کد خبر: 3536110
تاریخ انتشار : ۱۶ مهر ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۹
معاون سازمان اوقاف:

وقف در حوزه خانواده نداریم/ ضرورت احصای نیاز خانواده برای ترغیب وقف به این موضوع

گروه جامعه: معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه با تاکید بر اینکه برای مرتفع کردن آسیب‎‎های اجتماعی باید به سمت آموزش خانواده‎ها حرکت کنیم و سرفصل‎هایی را در این موضوع احصا کنیم، گفت: متاسفانه وقف در حوزه خانواده نداریم.

حجت الاسلام و المسلمین احمد شرفخانی، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌ المللی قرآن(ایکنا)، در پاسخ سوالی مبنی بر کم و کیف وقف در حوزه خانواده، گفت: آنچه که تاکنون در سازمان اوقاف ثبت شده به این شکل است که وقف خانوادگی داریم اما وقف برای خانواده نداریم.

وی با بیان اینکه هیچ وقفی مستقیما برای استحکام خانواده ثبت نشده است، ادامه داد: برخی از وقف‎ها هستند که نتیجه آن استحکام خانواده و برای خانواده است. به عنوان مثال موقوفه‎‏ای برای گوشت‎های برده شده توسط گربه‎ها ثبت شده است که این وقف یکی از عجیب‌ترین و انسان‌دوستانه‌ترین وقف‌هایی است که می‌توان در میان اسناد وقفی مشاهد کرد.

وقف برای گربه

شرفخانی افزود: قدیم با توجه به اینکه یخچال نبود، گوشتی را که می‏‎خریدند بعضا، توسط گربه خورده می‌شد و اختلاف خانوادگی رخ می‎داد. لذا واقف اموالش را وقف کرده که اگر کسی گوشت خرید و آن را گربه خورد بخاطر اینکه بین زن و شوهر اختلاف نیافتد پیش او می‎ر‎فتند و گوشت می‎گرفتند تا اختلاف از بین برود.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه در ادامه گفت: همچنین وقفی داریم که اگر بین خانواده اختلافی پیش آمد برای تحکیم آن مشاوره گرفته شود تا صلح و صفا را به خانواده بازگرداند. موارد اینچنینی که نتیجه آن استحکام خانواده است و امثال این سرفصل‎ها را زیاد داریم.

وی تصریح کرد: تحت پوشش قرار دادن زنان بی‎سرپرست و یا کمک به ایتام و کمک به خانواده‎های بی‎سرپرست با نگاه تحکیم خانواده است و کمک به فقرا و مستمندان با نگاه همین موضوع است که می‎تواند آسیب‎های خانواد را مرتفع کند.

وی در خصوص اینکه چقدر در وقف‎های عمومی ترغیب وقف به حوزه خانواده انجام شده است، گفت: باید سرفصل‎هایی را در این موضوع احصا کنیم. اما باید بررسی کنیم که با چه عنوان و ساختاری مطرح شود. قطعا این موضوع که ما نیازهای خانواده را احصا کنیم ضرورت دارد و آن را به حوزه‎ها وقف باید تبدیل کنیم.

شرفخانی با بییان اینکه وقف برای آموزش خانواده‎ها بسیار ضروری است، گفت: در بعضی از کشورها و ادیان داریم که یک علم در آن از بین رفته و قابل استفاده نیست اما هنوز در برخی از دانشگاه‎ها تدریس می‎شود، سوال می‎شود که چرا هنوز این علم تدریس می‎شود پاسخ می‎دهند که موقوفه دارد و با همین نگاه توانسته‎اند علوم قدیمی را در کشور خود زنده نگه دارند.

باید زیرساخت‎های معرفتی و معارفی را تبیین کنیم

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه تاکید کرد: اگر بخواهیم آسیب‎‎های اجتماعی را مرتفع کنیم باید به سمت آموزش حرکت کنیم. برای آموزش هم اگر موقوفاتی اتفاق بیافتد بخش قابل توجهی از آن خانواده‎ها را تحت پوشش قرار می‎دهد. متاسفانه ما بیشتر اوقات کار مسکنی انجام می‎دهیم که موقتی است اما برای کار درمانی باید زیرساخت‎های معرفتی و معارفی را با آموزش تبیین کنیم و قطعا روی آن کار جدی انجام خواهیم داد.
captcha