«اسطوره‌های عشق» از زندان بعثی بیرون آمدند
کد خبر: 3936960
تاریخ انتشار : ۰۵ آذر ۱۳۹۹ - ۰۰:۰۵
روی میز مطالعه/

«اسطوره‌های عشق» از زندان بعثی بیرون آمدند

کتاب «اسطوره‌های عشق» نوشته کمال‌السید نویسنده عراقی با ترجمه اسما خواجه‌زاده و به همت انتشارات «راه یار» چاپ و روانه بازار نشر شد.

روایتی از سال‌های مبارزه با صدام در «اسطوره‌های عشق»به گزارش ایکنا؛ کتاب «اسطوره‌های عشق» نوشته کمال السید، نویسنده عراقی با ترجمه اسما خواجه‌زاده و به همت انتشارات «راه یار» چاپ و راهی بازار نشر شده است.

این کتاب، داستانی براساس زندگی شهیده میسون غازی، از شهدای جریان اسلامی مبارزه در سال‌های حکومت صدام حسین و حزب بعث عراق است.

در مقدمه این کتاب آمده است: کشور عراق، قرن بیستم را با جنگ جهانی اول، اشغال انگلیسی‌ها و قیام ۱۹۲۰ میلادی معروف به «ثورة العشرین» آغاز کرد؛ انقلابی که گرچه ظاهراً به شکست انجامید، اما پر از حماسه مردم عراق در برابر استعمارگران انگلیسی بود. در سال ۲۰۰۳ میلادی با سقوط صدام حسین، راه برای معرفی شهدای عراقی - که در طول سال‌های حکومت بعثی در برابر آن رژیم ایستادگی می‌کردند - باز شد و با خروج اسناد از دستگاه‌های اطلاعاتی رژیم بعث و همچنین بازشدن قفل زبان‌هایی که از ترس رژیم سخن نمی‌گفتند، کتاب‌های متعددی درباره این شهدا نوشته شد. رمان «اسطوره‌های عشق» الهام گرفته از همین اسناد و خاطرات جمع‌آوری شده پس از سقوط صدام است.

«على العراقی» و همسرش «فاطمه العراقی» که سال‌ها در زندان‌های رژیم بعث بوده‌اند، پس از سقوط صدام، کتابی با عنوان «مذکرات سجینه» خاطرات زنان زندانی منتشر می‌کنند که در آن، سرنوشت ده‌ها زندانی زن عراقی - که در زندان‌های مخوف صدام محبوس بودند و بعد‌ها اعدام شدند - معرفی و داستان آنها را با استفاده از اسناد و روایت شهود بیان می‌کنند.

شهیده «میسون غازی»، یکی از این زنان زندانی دوران حکومت صدام است که مدتی پس از حبس، اعدام می‌شود، کمال السید نویسنده عراقی، «اسطوره‌های عشق» را با الهام از خاطرات و اسناد منتشر شده درباره این شهیده نگاشته است.

نکته مهم در کتاب یادشده این است که بسیاری از حوادث اجتماعی را که جامعه عراق و به ویژه جامعه شیعی عراق را شکل داده، به خواننده معرفی می‌کند. چگونگی برخورد با نحله‌ها، اثرات مدرنیته و نوگرایی در کنار بعثی‌گرایی و اعتماد و اعتقاد به اصول مذهبی و دینی و قیام علیه ظلم و ستم حزب بعث، با وجود خفقان آن دوران جامعه شیعی عراقی کم‌و‌بیش در این کتاب، در قالب داستانی مؤثر معرفی شده است.

در بخشی از کتاب می‌خوانیم: «بعثی‌ها اقداماتشان را تشدید کردند. نیروهایشان به آنجا سرازیر شدند و چندین بار حمله کردند و در یکی از این حملات موفق شدند دوازده جوان را با خود ببرند، اما مردم انقلابی در منطقه حیدریه به مرکز امنیت یورش برده، آنها را آزاد کردند و اینگونه جوابشان را دادند. این ماجرا روز هفدهم صفر اتفاق افتاد.

بعثی‌ها با تیربار به طرف مردم غیرمسلح تیراندازی کردند. یک کودک به شهادت رسید و زنی به خاک افتاد و صدای گلوله با فریاد «یا حسین» درآمیخت. گویی تاریخ دوباره تکرار می‌شد. آن روز سپاهیان یزید و امویان در نهایت رذالت و سبعیت بودند و امروز بعثی‌ها به همان اندازه پست و رذل و از نظر اخلاقی، سقوط کرده بودند. تیراندازی به مردم غیرمسلح در تظاهرات مسالمت‌آمیزی که با هدف زیارت امام حسین (ع) انجام می‌شد، عملی بزدلانه است که فقط از آدم‌های رذل برمی‌آید. کاروان با وجود اینکه شهید داده بود، به راه خود ادامه داد: «نجف چهار فدایی تقدیم کرده، به بکر بگو از هر انگشت صد انگشت می‌روید»، «کسی که ما دنبالش هستیم، کجا می‌تواند پنهان شود». سید عبدالخالق عوادی جوان، سینه‌اش را روی یکی از نیرو‌های امنیتی که تفنگش را به سمت او گرفته بود، گشود و داد زد: «بزن... شنیده‌ام دو نفر شهید شده‌اند. من می‌خواهم سومیشان باشم.»

کتاب «اسطوره‌های عشق» که به همت واحد بین‌الملل دفتر مطالعات جبهه فرهنگی و توسط انتشارات «راه یار» منتشر شده، در ۳۸۴ صفحه، شمارگان هزار نسخه و قیمت ۴۵ هزار تومان روانه بازار نشر شده است. علاقه‌مندان برای تهیه آن، علاوه بر کتاب‌فروشی‌ها می‌توانند به صفحات مجازی ناشر به نشانی raheyarpub و یا سایت vaketab.ir مراجعه کنند.

انتهای پیام
captcha