نگهداری محفوظات اولویت حافظان قرآن در ماه رمضان باشد + صوت
کد خبر: 3963663
تاریخ انتشار : ۲۳ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۹:۲۳
نکته‌ای برای حافظان قرآن / حجت‌الاسلام نجفی:

نگهداری محفوظات اولویت حافظان قرآن در ماه رمضان باشد + صوت

حافظ و مدرس دوره‌های تربیت مربی حفظ قرآن، درباره نحوه انجام برنامه حفظ در ماه رمضان به بیان نکاتی پرداخت و با تأکید بر اینکه نباید در این ماه با وجود ختم قرآن از نگهداری محفوظات غافل شد، گفت: اگر حافظی، برنامه ختم قرآن دارد و فرصت حفظ جدید، مرور و تثبیت را ندارد، لازم است به جای ختم قرآن، برنامه روزانه خود را دنبال کند.

/به گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا نجفی، حافظ و مدرس دوره‌های تربیت مربی حفظ قرآن کریم، درباره اهمیت ماه مبارک رمضان، نحوه انجام برنامه حفظ در این ماه، میزان تکالیف به بیان نکاتی پرداخت و با تأکید بر اینکه نباید در این ماه با وجود ختم قرآن از نگهداری محفوظات غافل شد، گفت: اگر حافظی، برنامه ختم قرآن دارد و به مرور و تثبیت و حفظ جدید نمی‌رسد، لازم است به جای آن، برنامه روزانه خود را دنبال کند، چراکه ختم قرآن، امری مستحبی است، اما برای یک حافظ دنبال کردن برنامه‌ حفظش لازم و ضروری است.

وی ادامه داد: دنبال کردن برنامه حفظ نیز ثواب تلاوت قرآن را دارند، هر چند شاید تا پایان ماه مبارک رمضان(در صورتی که حافظ کل نباشید) نتوانید کل قرآن را ختم کنید، اما به هر حال تمامی قرآن نور است.

این مدرس دورههای تربیت مربی حفظ اضافه کرد: وظیفه یک حافظ در وهله اول، نگهداشتن محفوظاتش و مرور و انجام برنامه 10 درس و حفظ جدید است و ختم قرآن در اولویت بعدی حفاظ است. ضمن اینکه باید بدانیم اگر نیتمان درست باشد و برنامهریزی صحیحی را دنبال کنیم به برنامه ختم قرآن ماهیانه نیز خواهیم رسید. 

نجفی با اشاره به اینکه یک حافظ قرآن برای دنبال کردن برنامه حفظش میتواند از ساعات پس از افطاری و سحری استفاده کند، بیان کرد: شاید بگویید در ماه مبارک رمضان دچار ضعف هستیم، اما میتوانید با این جابجایی اندک ساعتها در ماه مبارک رمضان، برنامه حفظتان را با قوت دنبال کنید نه اینکه به طور کامل برنامه حفظ را رها و پس از عید فطر محفوظاتتان را فراموش کنید. 

وی ادامه داد: البته این امر به گونهای نباشد که حافظان شب تا صبح بیدار باشند و صبح تا شب را بخوابند، آن هنگام از روزه چه خواهید فهمید؟ بلکه تغییرات جزئی ساعت کفایت میکند. اما اینکه چه ساعتی برنامه حفظ را دنبال کنید، بستگی به ساعت بیولوژیک بدن هر فرد دارد و این امر در افراد مختلف، متفاوت است. اینکه چه ساعتی نشاط و آمادگی کافی را دارید؟ آن هنگام، دنبال کردن برنامه حفظ، تأکید میشود. 

نجفی با اشاره به اینکه اساتید نیز تغییری در برنامه حفظ و کلاسهایشان در ایام ماه مبارک رمضان داشته باشند، افزود: این تغییر در ساعت‌های کلاس‌ حضوری باید بیشتر دیده شود، البته در حال حاضر نیز بسیاری از کلاس‌های حضوری به دلیل کرونا تعطیل شده است اما آن اندک مؤسساتی که کلاس برگزار می‌کنند، در ما مبارک رمضان کلاس‌هایشان را تلفیقی از حضوری و مجازی برگزار کنند تا حافظان کمتر دچار خستگی از رفت و برگشت به کلاس‌ها شوند یا زمان برگزاری کلاس‌ها را کوتاه کنند.  

وی ادامه داد: در ماه مبارک رمضان، در نظر داریم با تغییر مختصر و جابجایی در ساعات و استفاده بهینه از اوقات، بتوانیم به فیوضات مادی(انجام تکالیف حفظ و برخی از فعالیت‌های اجتماعی لازم) و معنوی(مقرب درگاه الهی) این ماه برسیم.

نجفی بیان کرد: اگر قرار شود با هر تغییری چون تعطیلات ایام نوروز، محرم، ماه مبارک رمضان و ایام امتحانات و ... برنامه حفظ جدید یا مرور را کم کنیم، این امر ضربه می‌زند، پس در گام نخست برنامه‌ای برای کم کردن حفظ جدید و مرور در ماه مبارک رمضان نداریم، مگر اینکه روزه‌داری و شرایط آن به معنای واقعی کلمه، موجب اذیت شود در آن هنگام یک چهارم حفظ جدید را کم می‌کنیم یا برنامه‌های مرور را یک چهارم کم می‌کنیم. پیشنهاد من این است که بین ساعت‌ها فاصله بیندازید تا هم در وقت‌ برکت پیدا شود و هم موجب خستگی در این ماه نشود. اگر همت داشته باشید می‌توانید تمام کارها را مرتب سر زمان خود انجام دهید.

کد
انتهای پیام
captcha