تولید علم حلال در ایران بسیار کم است / تقلبات مواد غذایی و پایمالی حق‌الناس
کد خبر: 3928303
تاریخ انتشار : ۱۹ مهر ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۱
بهروز جنت:

تولید علم حلال در ایران بسیار کم است / تقلبات مواد غذایی و پایمالی حق‌الناس

رئیس مرکز تحقیقات حلال جمهوری اسلامی با اشاره به آخرین اقدامات این مرکز، گفت: کسب روزی حلال و رعایت حق‌الناس بسیار اهمیت دارد. به همین دلیل این مرکز در این برهه زمانی بر نحوه تشخیص تقلب‌ها تمرکز کرده است.

تولید علم حلال در ایران بسیار کم است/ تقلبات مواد غذایی و پایمالی حق‌الناسبهروز جنت، رئیس مرکز تحقیقات حلال جمهوری اسلامی ایران، در گفت‌وگو با ایکنا، به تشریح آخرین مطالعات این مرکز در حوزه حلال پرداخت و گفت: در حال حاضر تمرکز تحقیقاتی این مرکز بر موضوع تقلب است. تلاش می‌کنیم نحوه تشخیص تقلب‌های مختلف در همه حوزه‌های آرایشی و بهداشتی، غذا، دارو و کالا‌های سلامت محور را در این مرکز مطالعه کنیم.

وی افزود: در همه حوزه‌ها به شرط اینکه منافع مادی وجود داشته باشد ممکن است تقلب صورت گیرد. به همین دلیل کسب روزی حلال را مخدوش کرده و حق‌الناس را نیز پایمال می‌کند. در این راستا تمرکز در این برهه زمانی فقط بر روی حلیت نیست، بلکه قصد داریم تقلب‌های مختلف بر روی کالا‌های سلامت‌محور را نیز در دستور کار خود قرار دهیم.

جنت با بیان اینکه عمده تقلب‌ها در مواد غذایی یا آرایشی و بهداشتی صورت می‌گیرد، گفت: در این راستا مرکز تحقیقات حلال جمهوری اسلامی علاوه بر مطالعات و ارائه مجوز‌ها در حوزه‌های مختلف، کتبی را نیز منتشر کرده است که نمونه آن افزودنی‌های مواد خوراکی حلال است. در این کتاب در رابطه با منشأ حلال و غیرحلال افزودنی‌های مواد غذایی بحث و تمامی آن‌ها ذکر شده است.

وی در رابطه با تولید علم حلال نیز اظهار کرد: تولید علم حلال در ایران بسیار کم و دلیل اصلی آن این است که اکثریت مردم ایران مسلمان بوده و طهارت مواد غذایی برای آن‌ها بدیهی و جزء مسلمات است. به همین دلیل در این باره کمتر احساس نیاز شده است. در ایران فعلاً فقط مرکز تحقیقات حلال جمهوری اسلامی ایران در حوزه تولید علم حلال کار می‌کند و تلاش داریم مراکز دانشگاهی و حوزوی را نیز به این سمت جذب کنیم، چراکه اتفاقات مختلفی در جهان در حال رخ دادن است و اگر نتوانیم در این زمینه کار کنیم در آینده جوابی برای این اتفاقات نخواهیم داشت. باید بتوانیم در این حوزه دغدغه به وجود آوریم تا هم دانشگاه‌ها و هم حوزه‌های علمیه به این سمت بروند و اقدامات مختلفی را انجام دهند.

جنت همچنین با اشاره به افزایش مصرف الکل ضدعفونی برای بدن و سطوح و نگرانی برخی از مردم در رابطه با تماس آن با مواد خوراکی نیز اظهار کرد: با توجه به استفتائات از مراجع اگر الکل منشأ غیرمسکر داشته باشد، مشکلی به لحاظ نجاست ندارد. نوشیدنی که مسکر است حرام بوده و الکلی که برای ضد عفونی به کار‌می‌رود فرمولاسیون مشخص داشته و ریشه غیرمسکر دارد. لذا تمامی الکل‌هایی که تحت نظر سازمان غذا و دارو تولید می‌شوند، از نظر نجاست مشکلی ندارند. این الکل‌ها در نتیجه فرایند و فرمولاسیونی مشخص تهیه می‌شوند، این فرمول‌ها غیرقابل شرب هستند و در نتیجه نمی‌توان از لفظ مسکر برای آن‌ها استفاده کرد.
انتهای پیام
captcha