تقریب مذاهب از مهم‌ترین تأکیدات اهل‌بیت(ع) است
کد خبر: 3827147
تاریخ انتشار : ۲۳ تير ۱۳۹۸ - ۲۳:۳۶
عضو خبرگان رهبری:

تقریب مذاهب از مهم‌ترین تأکیدات اهل‌بیت(ع) است

گروه حوزه‌های علمیه ــ عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: تقریب مذاهب از مهم‌ترین تأکیدات اهل‌بیت(ع) است و در ذیل این تأکید دو عنصر «نزدیکی مذاهب اسلامی» و «کم رنگ شدن عوامل اختلاف» عناصر اصلی تقریب به شمار می‌رود.

به گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد‌ حاج‌ابوالقاسم، عصر امروز 23 تیرماه در جشن میلاد حضرت علی‌بن موسی الرضا(ع) که در حسینیه مجتمع آموزش عالی شهیده بنت الهدی برگزار شد، اظهار کرد: امام رضا(ع) برکات فراوانی برای امت اسلام به ارمغان آورد و نزد اهل‌بیت(ع) از جایگاهی والا برخوردار است.
وی در ادامه با بیان این‌که همگان باید بکوشیم شاخصه‌های رفتاری ما به سیره اهل‌بیت(ع) نزدیک شود، تصریح کرد: تقریب مذاهب، از مهم‌ترین تأکیدات اهل‌بیت(ع) است و دو عنصر اصلی آن نزدیک شدن مذاهب اسلامی و کم‌رنگ شدن عوامل اختلاف برشمرده می‌شود.
عضو مجلس خبرگان رهبری پرهیز از تحریک حساسیت‌ها و ایجاد تفرقه و اختلاف، در عین حفظ هویت معرفتی را از سفارش‌های اهل‌بیت(ع) دانست و یادآور شد: جای جای سیره زندگانی علی‌بن موسی‌الرضا(ع) مسیر حرکت در این مسیر را به خوبی و با طراحی هوشمندانه نشان می‌دهد.
وی عنصر تقویت و تأکید بر عناصر اتفاقی و مشترک میان مذاهب اسلامی را مورد توجه قرار داد و اظهار کرد: تقریب و نزدیکی مذاهب، بدون تکیه و تأکید بر قرآن امکان‌پذیر نیست. داعیه‌داران تقریب باید پرچم‌داران قرآن باشند.
قرآن محور فعالیت‌ها قرار گیرد
حاج‌ابوالقاسم با اشاره به این‌که قرآن همواره باید محور فعالیت‌ها قرار گیرد، یادآور شد: در مقام افتا باید چارچوب‌های قرآنی، اصل و محور باشد و قرآن مایه اتحاد امت اسلامی است که تأکید بر آن، هویت و وجاهت اسلامی را تقویت خواهد کرد.
سخنران این مراسم با بیان این‌که با عمل به قرآن و تدبر در آیات الهی، می‌توان قله‌های بسیاری را فتح کرد، گفت: همه امت اسلام بر سر سفره قرآن کریم حضور دارند و قرآن بهترین موهیت الهی در وحدت‌آفرینی اسلامی و ایجاد تقرب به ذات اقدس الهی است.
وی غور در قرآن و تسلط بر آیات الهی و تفاسیر آن را از الزامات فعالیت‌های تقریبی برشمرد و ادامه داد: همان گونه که رهبر فرزانه انقلاب(مدظله‌العالی) تأکید دارند، نماز باید مظهر وحدت و تقرب اسلامی در نظر گرفته شود و این مهم در ایام حج بیش از پیش مورد توجه مسلمانان قرار گیرد.
عضو مجلس خبرگان رهبری در ادامه ضمن اشاره به روایتی از اهل‌بیت(ع)، خاطرنشان کرد: برخورد مهربانانه با مردم و انجام کارهای خوب، پس از ایمان، از قله‌های دانش‌ورزی و خردورزی به شمار می‌رود؛ از این رو، باید رفتار ناصحانه، دلسوزانه و خیرخواهانه داشته باشیم.
وی ضمن تأکید بر برابری انسان‌ها جز به واسطه تقوا، یادآور شد: تقوای الهی، اصل و پایه برتری انسان‌هاست.
الزامات حفظ هویت دینی و مذهبی
حاج‌ابوالقاسم ضمن اشاره به الزامات حفظ هویت دینی و مذهبی، اظهار کرد: استدلال بر معتبرات، بر پایه محکمات عقلی به عنوان وجه اشتراک میان انسان‌ها، باید بیش از پیش جدی گرفته شود؛ تکیه بر پایه‌های مشترک، از تصریحات اهل‌بیت(ع) است.
وی رعایت ادب را در مباحثات و گفت‌وگو، از اصول سیره اهل‌بیت(ع) دانست و یادآور شد: حرکت ایجابی و کنار نهادن فعالیت‌های سلبی، از الزامات گام نهادن در عرصه تقریب مذاهب اسلامی است.
ابوالقاسمی عرضه محاسن کلام اهل‌بیت(ع) را به بهترین شیوه و بهره‌گیری از آنها براساس دغدغه‌های مشترک را تسهیل‌کننده فرایند وحدت اسلامی عنوان و تصریح کرد: پرچم عدالت‌محوری و ظلم‌ستیزی باید در سایه‌سار منویات و سیره اهل‌بیت(ع) قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه عنصر احساسات و عواطف در رویکردهای ایجابی، از راهبردهای امام رضا(ع) در تقویت وحدت اسلامی است، گفت: زیارت اربعین امام حسین(ع)، از برترین عرصه‌های تقریب ادیان است. این مهم در عین حفظ هویت مذهبی مورد توجه قرار گرفته است.
انتهای پیام

captcha