ضرورت ارتقای کمی و کیفی اعضای حقیقی شورای توسعه فرهنگ قرآنی + فیلم
کد خبر: 4015623
تاریخ انتشار : ۰۲ آذر ۱۴۰۰ - ۱۶:۱۲
رحمانی بیان کرد:

ضرورت ارتقای کمی و کیفی اعضای حقیقی شورای توسعه فرهنگ قرآنی + فیلم

قاری و داور مسابقات قرآن کریم با بیان اینکه باید بدنه کارشناسی و اعضای حقیقی شورای توسعه فرهنگ قرآنی را به صورت کمی و کیفی افزایش داد، اظهار کرد: اینکار به جامعه قرآنی استقلال و هویت می‌دهد و آن‌ها را در تصمیم‌گیری، تصمیم‌سازی و پاسخگو‌تر کردن فعال‌تر می‌کند.

به گزارش ایکنا، برنامه مصباح شبکه قرآن و معارف سیما، شامگاه گذشته، یکم آذرماه با رویکرد واکاوی مشکلات و ضعف‌های مؤسسات قرآنی و بیان نقاط قوت آن‌ها به روی آنتن رفت. این برنامه با دعوت از حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا شاهسونی، مدیر مؤسسه بیت‌الاحزان حضرت زهرا(س) و ارتباط تلفنی با سعید رحمانی، قاری و داور قرآن کریم همراه بود.

سعید رحمانی، قاری و داور قرآن کریم در بخشی از این برنامه و طی ارتباط تلفنی به موضوع وضعیت روند انتخاب چهره‌های حقیقی شورای توسعه فرهنگ قرآنی پرداخت و گفت: نفس تشکیل شورای توسعه فرهنگ قرآنی و برکاتی که به واسطه آن مترتب جامعه قرآنی شده است، موضوعی کاملاً قابل دفاع، ارزشمند و تلاشی تحسین‌برانگیز است. اما در خصوص نحوه انتخاب اعضای حقیقی شورای توسعه فرهنگ قرآنی روال اینگونه بود که در کنار اعضای حقوقی ابتدا سه نفر به انتخاب مؤسسات منتخب مردمی در این شورا حضور پیدا کنند؛ این موضوع نهایتاً بعد از چند سال با یک ترکیب چهار نفره تشکیل که سه نفر هم به عنوان کارشناس به آن‌ها اضافه شد. مجموعا آن چیزی که این جمع را تشکیل داد ۱۹ نفر از نهاد‌های دولتی بودند که شامل یک نفر انتخابی از طرف کارشناسان و سه نفر مستقیم کارشناس و همچنین چهار نفر از موسسات منتخب بودند.

وی با بیان اینکه در این روند شرایط مستقلی برای انتخاب صاحب‌نظران کارشناس در نظر گرفته نشده بود و دوستان تصمیم گرفتند که همان شرایط منتخبان مؤسسات را به کارشناسان هم تعمیم دهند، گفت: بخشی از این شرایط خوب بود، اما به نظر می‌رسد که این شرایط باید تغییرات اساسی پیدا کند. اما چالش‌هایی که برخی از دوستان و بزرگان ما نسبت به آن پاسخ‌هایی خواهند داشت، در مورد ترکیب این شورا است. از این جمع ۱۹ نفر غیر حقیقی هستند و این دقیقا نقطه مقابل عمل رهبر معظم انقلاب در انتخاب اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی است.

این داور قرآن کریم تصریح کرد: با توجه به این مسئله به نظر می‌رسد که باید بدنه کارشناسی و اعضای حقیقی شورا را افزایش داد، چراکه به جامعه قرآنی استقلال و هویت می‌دهد و آن‌ها را در تصمیم‌گیری، تصمیم‌سازی و پاسخگو‌تر کردن فعال‌ می‌کند؛ لذا اولین چالشی که با آن مواجه هستیم این است که ترکیب و نوع انتخاب را دستگاه‌زده کرده‌ایم و اگر راجع به آن فکری نشود این دستگاه‌زدگی چالش اول در این زمینه خواهد بود.

قاری و داور قرآن کریم ادامه داد: موضوع بعدی این است که آیا فرایند انتخاب صاحب‌نظران کاملا کارآمد بوده است؟ آیا به بازنگری نیاز ندارد و آیا ملاک‌های فعلی کفایت می‌کند؟ آیا این ملاک‌ها کاملا شفاف و در دسترس عموم برای ارائه خودشان یا معرفی دیگران برای این ترکیب بوده است؟ همه این سوالات محل بحث است و باید حل شود.
 
رحمانی افزود: سوال دیگر این است که آیا برای اعلام شایستگی و انتخاب این افراد و گزینش آن‌ها فراخوانی صورت گرفته و این فراخوان به چه صورتی بوده است. البته در دوره اخیر ظاهرا شماره تماسی را در اختیار رسانه‌ها قرار دادند تا کسانی که می‌شناسند به عنوان گزینه انتخاب کنند که به نظر می‌رسد ضمن اینکه اقدام شایسته‌ای است، اما تمام اقدام نیست و باید خیلی فعال‌تر و پویا‌تر انتخاب شود و از روش‌های جدید و نوینی که در انتخاب و گزینش کاندید‌اها و افرادی که خودشان را داوطلب این شرایط می‌دانند مورد استفاده قرار گیرند.
 
وی با بیان اینکه در انتخاب اعضای شورای توسعه، دخالت‌ دادن انجمن‌های حقیقی مردم‌نهاد بیش از این تاکید می‌شود، اظهار کرد: ترکیب فعلی قابل تامل است چراکه وقتی شما ترکیب را اینگونه انتخاب می‌کنید و در تصمیم‌سازی‌ها و تصمیم‌گیری‌ها کمترین تعداد به این افراد تعلق می‌گیرد قاعدتا بعدا هم نمی‌توانید انتظار پاسخگویی درستی از این افراد داشته باشید و فکر نمی‌کنم چیزی هم وجود داشته باشد که این‌ها گزارشی از فعالیت‌هایشان در دوره‌های قبل داشته باشند؛ لذا این موضوع طبیعی است که وقتی کسی تاثیرگذاری‌اش به حداقل می‌رسد گزارش دادن و شفاف‌سازی انتظار درستی نخواهد بود.

داور قرآن کریم اظهار کرد: انتخاب بیشتر این افراد و شفاف‌سازی و رهیافت‌هایی که می‌توانند ایجاد کنند و همچنین فرصت حضور توانمندان قرآنی کشور در این دستگاه و شورا طبیعتا بر خیر و برکت آن خواهد افزود؛ لذا انتظار داریم دوستان خوب ما در شورای توسعه فرهنگ قرآنی هم در انتخاب کمی و هم کیفی افراد دقت کافی را داشته باشند و دوستانی انتخاب شوند که ضمن توان ویژه، ایده‌های جدید، مقبولیت و محبوبیت نسبی در جامعه قرآنی و نوع جامعیت و قدرت موج‌آفرینی و فرهنگ‌سازی در جامعه قرآنی، بتوانند با نشاط و افکار جدید یک حرکت و گفتمان جدیدی را در جامعه قرآنی ایجاد کنند.
انتهای پیام
captcha