین و مهمترین آزمون برای مومن است/ ارتقای معنوی مومن با بلایا
گروه حوزههای علمیه: استاد حوزه علمیه با بیان اینکه انسان مومن با مال، فرزند و همسر و ولایتمداری آزمون می شود تاکید کرد: امتحان الهی در عرصه ولایتمداری از سایر عرصهها مهمتر و سخت تر است به ویژه در عصر غیبت که ولی فقیه جانشین امام زمان(عج) است این آزمون دشوارتر است.
به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) حجتالاسلام والمسلمین محمد حاج ابوالقاسم، عضو مجلس خبرگان رهبری امروز ششم تیر در حرم حضرت معصومه(س) در سخنانی به بحث آزمون و ابتلاء در قرآن و روایات پرداخت و گفت: پاداش بزرگ با آزمایشات و بلاهای سخت به انسان داده میشود و حتی پاداش مقربان نیز بی زحمت به آنها داده نشده و خداوند هیچ قومی را دوست ندارد مگر اینکه بلاهای مختلف بر سر راه آنان قرار داده است.
این داور بینالمللی قرآن اظهار کرد: در روایت داریم که هر قدر ایمان انسان بیشتر میشود سختیها و بلاهای او نیز بیشتر میشود. اشتباه است تصور کنیم انسان مومن به بیماری و مشکلات مبتلا نمیشود زیرا در روایت داریم که رفع هم و غم مومن در آخرت است و دنیا دار گرفتاری و مشکلات است.
ابوالقاسم تصریح کرد: از امام باقر(ع) روایت شده که خداوند پیوسته بلا بر سر مومن میبارد تا مومن به دنیا مبتلا و دلبسته نشود همان طور که یک طبیب به انسان بیمار پرهیز می دهد زیرا حب دنیا عامل همه بیماریهای روحی و راس کل خطیئه است و خدا میخواهد این حب را از دل او بزداید.
عرصههای آزمون مومن
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به عرصههای آزمایش مومن افزود: مهمترین عرصه، عرصه اعتقادات و باورهاست؛ انسان آزمایش میشود تا ببیند چقدر در سختیها معتقد به خداوند و باورهای دینی است.
این استاد حوزه با بیان اینکه در آیه 85 طه فرموده است که ای موسی ما قومت را آزمودیم اعتقادشان سست بود و با حیله سامری آن را از دست دادند گفت: مومن آنقدر اعتقاداتش راسخ است که تندبادها او را حرکت نمیدهند و مثال مومن کلمه طیبه است؛ کلمه طیبه به اعتقاد صحیح تشبیه شده که مانند درخت تنومندی است که ریشه در زمینی مستحکم دارد و بیدی نیست که با باد بلرزد و در فتنه خودش را حفظ میکند.
این حافظ قرآن عنوان کرد: عرصه دوم امتحانات مالی و جانی است، واجبات مالی بسیار مهم است و خداوند ما را با اینها میآزماید؛ در روایت است که خدا بندگان را با چیزی سختتر از ادای واجبات مالی آزمایش نکرده است به همین دلیل برخی نماز می خوانند و مسجد می روند ولی در خمس پایبشان میلرزد به همین دلیل قرآن کریم، خمسدهندگان را با جهادگران مقایسه کرده یعنی ممکن است کسی وارد میدان نبرد شود و جانش را به خطر بیندازد ولی از آزمایش مالی سالم بیرون نیاید.
حاج ابوالقاسم بیان کرد: عرصه دیگر آزمایش، فرزند و همسر است و خواستهای از آنها که مخالف خواسته الهی است؛ مواردی دیده شده که خانمی میخواهد محجبه باشد ولی همسرش اجازه نمی دهد و امر میکند که باید حجابت بازتر باشد.
وی افزود: امتحان الهی در عرصه ولایتمداری از سایر عرصه ها مهمتر است؛ تا انسان خبیث از پاک شناخته شود؛ فرمود خداوند شما را میآزماید تا آلوده و ناپاک از پاک متمایز شود و این آزمایش به واسطه فرستادگان الهی انجام میشود که آیا ولایت فرستادگان خدا را میپذیرید و پشت سر آنان حرکت میکنید یا برعکس.
استاد حوزه علمیه اظهار کرد: اگر کسی به خدا و رسولش مومن است ولی به جانشین پیامبر ایمان نیاورد این پذیرفته نیست و اگر کسی به امام علی(ع) ایمان بیاورد و به مابقی ائمه ایمان نیاورد باز هم در آزمون ولایتمداری رد شده است.
وی ادامه داد: در سوره شعرا، تک تک انبیاء مردم را دعوت به تقوا دعوت میکنند اما میگویند زمانی تقوا قبول است که تابع ولی خدا باشید لذا اگر کسی امام علی را بپذیرد و مالک را نپذیرد امیرالمومنین(ع) را نپذیرفته و در عصر غیبت نیز جانشین امام زمان، ولی فقیه است اگر کسی بگوید من امام زمان را قبول دارم ولی ولی فقیه را قبول ندارم در آزمون ولایتمداری رد شده و اگر کسی در این آزمون شکست بخورد در سایر عرصهها نیز شکست خورده است.