نگاهی به فعالیت‌های دارالقرآن شهرداری اسلامشهر
کد خبر: 4018296
تاریخ انتشار : ۱۳ آذر ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۳

نگاهی به فعالیت‌های دارالقرآن شهرداری اسلامشهر

سرپرست دارالقرآن شهرداری اسلامشهر با تشریح فعالیت‌های این مرکز در سال 1400، گفت: از جمله فعالیت‌های این مرکز می‌توان به برگزاری کلاس‌های آموزشی با حضور بیش از سه هزار قرآن‌آموز در دو بخش بانوان و آقایان و در سه گروه سنی خردسال، نوجوان و بزرگسال، اشاره کرد.

دارالقرآن شهرداری اسلامشهرشهرام فرح‌نیا، سرپرست دارالقرآن شهرداری اسلامشهر در گفت‌وگو با خبرنگار افتخاری ایکنا با اشاره به اقدامات این مرکز در سال ۱۴۰۰، گفت: با توجه به شیوع مجدد ویروس کرونا و تعطیلی بسیاری از مراکز قرآنی دولتی و خصوصی در سطح شهرستان اسلامشهر، دارالقرآن شهرداری اسلامشهر از فعالیت خود دست نکشید و به‌صورت حضوری و غیر حضوری به ارائه برنامه‌های قرآنی و فرهنگی خود پرداخت.

وی ادامه داد: این مؤسسه در ابتدای سال با رعایت پروتکل‌های بهداشتی ابلاغی از سوی ستاد ملی کرونا از جمله نظارت بر شیوه‌های بهداشتی در کلیه کلاس‌ها، اجبار استفاده از ماسک توسط قرآن‌آموزان و مربیان، تهیه مواد ضدعفونی‌کننده و همچنین ضدعفونی کردن تمام مجموعه در پایان روز و نیز واکسیناسیون کلیه کارکنان و مربیان مجموعه، فعالیت‌های حضوری خود را آغاز کرد.

فرح‌نیا افزود: دارالقرآن شهرداری اسلامشهر در سال ۱۴۰۰ با هدف توسعه و ترویج فعالیت‌های قرآنی و معرفتی، اقدام به انجام بیش از ۶۰ نوع فعالیت قرآنی کرد که از جمله این اقدامات می‌توان به برگزاری کلاس‌های آموزشی با حضور بیش از سه هزار قرآن‌آموز در دو بخش بانوان و آقایان و در سه گروه سنی خردسال، نوجوان و بزرگسال، اشاره کرد.

سرپرست دارالقرآن شهرداری اسلامشهر با اشاره به فعالیت‌های آموزشی این مؤسسه قرآنی، اظهار کرد: کلاس‌های آموزشی این مرکز، از نیمه دوم مهرماه ۱۴۰۰، با حضور ۵۰ مربی مجرب، در ۱۷ رشته قرآنی آموزش حفظ تخصصی قرآن به‌صورت دو ساله، سه ساله و چهار ساله (حضوری، نیمه حضوری و غیر حضوری)، تثبیت حفظ، حفظ موضوعی، آموزش روخوانی و روان‌خوانی، فصیح‌خوانی، تجوید، مهارت تجوید، صوت و لحن، تفسیر، نهج‌البلاغه، ترجمه و مفاهیم، تدبر در قرآن، احکام اسلامی و مهد مقدماتی و تکمیلی فعالیت آموزشی خود را آغاز کرد.

فرح‌نیا در ادامه به آمار قرآن‌آموزان به تفکیک رشته قرآنی اشاره کرد و گفت: رشته قرائت قرآن کریم تعداد ۹۸۲ نفر، حفظ قرآن کریم ۷۰۰ نفر، رشته‌های معرفتی ۲۲۰ نفر، کلاس‌های فوق برنامه ۵۰۰ نفر و مهد قرآن با تعداد ۸۰۲ خردسال مشغول فعالیت‌های آموزشی هستند.

وی افزود: برگزاری کارگاه تخصصی تربیت فرزند، با حضور مهدی فاضلی، نویسنده و مدرس کشوری دوره‌های تربیت مربی آموزش کودک و دارنده رتبه اول جشنواره شیوه‌های نوین آموزش قرآن برای کودکان در کشور، دوره‌های خلاقیت ویژه خردسالان، کارگاه تخصصی CPRT، ارائه مشاوره‌های مذهبی، کلاس‌های عقیدتی _ سیاسی ویژه نوجوانان بسیجی ناحیه مقاومت بسیج سیدالشهدا اسلامشهر، دوره آموزش مداحی، کارگاه تربیت مربی کودک و کارگاه رفع اضطراب و افسردگی مادر از دیگر موارد آموزشی این مرکز قرآنی است.

فرح‌نیا بیان کرد: دارالقرآن با حضور اساتید متخصص به ارائه آموزش‌های قرآنی در سطوح مختلف می‌پردازد و تألیف پنج کتاب به همت اساتید این مرکز در زمینه روانشناسی کودک و موضوعات قرآنی، با عناوین «کودک خودت باش، رنگین‌کمان کودکی، چگونه قرآن را حفظ کنیم و مربی اگر اینگونه باشد، ایده‌های نو برای رشد فکری دانش‌آموزان، والدین و مربیان» از افتخارات این مجموعه قرآنی است.

سرپرست دارالقرآن شهرداری اسلامشهر افزود: از دیگر افتخارات قرآنی این مجموعه می‌توان به دریافت مدرک کارشناسی ارشد علوم قرآن و حدیث، دریافت مدرک حفظ کل از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توسط مربیان و قرآن‌آموزان، حضور حفاظ و قاریان دارالقرآن در برنامه‌های صدا‌وسیما جمهوری اسلامی ایران، کسب رتبه برتر مسابقات کشوری اسراء، کسب رتبه اول و دوم قرائت و تواشیح بانوان در سطح کشور از سوی اساتید مجموعه، اشاره کرد.

فرح‌نیا با بیان اینکه این مؤسسه قرآنی با بعضی نهادها، مراکز دولتی و مؤسسات دیگر در اجرای فعالیت‌های قرآنی ـ فرهنگی مشارکت داشته است، اظهار کرد: در سال ۱۴۰۰ توانسته‌ایم با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، شبکه بهداشت و درمان شهرستان اسلامشهر، مؤسسه فرهنگی، هنری و تحقیقاتی آرمانا، مؤسسه قدیم الاحسان و مؤسسه قرآنی ریحانة‌النبی مشارکت‌های قرآنی و فرهنگی لازم را داشته باشیم.

وی ادامه داد: این مؤسسه در بخش تبلیغاتی و انعکاس اخبار مؤسسه نیز فعالیت‌هایی در فضای مجازی انجام داد که چاپ انواع بنر، استند، ساخت کلیپ‌های آموزشی، تشکیل کانال و گروه در پیام‌رسان‌های مختلف ویژه قرآن‌آموزان و مسئولان شهر، ایجاد صفحه اینستاگرام و تولید محتواهای آموزشی و درسی از جمله این موارد است.

فرح‌نیا در پایان یادآور شد: دارالقرآن شهرداری اسلامشهر با دارا بودن فضا و امکانات آموزشی و نیز کتابخانه تخصصی علوم قرآنی از سال ۸۳ تاکنون همواره مورد استقبال اقشار مختلف بوده است، که باید مسئولان شهر جهت ترویج بیشتر فرهنگ قرآنی در سطح شهرستان، از این مجموعه قرآنی حمایت‌های لازم و همه جانبه را داشته باشند.

حسین رشیدی

انتهای پیام
captcha