پیگیر ارائه تسهیلات سفر به خانواده‌ها هستیم + صوت
کد خبر: 4031763
تاریخ انتشار : ۰۷ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۷
سیدمصطفی فاطمی خبر داد؛

پیگیر ارائه تسهیلات سفر به خانواده‌ها هستیم + صوت

مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی با بیان اینکه اولین استراتژی ما در گردشگری داخلی، گردشگری خانواده‌محور با تأکید بر مقوله زیارت است، تصریح کرد؛ در نظر داریم تسهیلات ویژه‌ای برای سفر خانواده‌ها اختصاص دهیم؛ بدین منظور با بانک‌های مختلف رایزنی داشتیم تا همه اقشار جامعه بتوانند از این تسهیلات سفر استفاده کنند.

سیدمصطفی فاطمی

به گزارش ایکنا، یکی از مهم‌ترین انگیزه‌های گردشگری در جهان، مسافرت‌های مذهبی و زیارتی است. گردشگری دینی در بیشتر کشور‌های جهان در حال افزایش است و علاقه مردم به دیدار از مکان‌های مذهبی بیشتر شده است. گردشگری دینی و  مذهبی اکثر مواقع یکسان گرفته می‌شوند، ولی با توجه به تعاریف هر یک، می‌توان گفت که گردشگری دینی بخشی از گردشگری مذهبی محسوب می‌شود.

گردشگری دینی ویژه کسانی است که برای مقصد، ارزش دینی و معنوی قائل هستند برای مثال سفر حج نمونه بارز این نوع گردشگری است. گردشگری مذهبی نیز انواع گوناگونی دارد که شامل گردشگری زیارتی، گردشگری معماری اسلامی، گردشگری حلال، گردشگری طبی اسلامی، گردشگری متدبرانه می‌شود.

جمهوری اسلامی ایران نیز به دلیل موقعیت‌های مذهبی فراوان، مقصدی مناسب برای گردشگران مذهبی است و با وجود آنکه این استعداد بالقوه وجود دارد، اما تاکنون آن‌طور که باید به درآمدزایی و بهره‌جویی از این موقعیت بالقوه پرداخته نشده است. مذهب نقش مهم و برجسته‌ای در شکل‌گیری بسیاری از شهر‌های ایران داشته است. برای مثال در مشهد، قم، ری، شیراز، قزوین، نطنز، شاهرود، شوش، بسطام، لاهیجان، آمل، اردبیل، گنبدکاووس و ماهان قابلیت‌های فراوانی برای جذب گردشگران مذهبی وجود دارد.

در گفت‌وگوی پیش رو با سیدمصطفی فاطمی، مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی صحبت کرده‌ایم و نظر او را در مورد جایگاه گردشگری زیارت در کشور و همچنین برنامه‌های این وزارتخانه برای احیای گردشگری مذهبی جویا شده‌ایم.

فاطمی در گفت‌وگو با ایکنا، به تبیین جایگاه گردشگری دینی و گردشگری زیارت پرداخت و گفت: یکی از سیاست‌های اصلی وزارتخانه در دوره جدید توجه به گردشگری دینی و گردشگری زیارت است. تنوع گردشگری دینی در کشور بسیار زیاد است؛ گردشگری معنوی، مذهبی و ادیان گردشگری‌هایی هستند که امروز تحت عنوان گردشگری تعالی‌بخش می‌شناسیم که به‌صورت خاص و ویژه بر روی آن کار و برنامه‌ریزی می‌کنیم.

مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی افزود: باید از ظرفیت بخش خصوصی در توسعه گردشگری زیارت نیز استفاده کنیم. علاقه‌مندان و فعالان گردشگری که در این حوزه کار می‌کنند بهتر از هر فرد و نهادی می‌توانند برنامه‌ریزی کنند و ما نیز باید در وزارتخانه گردشگری تسهیل‌گر باشیم و کمک کنیم که موانع روبروی گردشگری زیارت کمتر شود.

کد

فاطمی در ادامه به تشریح برنامه‌های این وزارتخانه در مقوله گردشگری مذهبی پرداخت و گفت: کارمان را در حوزه کمیته تخصصی به‌عنوان کمیته گردشگری دینی شروع کردیم؛ البته هنوز قالب مشخصی که تدوین‌شده باشد برای این کمیته مشخص نکردیم چراکه هنوز عنوان این کمیته باید مورد ارزیابی قرار گیرد اما میزهای تخصصی زیرمجموعه‌ این کمیته با عناوین میزهای تخصصی ادیان، گردشگری زیارت و گردشگری معنوی شکل‌گرفته است.

مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی افزود: نکته دیگری وجود دارد بحث گردشگری خانواده محور است؛ ما در این بخش موضوعات مختلفی را رصد می‌کنیم تا بتوانیم تسهیلاتی به خانواده‌هایی که با قصد زیارت سفر می‌کنند، ارائه دهیم.

فاطمی با بیان این مطلب که متأسفانه فرهنگ خانواده محوری که در کشور حاکم بوده کم‌رنگ شده است، گفت: در همین راستا وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی نگاه ویژه‌ای به این موضوع داشتند و در دوره جدید وزارتخانه ارتقای گردشگری خانواده محور به‌عنوان یکی از استراتژی‌های اصلی گردشگری داخلی مورد توجه ما قرار دارد.

کد

مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی افزود: در بحث گردشگری خانواده محور نگاه ویژه‌ای به سالمندان و کودکان و خانواده‌هایی که نیاز به سفرهای ارزان‌ قیمت دارند و همچنین معلولان و افراد کم‌توان ذهنی که نیاز به کمک دارند، مورد توجه ما در وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی است.

مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی با بیان اینکه اولین استراتژی ما در گردشگری داخلی، گردشگری خانواده‌محور با تأکید بر مقوله زیارت است، تصریح کرد؛ در نظر داریم تسهیلات ویژه‌ای برای سفر خانواده‌ها اختصاص دهیم؛ بدین منظور با بانک‌های مختلف رایزنی داشتیم تا همه اقشار جامعه بتوانند از این تسهیلات سفر استفاده کنند.

کد

مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در پایان از برنامه های این وزارتخانه برای جبران خسارات اقامتگاه‌های کشور نیز سخن به میان آورد و اظهار کرد: کرونایی  متأسفانه در ایام کرونا اقامتگاه‌های کشور ضرر فراوانی متحمل شدند و باید به این مجموعه‌ها کمک کنیم تا بتوانند به شرایط سابق خود برگردند. البته برنامه ما این نیست که فقط مهمانسراها و مراکز اقامتی دولتی را گسترش دهیم یا حمایت کنیم بلکه ما از بخش خصوصی و کسانی که مجموعه‌های اقامتی خصوصی دارند حمایت می‌کنیم. درنهایت در معاونت گردشگری داخلی به دنبال این موضوع هستیم که از توان‌ و ظرفیت بخش خصوصی برای توسعه گردشگری کشور استفاده کنیم.

انتهای پیام
captcha