کد خبر: 3582297
تاریخ انتشار : ۱۸ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۰:۳۰
آیت‌الله مکارم عنوان کرد:

دلایل سیاسی؛ مهمترین عامل هجمه مستشرقان به قرآن/ رعایت ادبیات محترمانه در پاسخ به مخالفان

گروه حوزه‌های علمیه: باید با ادبیاتی محترمانه به شبهات مخالفان و منتقدان و حتی توهین‌کنندگان به قرآن پاسخ دهیم: دلایل سیاسی یکی از مهمترین دلایل هجمه علیه قرآن کریم بوده زیرا قرآن مخالف منافع نامشروع دشمنان است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی امروز، 18 اسفند ماه در مراسم رونمایی از دانشنامه علوم قرآن در مدرسه علمیه امام کاظم(ع) گفت: قرآن کریم در 4 آیه خود را نور معرفی و تشبیه کرده است که از جمله آیه 157 سوره مبارکه اعراف و آیه 87 سوره تغابن است.
وی با بیان اینکه تشبیه وجه شبه دارد، افزود: نور مایه هدایت است، قرآن مجید هم مایه هدایت انسان برای رسیدن به سعادت و خوشبختی است؛ وجه دوم اینکه نور پرورش‌دهنده موجودات زنده و قرآن نیز احیاگر است زیرا خود قرآن، آن را مایه حیات معرفی کرده است؛ وجه سوم سرعت سیر نور است که بالاترین سرعت را دارد و قرآن نیز برترین سرعت‌های سیر الی‌الله و سعادت ابدی را دارد.
این مفسر قرآن وجه چهارم را ثمره نور در رسیدن میوه‌ها بیان کرد و افزود: آرامش، اخلاق و پیروزی در پرتو نور قرآن حاصل می‌شود؛ وجه دیگر اینکه نسیم‌های روح‌افزا به وسیله تابش نور آفتاب است و قرآن نیز نسیم حیاتبخش به انسان و جامعه انسانی هدیه می‌دهد و از خفقان جلوگیری می‌کند؛ نور مایه تجمع است مانند اتفاقی که در تاریکی برای چشم می‌افتد و قرآن نیز مایه وحدت و اتحاد است و به وسیله قرآن پیامبر(ص) توانست امت واحده ایجاد کند.
این مرجع تقلید تصریح کرد: باران در عالم ماده از پرتو نور آفتاب است که بر دریاها می‌تابد و قرآن نیز باران رحمت الهی بر دل‌های مرده است؛ وجه شبه دیگر این است که نور آفتاب میکروب‌ها را می‌کشد و قرآن نیز میکروب‌های جهل، حسد، تهمت و ... را از بین می‌برد.
وی افزود: نور از موانع زیادی مانند قشر هوا و شیشه عبور می‌کند و در دریا تا 600 متر پایین می‌رود و در هوا با این قشر ضخیم نفوذ دارد و قرآن نیز از موانع مختلف عبور کرده همان طور که در صدر اسلام و دوره پیامبر(ص) موانع را پشت سر گذاشت و حکومت الهی را در جزیرة العرب ایجاد کرد.
این مفسر قرآن با بیان اینکه نور آفتاب از هفت نور ترکیب شده است و در هنگام رنگین کمان این نور تجزیه می‌شود، عنوان کرد: قرآن نیز ترکیب و معجون عجیبی از نهی، امر، استدلال، تاریخ گذشتگان، بشارت، انذار و ... است و در عین حال یک نور واحد است؛ بنابراین قرآن همه این آثار را دارد و اگر خود را در معرض تابش این نور قرار دهیم به اندازه‌ای که قرار داده‌ایم از همه برکات بهره خواهیم برد.
این مرجع تقلید در بخش دوم سخنانش با تقدیر از دانشنامه قرآن تصریح کرد: این دانشنامه به دلایلی ضرورت دارد؛ اول اینکه دنیا آماده پذیرش مکتب معنوی در سطح بالاست و این مکتب جز در قرآن نیست و دانشنامه می‌تواند پاسخی برای این عطش روزافزون باشد.
وی اظهار کرد: امروز هجمه بر ضد قرآن و برای تخریب آن بیش از هر دوره دیگری است که دلیل مهم آن سیاسی است، زیرا اسلام را مانع راه استفاده نامشروع خود می‌دانند و می‌خواهند آن را از سر راه بردارند و افراد هوس‌بازی که می‌خواهند آزاد و بی قید و بند باشند از این رو دانشنامه در برابر شبهات و مخالفت‌های این افراد ضروری است. 
آیت‌الله مکارم شیرازی عنوان کرد: برخی فرق اسلامی مدعی می‌شوند که شیعه با قرآن سر و کار ندارد ولی وقتی این دانشنامه را ببینند این وصله ناجوری که می‌چسبانند از بین می‌رود.
این مفسر قرآن در بخش سوم سخنانش با تاکید بر اهمیت دادن به کیفیت تصریح کرد: در پی کمیت نباشید و آن را فدای کیفیت نکنید. همچنین از مدارک معتبر در استنادات استفاده شود تا باعث سوء استفاده دشمنان نشود بنابراین به جای 10 مدرک به سه مدرک معتبر ارجاع دهیم بهتر است.
وی اظهار کرد: مطلب خوب باید خوب  عرضه شود از این رو باید در انتخاب حروف، سوتیتر، صفحه‌بندی‌ها، فصول و ... دقت لازم صورت بگیرد؛ امروز به عرضه خوب خیلی اهمیت می‌دهند که این کار در مواد غذایی هم وجود دارد.
آیت‌الله مکارم بیان کرد: شبهات وقتی ذکر می‌شود، پرورش داده نشود و به حداقل لازم اکتفا کنیم، البته کمبود نشود ولی از طرفی دامن هم زده نشود زیرا شبهه حالت تخریبی دارد.
این مفسر قرآن گفت: باید از ادبیات محترمانه در نوشتارها استفاده کنیم هرچند طرف به قرآن و پیامبر و قدما توهین کرده باشد؛ بنابراین نباید روش آنان در ما تاثیر بگذارد و ما کار درست را انجام دهیم زیرا ادبیات محترمانه یکی از رموز موفقیت است. 
وی در پایان تأکید کرد: کسانی که در زمینه قرآن فعالیت دارند باید شکرگزار این نعمت بوده و خداوند را شاکر باشند که به آنان توفیق ورود و فعالیت در این زمینه را داده است.
captcha