فیلم | درخشش آثار هنری اسلامی در موزه پرگامون آلمان
کد خبر: 3977735
تاریخ انتشار : ۲۹ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۵

فیلم | درخشش آثار هنری اسلامی در موزه پرگامون آلمان

موزه پرگامون یکی از غنی‌ترین و ارزشمندترین موزه‌های جهان بوده که در میان موزه‌های اروپا رده پنجم را به خود اختصاص داده است و با دیدار از این موزه می‌توان معنی دقیق تاریخ هنر را درک کرد.

درخشش آثار هنری اسلامی در موزه پرگامون آلمان

به گزارش ایکنا، این موزه که در محلی به نام «جزیره موزه‌ها» در شهر برلین آلمان واقع شده است هرساله بیش از یک میلیون نفر بازدیدکننده دارد.
این مجموعه هنری، فرهنگی که در جهان شهرت بسزایی دارد و از نظر طیف آثار نیز در سه بخش موزه آثار باستانی، موزه خاورمیانه و موزه هنرهای اسلامی طبقه‌بندی می‌شود، از سال 1999 از سوی سازمان یونسکو به عنوان بخشی از «میراث معنوی جهان» شناخته شده است.
در طبقه همکف این موزه بخش آثار باستانی شامل آثار تمدن آشوری و بابلی با عظمتی وصف‌ناپذیر جلوه می‌کند. از جمله آثار این بخش، دروازهٔ ایشتار (دروازه بابل) است که در حدود سال ۵۷۵ پیش از میلاد ساخته شده و نام آن از الهه آشوری، ایشتار، گرفته شده است.
از دیگر آثار برجسته این بخش تندیس‌‌های رومی، محراب پرگامون از آثار بی‌نظیر تاریخی سده دوم پیش از میلاد، دروازه بازار مایلیت و اتاق آلپو هستند.

در ویدئوی زیر آثار اسلامی موزه پرگامون را مشاهده می‌کنید.

طبقه دوم این موزه بخش هنرهای اسلامی است که در بدو ورود شما به اتاق پذیرایی حلب پا می‌گذارید. اتاقی چوبی با تزئینات عالی و البته ایرانی که متعلق به یک تاجر حلبی بود و جالب توجه اینکه اشعار نقش بسته بر سردرهای این اتاق به خط نستعلیق و زبان عربی نگاشته شده است. از سمت چپ هرچه که به جلو می‌روید نسخه‌های خطی عربی و فارسی آن هم در کنار فرش‌های زیبای ایرانی خود را به زیبایی نشان می‌دهند و البته در جای جای این منطقه نیز ظروف قدیمی و سفالی و یا کاشی‌های زیبا و اشیاء دیگر قرار گرفته است.
مجموعه‌ای از کتاب‌های مقدس به زبان عربی و البته کتاب‌هایی که عمدتاً مصور هستند مانند اسکندرنامه، قصص الانبیاء، عجایب المخلوقات، موسی‌نامه به زبان عبری، بلقیس، سلیمان و مرقعات و مجالس متنوع که همگی از ارزش قابل توجهی برخوردارند در راهروی ورودی این بخش خودنمایی می‌کنند.
بعد از طی راهرو به نمای بزرگ قصر المشتا(کاخ زمستانه) از دوره امویان برخورد می‌کنیم و البته در همین بخش نیز اشیاء موزه‌ای فراوانی قرار دارد که از جالب توجه‌ترین آنها بخشی از گچبری تیسفون بوده که الگوی اصلی آرم دانشگاه تهران است. در سمت چپ راهروی ورودی به این بخش مجموعه‌ بزرگی از کاشی‌ها و محراب‌های اسلامی قرار گرفته که از مشهورترین و با عظمت‌ترین آنها محراب زرین مسجد میرعماد واقع در میدان سنگ کاشان است. محراب گرانبهایی که برای این مسجد در سال 623 هجری توسط یکی از هنرمندان کاشانی از خاندان معروف ابوطاهر و با هنرمندی حسن بن عربشاه ساخته شده که براساس اسناد تاریخی، این اثر اولين محراب زرين‌فام رنگين‌كمانی در جهان است.
مجموعه‌ هنرهای اسلامی موزه پرگامون در طبقه سوم موزه قرار گرفته و آثار ارزشمند مربوط به جهان اسلام را از قرن هشتم تا نوزدهم میلادی در خود جای داده‌ است. آثار زیبایی از معماری، صنایع دستی، جواهرات، سکه‌های قدیمی و هنرهای تجسمی اسلامی از کشورهایی مانند ایران، اردن، ترکیه، سوریه، پاکستان، عراق و سایر کشورهای اسلامی در این بخش به نمایش گذاشته شده است.

انتهای پیام
captcha