نادیده انگاشتن ایثار زنان و نوجوانان در آثار هنری
کد خبر: 3835835
تاریخ انتشار : ۲۷ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۳:۳۴
وزیر ارشاد بیان کرد:

نادیده انگاشتن ایثار زنان و نوجوانان در آثار هنری

گروه جهاد و حماسه ــ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ایثار زنان و نوجوانان را از بخش‌های کمتر دیده و روایت شده حوزه ایثار در کشور دانست و گفت: باید از نمادهای برتر ایثار الگو‌سازی کنیم.

نادیده انگاشتن ایثار زنان و نوجوانان در آثار هنری/ به جای تک‌اثر فرهنگ‌سازی کنیم

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کشورمان امروز یکشنبه، 27 مردادماه، در مراسم جشن ایثار این وزارتخانه که به مناسبت سالروز بازگشت ایثارگران به کشور برگزار شد طی سخنانی با اشاره به اینکه آنچه ایثارگران از درد و رنج نصیب برده‌اند وصف‌ناکردنی است، گفت: گاهی تصور می‌شود که این درد و رنج فقط در امتداد جنگ بوده است، اما اسرایی داریم که هفت هزار روز یعنی 18 سال اسارت را تجربه کردند.

وی ادامه داد: از حدود 43 هزار آزاده سرافراز کشورمان تقریباً همه آن‌ها جانباز هستند، یعنی حدود 29 هزار آزاده جانباز 25 تا 39 درصد و پنج هزار و 500 آزاده کشورمان جانباز 40 تا 49 درصد هستند. در واقع همه این آزادگان کوله‌بار رنج را همچنان حمل می‌کنند.

لزوم توجه به فرهنگ ایثار 

وزیر ارشاد با تأکید بر مسئولیت دفتر ایثارگران این وزارتخانه در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت به دلیل مسئولیت ذاتی این وزارتخانه، گفت: تاریخ 14 قرن اسلام و تاریخ معاصر ایران به ویژه دوران انقلاب و جنگ سرشار از اتفاقات و نکته‌های فراوانی است که یکی از مسئولیت‌های اکتشافی دفتر ایثارگران می‌تواند بررسی این مورد باشد که کدام بخش‌ها کمتر دیده و روایت شده است.

وی افزود: 166 فیلم سینمایی که طی سال‌های 60 تا 86 تولید شد از نظر محتوای ایثار و شهادت تحلیل محتوا شد.  در نتیجه 90.4 دهم درصد شخصیت‌ها مرد و 6.9 دهم درصد زن و چند درصد هم ترکیبی بوده‌اند که این مسئله نشان می‌دهد به بخش ایثار‌ زنانه حداقل تا سال 86 کمتر توجه شده است. بعدها فیلم‌هایی در این خصوص ساخته شد اما اینکه درصد اندکی از ایثار زنان در فیلم‌ها به نمایش درآمده بیانگر این است که به این موضوع توجه چندانی نشده و پرداختن به آن باید در دستور کار قرار گیرد. 

صالحی ادامه داد: در حوزه رده‌بندی سنی نیز مشخص شد که شخصیت‌های فیلم‌ها 66.7 درصد جوان، 15.1 درصد میانسال و 7.2 درصد نوجوان بوده‌اند که نشان می‌دهد به سهم نوجوانان در دفاع مقدس کمتر توجه شده است. البته فیلم «آن 23 نفر» در این زمینه قابل طرح است، اما در مجموع به نظر می‌آید نقش نوجوانان در حوزه ایثار، که فقط محدود به جنگ نیست، از بخش‌های کمتر روایت شده است و باید مورد توجه قرار گیرد تا شاهد اتفاقات تازه باشیم.

نادیده انگاشتن ایثار زنان و نوجوانان در آثار هنری/ به جای تک‌اثر فرهنگ‌سازی کنیم

ضرورت الگوسازی از ایثارگران

وزیر ارشاد با تأکید بر اینکه از نمادهای برتر ایثار باید الگو‌سازی کنیم، گفت: لازم است شخصیت‌هایی در رده‌های سنی مختلف از نظر جنسیتی، قومیت و صنفی به نمادهای قابل تکثیر تبدیل شوند.

وی اضافه کرد: شهادت از ابتدای تاریخ بشریت وجود داشته است، اما در کربلا عصاره‌بندی شد و الگوهای تاریخی را برای بشریت ایجاد کرد. در مورد مقوله ایثار در تاریخ معاصر به خصوص تاریخ انقلاب ایران باید به معرفی الگوها پرداخت. مسیر الگوسازی مسیر تکثیر قالب و محتواست و باید ایثارگرانی که الگو هستند برای نسلی که آن‌ها را ندیده‌اند هویتی داشته باشند.

وی از وجود آثار پراکنده در مورد شخصیت‌ها سخن گفت و در پایان اظهار کرد: مسیر الگوسازی نیازمند اقدامات تکمیلی‌تر است و باید از جریان ایثار در وزارت ارشاد بهره فراوان برد.

انتهای پیام

captcha