مهمترین نیاز مردم زلزله‌زده در بندر گناوه / گروه‌های جهادی در صحنه حاضر شدند
کد خبر: 3965862
تاریخ انتشار : ۳۱ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۳:۵۹
مسئول بسیج سازندگی بوشهر تشریح کرد؛

مهمترین نیاز مردم زلزله‌زده در بندر گناوه / گروه‌های جهادی در صحنه حاضر شدند

مسئول بسیج سازندگی استان بوشهر بازسازی خانه‌های آسیب‌دیده را مهمترین نیاز مردم زلزله‌زده در شهرستان بندر گناوه اعلام کرد.

به گزارش ایکنا، پیش از ظهر روز یکشنبه، 29 فروردین‌ماه، زمین لرزه‌ای به بزرگی ۵.۹ ریشتر حوالی بندر گناوه در مرز استان‌های بوشهر و فارس را لرزاند. این زمین لرزه در عمق ۱۰ کیلومتری زمین رخ داد و خوشبختانه تلفات جانی در بر نداشت. البته پس از وقوع زلزله، پس‌لرزه‌های بسیار زیادی در مناطق زلزله زده به وقوع پیوسته است که همچنان نیز ادامه دارد.

تاکنون حدود 12 روستا در مرکز وقوع زلزله دچار خساراتی از جمله ترک‌خوردگی دیوارها، تخریب منازل و آسیب دیدگی برخی آثار تاریخی شده‌اند و مصدومیت ۵ نفر نیز گزارش شده است که تیم ارزیابی در حال بررسی سطح خسارت و نیازهای زلزله‌زدگان است.

با وجود اینکه شدت زلزله روی داده در استان تقریبا زیاد بود، اما خوشبختانه آسیب جدی به منازل مردم وارد نشد و در میان 12 روستایی که کانون اصلی زلزله بودند، فقط خانه‌هایی که دارای بناهای قدیمی و فاقد استانداردهای روز بودند، آسیب دیدند.

ذوالفقار عباسی‌فر، مسئول بسیج سازندگی استان بوشهر، در گفت‌و‌گو با ایکنا، در رابطه با مشکلات و نیازمندی‌های این استان به ویژه مشکلات مربوط به حادثه زلزله بندر گناوه، اظهار کرد: در همان لحظات ابتدایی که این اتفاق رخ داد، اولین گروه‌هایی که در منطقه حضور پیدا کردند، گروه‌های جهادی و جهادگران بودند. در این راستا 10 گروه جهادی از خود شهرستان بندر گناوه در محل حضور پیدا کرده و مشغول خدمت‌رسانی بودند.

وی افزود: البته با وجود اینکه گستره زلزله زیاد بوده و آسیب‌هایی را به روستاهای مختلف وارد کرده بود، اما خوشبختانه عمق حادثه و خسارات وارده اندک بود. غالباً اتفاقاتی که در مناطق زلزله‌زده رخ داده، در مورد سازه‌هایی است که قدمت طولانی داشته و استانداردهای امروز در آن‌ها رعایت نشده است که تعداد این خانه‌ها نیز بسیار اندک است.

مسئول بسیج سازندگی استان بوشهر تصریح کرد: روز گذشته طی سفری به همراه فرمانده سپاه استان، برای بازدید از روستاهایی که بیشترین خسارات به آن‌ها وارد شده، وارد منطقه شده و از سه آسیب دیده شول، گمارون و کلر بازدید کردیم. خوشبختانه آنچه که در منطقه رخ داده، آسیب‌های جزئی به برخی از منازل است که سازه‌های قدیمی دارند.

عباسی‌فر تصریح کرد: مقرر شد تا آمارگیری دقیقی از خانه‌های آسیب‌دیده انجام شود و متناسب با ظرفیتی که سازمان دارد، به مردمی که خانه‌هایشان آسیب‌دیده، کمک شود. ضمن اینکه دوستان بنیاد مسکن، جمعیت هلال احمر و کمیته امداد امام خمینی(ره) نیز در محل حضور داشته و مشغول آمارگیری از میزان خسارت‌ها بودند.

وی در ادامه سخنان خود بیان کرد: در رابطه با مایحتاج اولیه و مواردی از این قبیل نیز مشکل خاصی وجود نداشت و جمعیت هلال احمر نیز تعداد اندکی چادر برای افرادی که در این زمینه واقعا نیازمند بودند، آماده کرده و در اختیار افراد قرار داده بود. فلسفه حضور مجموعه‌هایی مانند هلال احمر و گروه‌های جهادی در زمان وقوع حوادث این‌چنینی، اضطرار و کمک فوری به مردم آسیب‌دیده است که خوشبختانه در رابطه با زلزله شهرستان بندر گناوه که تلفات جانی و خسارات فروانی نداشت، این اضطرار وجود نداشت.

مسئول بسیج سازندگی استان بوشهر با بیان اینکه مهترین نیاز مردم آسیب‌دیده در این زلزله، بازسازی خانه‌های خسارت‌دیده است، گفت: البته تعداد خانه‌هایی که در روستاهای مختلف شهرستان بندر گناوه آسیب دید‌ه‌اند، زیاد نبوده و اندک است که نهادهای دولتی مانند وزارت مسکن و ... می‌توانند به سرعت وارد عمل شده و نسبت به رفع آسیب‌های وارد شده به خانه‌ها اقدام کنند.

انتهای پیام
captcha