برگزاری اختتامیه جشنواره قرآنی «طهورا» در دانشگاه شیراز
کد خبر: 3937423
تاریخ انتشار : ۰۵ آذر ۱۳۹۹ - ۱۵:۱۸

برگزاری اختتامیه جشنواره قرآنی «طهورا» در دانشگاه شیراز

مراسم اختتامیه پنجمین دوره جشنواره قرآنی دانشگاهی طهورا عصر روز گذشته، چهارم آذرماه در دانشگاه شیراز برگزار شد.

به گزارش ایکنا، همزمان با میلاد امام حسن عسکری(ع)، مراسم اختتامیه پنجمین دوره جشنواره قرآنی دانشگاهی طهورا با محوریت سوره شوری و افتتاحیه ششمین جشنواره قرآنی دانشگاهی طهورا با محوریت سوره مبارکه الرحمن، ویژه دانشگاهیان دانشگاه شیراز، با حضور مجازی جمعی از مسئولان، اساتید و دانشجویان با پخش زنده در صفحات اینستاگرام و سایت معاونت فرهنگی اجتماعی دانشگاه از تالار حکمت دانشگاه شیراز برگزار شد.

اجرای تلاوت مجلسی قرآن کریم از سوی رضا کارگر، قاری کشوری، آغازگر این جشنواره بود. اجرای گروه بین‌المللی دف‌نوازی دوچار،  از دیگر بخش‌های مراسم اختتامیه پنجمین و افتتاحیه ششمین جشنواره قرآنی طهورا بود.

در ادامه این نشست قرآنی، علی حفیظی، مدیر فرهنگی دانشگاه شیراز مطالبی را درباره جشنواره طهورا و علت انتخاب سوره مبارکه الرحمن به‌عنوان محور ششمین جشنواره بیان کرد.

وی با تبیین ضرورت گسترش فعالیت‌های قرآنی در دانشگاه، به تشریح کارکردها و جایگاه قرآن پرداخت و بیان کرد: این جشنواره هر سال با محوریت یک سوره از قرآن کریم سعی در انتقال مفاهیم نورانی قرآن به دانشگاهیان در طی یک سال تحصیلی دارد و در قالب مسابقات متنوع و درگیر ساختن تمامی ذائقه‌های دانشجویان در بخش‌های مختلف جشنواره تلاش می‌کند.

حفیظی افزود: قرآن، کتاب حکیم و کریم است، هرکس با آن انس پیدا کند بر بینش او و نورانیت ظاهر و باطنش افزوده می‌شود؛ قلب او به نور هدایت روشن و توانش برای پیمودن راه حق، مضاعف می‌شود. استفاده از ادب و هنر برای نشر مفاهیم الهی آیات قرآن کریم ضریب نفوذ مفاهیم قرآنی را ارتقا می‌دهد.

در ادامه آرین محزون، دبیر کانون قرآن و عترت دانشگاه شیراز به معرفی کانون قرآن و عترت و فعالیت‌های در حال اجرا و پیش روی کانون در سال تحصیلی 1399-1400 پرداخت.

بنا بر این گزارش، جشنواره قرآنی دانشگاهی طهورا به مدت ۵ سال توسط کانون قرآن و عترت و با همکاری معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شیراز هر ساله برگزار و محتوا و پیام‌های آیات آن سوره به‌عنوان موضوعات جشنواره مطرح می‌شوند. در دوره پنجم با محوریت سوره مبارکه شوری در بخش‌های شفاهی جشنواره رشته‌های حفظ، قرائت ترتیل و تحقیق قرآن و تولید پادکست، بخش ادبی با زیر رشته‌های شعر، داستان و دلنوشته، بخش پژوهشی با رشته مقاله‌نویسی، بخش هنری با شش رشته خوشنویسی، نقاشی، تذهیب، نقاشی‌خط، عکاسی و گرافیک و بخش کتابخوانی در دو مرحله در یک دوره یک‌ساله برگزار شد.

همزمان با این افتتاحیه دوره پنجم در آبان‌ماه 1398، مجموعه برنامه‌های آموزشی جشنواره شروع شد؛ کارگاه آموزش تفسیر سوره شوری به‌صورت هفتگی با حضور استاد یزدانی، مسابقه کتابخوانی تفسیر سوره شوری، سلسله جلسات آموزشی مجمع قاریان دانشگاه شیراز، کارگاه مقاله‌نویسی، کارگاه آموزش داستان‌نویسی و کارگاه هنری جشنواره تعدادی از این برنامه‌ها بودند.

با توجه به شیوع ویروس کرونا فعالیت‌های جشنواره از اسفندماه به صورت مجازی درآمد. در نهایت با دریافت بیش از 550 اثر از شرکت‌کنندگان پس از داوری 45 نفر در بخش‌های مختلف گوی سبقت را از دیگران ربودند.

یادآور می‌شود، در جشنواره سراسری قرآن نیز در مرحله دانشگاهی ۲۳۰ نفر در شش بخش پژوهشی، هنری‌، ادبی، آوایی، معارفی و فناوری که شامل ۳۴ رشته است از دانشگاه شیراز شرکت کردند. در مرحله دانشگاهی ۳۴ نفر در بخش‌های ادبی، هنری و پژوهشی و فناوری و آوایی برگزیده شدند. بخش کتبی در ۹ رشته و رشته حفظ به‌صورت منطقه‌ای برگزار شد که ۱۵ نفر از دانشگاه شیراز به مرحله کشوری راه یافتند.

رشته‌های ترتیل و تحقیق و مناجات‌خوانی و اذان نیز به‌صورت منطقه‌ای برگزار و ۴ نفر از دانشگاه شیراز به مرحله کشوری راه پیدا کردند. در مرحله کشوری در رقابت دانشگاه‌های وزارت علوم که هفته گذشته در دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد، ۱۰ نفر از دانشجویان دانشگاه شیراز با دریافت مقام‌های اول تا سوم برگزیده شدند و به مرحله ملی راه یافتند.

انتهای پیام
captcha