همایش «نقش اجتماعی و تربیتی زن از دیدگاه اسلام» در باکو + عکس
کد خبر: 4030570
تاریخ انتشار : ۰۳ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۷
به مناسبت میلاد حضرت زهرا(س) برگزار شد؛

همایش «نقش اجتماعی و تربیتی زن از دیدگاه اسلام» در باکو + عکس

همایش «نقش اجتماعی و تربیتی زن از دیدگاه اسلام» به مناسبت ولادت حضرت زهرا(س) و روز زن به همت رایزنی فرهنگی ایران در باکو در خانه شهریار این مرکز فرهنگی برگزار شد.

همایش «نقش اجتماعی و تربیتی زن از دیدگاه اسلام» در باکو + عکسبه گزارش ایکنا؛ در این همایش که دیروز، دوم بهمن‌ماه برگزار شد، سفیر ایران در باکو، علما و شخصیت‌های دینی و فرهنگی، نمایندگان و كارگزاران جمهوری اسلامی ایران و ارادتمندان و شیفتگان اهل بیت(ع) حضور یافتند.

قربانعلی پورمرجان، رایزن فرهنگی ایران در باکو طی سخنانی در این مراسم گفت: ما ولادت شخصیتی را هر سال جشن می‌گیریم كه ممدوح خداوند متعال، پیامبر(ص) و همه ائمه اطهار است. زهرای اطهر كسی است كه پیامبر اكرم انتظار بهشت را برای وی بشارت داده و حب او را حب خود و دشمنی با او را دشمنی با خود تلقی كرده است و علی(ع) همواره به فاطمه سلام الله  علیها افتخار می‌کرد و می‌فرمود «لی الفخر بفاطمه» و امام زمان (عج) هم فاطمه را الگوی خود معرفی كرده است.

وی افزود: فاطمه الگویی ابدی و جاویدان برای همه عصرها و دوره‌هاست و او تنها به عصر خود تعلق نداشت و علی رغم زندگی كوتاهش، هر ورقی از زندگی او برای همه انسان‌ها درس زندگی است.

ضرورت معاصرسازی شخصیت زهرا(س)

پورمرجان تأکید کرد: آنچه برای جامعه امروزی ما مهم است معاصرسازی شخصیت زهرا(س) و روشنگری ابعاد شخصیت وجودی آن حضرت برای نسل‌های جوان در عصر حاضر است .درس‌هایی كه ما از زندگی كوتاه ولی پربار حضرت زهرا می‌گیریم بسیار زیاد است و مطالعه حیات طیبه آن حضرت نشان می‌دهد كه در اسلام خانواده‌، بنیادی‌ترین نهاد اجتماعی است كه هسته اولیه آن با ازدواج شكل می‌گیرد و این نهاد با تربیت صحیح فرزندان می‌تواند به صورت مستقیم در زندگی اجتماعی و جامعه انسانی تأثیرگذار باشد.

بنا به اعلام رایزنی فرهنگی ایران در باکو، در ادامه این مراسم حاج سلطان علیزاده عضو اداره مسلمانان قفقاز، امام جمعه در شهر «بزونا» و شاعر اهل بیت(ع) در مورد فاطمه زهرا(س) گفت‌: در جهان انسان‌هایی هستند که محدود به شهر و کشوری نیستند بلكه  به تمام بشریت متعلق هستند و محدود به یك طیف خاص و یك منطقه خاص نیستند و نمونه آنها 14 معصوم هستند. حضرت زهرا شخصیتی است كه هم در زمین و هم در عرش قابل احترام است.

فاطمه(س)؛ الگوی بشریت

وی افزود: در اسلام سه مقام نبوت، ولایت و امامت بالاترین جایگاه است و همچنین زن نیز در زندگی خود سه مرحله مهم دارد. قبل از ازدواج، بعد از ازدواج و مادر بودن. حضرت زهرا(س) در این فضیلت از همه انسان ها بالاتر بوده و  از مقام والایی برخوردار است. زیرا وی دختر نبوت است و پیامبر بزرگ اسلام اشرف الانبیاء است (قبل از ازدواج). همسر حضرت زهرا(س) ولایت است (بعد از ازدواج) و در مرحله سوم یعنی امامت، وی مادر امام حسن و امام حسین(ع) است (مادر بودن). مقامی بالاتر از این مقام نیست. فاطمه(س) الگوی بشریت است.

حاج سلطان علیزاده تصریح کرد: چنین شخصیتی می‌تواند الگوی همه افراد در همه اعصار باشد و ما هم امیدواریم خانواده‌های ما با عشق به فاطمه زهرا بزرگ شوند و رهرو آن حضرت باشند.

در ادامه این برنامه خانم شفیقه احمداوا روانشناس اجتماعی از شهر باكو ضمن تبریک ولادت حضرت زهرا در خصوص مسئولیت والدین بالاخص مادران در زندگی اجتماعی صحبت كرد و گفت: در عصر معاصر، جوانان و نوجوانان ما با مشكل عقیدتی مواجه شده اند . نوجوانانی كه در خانواده های غیر دیندار بزرگ می شوند تكلیفشان روشن است و بر اساس امور دنیوی زندگی را می‌گذرانند ولی دینداران ما بایستی هم زندگی دنیوی را در محیط سالم بگذرانند و هم به امور اخروی توجه داشته باشند و این امر بسیار سخت است و مسئولیت والدین را بیشتر كرده است.

فرزند دیندار، پدر و مادر عامل به دین می‌خواهد

وی افزود: والدین در خانواده باید خود را به فرزندان خود نزدیک كنند تا با مشكلات آنها آشنا شوند در غیر این صورت در تربیت فرزندان دچار مشكل خواهند شد. امروز پدر و مادر در داخل خانواده باید خود عامل به دین باشند تا فرزند خود را بتوانند دیندار تربیت کنند.

در ادامه برنامه آقای گل بالا فنائی شاعر اهل بیت(ع)، امام مسجد در بزونا و مدیر مجمع الشعرای كوثر ضمن تبریک این روز فرخنده برای حضار در این همایش گفت: صحبت از شخصیتی مانند حضرت زهرا(س) برای ما افراد عادی بسیار سخت است. امام صادق(ع) فرمود مادر ما زهرای اطهر مصداق آیه كوثر است. او برای بشریت یك نمونه است و از هر جنبه نگاه كنیم چه عبادی، چه سیاسی و اجتماعی و چه بندگی خداوند و ... او یک نمونه كامل است.

حجت‌الاسلام والمسلمین میرسلام معاون دفتر نمایندگی محترم ولی فقیه در ج. آذربایجان هم در این مراسم بیان کرد: امام حسن عسگری(ع) می‌فرماید: «نحن حجج الله علی خلقه و جدّتنا فاطمة حجّة علینا: ما حجت خداوند در زمین هستیم و مادرمان فاطمه(س) حجت خداوند بر ما است». از این حدیث جایگاه والای فاطمه زهرا برای همه مبرهن می‌شود و این امر واضح است كه حضرت زهرا با این شخصیت والا و ملكوتی كه دارد در زندگی فردی ما انسان‌ها و نیز در زندگی اجتماعی می‌تواند الگوی كاملی باشد و زنان ما در اسلام افتخارشان این است كه الگویی همچون فاطمه(س) را دارند.

انتهای پیام
captcha