جزئیات جلسه شورای امنیت درباره تحولات کشمیر  
کد خبر: 3835349
تاریخ انتشار : ۲۶ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۳

جزئیات جلسه شورای امنیت درباره تحولات کشمیر  

گروه بین‌الملل ــ شورای امنیت سازمان ملل، روز جمعه، 25 مردادماه، نشستی را درباره اوضاع جامو و کشمیر و بررسی تصمیم هند در خصوص لغو خودمختاری این منطقه برگزار کرد.  

به گزارش ایکنا به نقل از پایگاه خبری «الجزیره»؛ نشست روز گذشته شورای امنیت درباره کشمیر در نوع خود نخستین نشست طی 50 سال گذشته بود و پشت درهای بسته برگزار شد.
 
آخرین نشستی که این شورا برای بررسی اوضاع کشمیر برگزار کرد، در سال 1965 بود.

نشست شورای امنیت با حضور 15 عضو این شورا برگزار و نظرات کشورهای مختلف در خصوص وضعیت کشمیر بررسی شد. همچنین نامه «شاه محمود قرشی»، وزیرخارجه پاکستان، به شورای امنیت درباره تصمیم هند در لغو خودمختاری کشمیر نیز مورد ارزیابی قرار گرفت. این نشست که به درخواست دولت پاکستان برگزار شد، بدون صدور بیانیه‌ای به کار خود پایان داد؛ این در حالی است که پاکستان برگزاری نشست شورای امنیت درباره کشمیر پس از 50 سال را یک پیروزی برای خود دانست.
 
«ملیحه لودهی»، نماینده پاکستان در سازمان ملل متحد، از نشست روز جمعه شورای امنیت درباره کشمیر استقبال کرد و گفت: کشمیر در جهان مطرح شده و اسلام‌آباد برای حل این معضل از طریق گفت‌وگو آمادگی کامل دارد.
 
وی افزود: مسئله کشمیر تنها یک مسئله داخلی نیست، بلکه جهانی است؛ زیرا ظلم و ستم بسیاری بر ملت کشمیر وارد می‌شود و تلاش‌هایی صورت می‌گیرد که صدای مردم این منطقه خاموش شود، اما ملت پاکستان در کنار ملت کشمیر ایستاده‌اند و از آنان حمایت خواهند کرد.
 
لودهی همچنین پس از جلسه شورای امنیت، در گفت‌وگو با خبرنگاران گفت: همه شرکت‌کنندگان در این جلسه تأسف شدید خود را نسبت به ظلم و ستمی که در حق مردم بی‌گناه کشمیر روا می‌شود ابراز کردند.
 
وی گفت: پس از گذشت بیش از 50 سال این نخستین بار است که مسئله کشمیر در شورای امنیت مورد بحث قرار می‌گیرد. فکر می کنم این نشست ادعای هند را باطل می‌کند که جامو و کشمیر یک مسئله داخلی مربوط به این کشور است.

نماینده چین در شورای امنیت نیز در این باره گفت: اقدام هند موجب تنش در منطقه شده‌‌ و پکن چنین تصمیمی را به رسمیت نمی‌شناسد.
 
این درحالی است که دولت هند مجددا تأکید کرد که مسئله کشمیر داخلی است و کشورهای دیگر نباید در آن مداخله داشته باشند. از سوی دیگر، کاخ سفید در بیانیه‌ای اعلام کرد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در گفت‌وگوی تلفنی با عمران خان، نخست‌وزیر پاکستان، بر اهمیت کاهش تنش‌ها میان هند و پاکستان در کشمیر تأکید کرد.
 
به گفته وزارت خارجه پاکستان، عمران خان در این گفت‌وگوی تلفنی از متشنج شدن اوضاع کشمیر ابراز نگرانی و دولت هند را به دلیل تصمیم اخیرش درباره جامو و کشمیر دولتی نژادپرست توصیف کرد.
 
عمران خان همچنین صبح جمعه در توئیتی نوشت: دولت فاشیسم و نژادپرست «ناریندا مودی»، نخست‌وزیر هند، بداند که تاریخ نشان داده زمانی که مردم متحد شوند و در راه آزادی مبارزه کنند و از مرگ نهراسند، هیچ قدرتی نمی‌تواند آنها را از رسیدن به اهدافشان بازدارد.
 
انتهای پیام
captcha