حضور دوباره ایرانی‌ها در سرزمین وحی
کد خبر: 4064682
تاریخ انتشار : ۲۷ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۱:۰۱
برخط جامعه

حضور دوباره ایرانی‌ها در سرزمین وحی

اعزام اولین گروه زائران ایرانی حج تمتع به سرزمین وحی، برگزاری مراسم تکریم و معارفه رؤسای قدیم و جدید جهاددانشگاهی و برگزاری مراسم یادبود مرحوم حجت‌الاسلام سیدمحمود دعایی از مهم‌ترین اخبار سرویس اجتماعی ایکنا در هفته‌ای بود که گذشت.

برخط جامعهبه گزارش ایکنا، گروه اجتماعی این خبرگزاری طی هفته‌ای که گذشت، اخبار مهمی با تیترهای؛ اولین گروه زائران ایرانی حج تمتع راهی سرزمین وحی شدند، برگزاری مراسم تکریم و معارفه رؤسای قدیم و جدید جهاددانشگاهی، برگزاری دومین دوره «دروس آزاد معارف دینی»، برگزاری اولین همایش ملی حمایت از اطفال و نوجوانان آسیب دیده و در معرض آسیب‌های اجتماعی، «أَنَا مِنْ حُسَيْن»؛ شعار اربعین ۱۴۰۱، برگزاری نشست «بررسی سیاست‌های افزایش جمعیت» که در خبرگزاری ایکنا، آئین معارفعه سرپرست جدید مؤسسه اطلاعات، تخصیص ۷۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار به برنامه‌های عمرانی آموزش‌وپرورش، اعلام جزئیات برگزاری جشنواره «فجر تا فجر»، برگزاری نشست خبری و مراسم امضا و تبادل موافقت‌نامه‌های همکاری برای توسعه بازار پردازی فرهنگی، برگزاری مراسم یادبود مرحوم حجت‌الاسلام سیدمحمود دعایی، بازنشستگان تأمین اجتماعی بسته‌های ویژه دریافت می‌کنند، برگزاری پیش اجلاسیه‌ نظریه‌ سلامت معنوی اسلامی یا مدل قلب سلیم، وضعیت درخشان ایران در جهان با اهدای خون، قدردانی خانواده مرحوم دعایی از مردم و مسئولان و برگزاری بیستمین پیش‌نشست برخط اولین کنفرانس بین‌المللی خانواده و تربیت معنوی با عنوان «دین، معنویت و خانواده» را منتشر کرد که در ادامه به برخی از مهمترین آن‌ها اشاره می‌کنیم.

اولین گروه زائران ایرانی حج تمتع راهی سرزمین وحی شدند

پس از دو سال تعطیلی حج به دلیل کرونا برای زائرانی که خارج از کشور عربستان زندگی می‌کنند، بامداد روز یکشنبه ۲۲ خردادماه اولین گروه از زائران ایرانی سرزمین وحی با بدرقه رسمی مسئولان حج و زیارت از فرودگاه امام خمینی(ره) راهی سرزمین وحی شدند.

با انجام این پرواز به صورت رسمی عملیات اعزام زائران ایرانی به حج ۱۴۰۱ آغاز شد و قرار است ۳۹ هزار و ۶۳۵ زائر ایرانی از ۱۷ ایستگاه پروازی راهی سرزمین وحی شوند.

آئین بدرقه زائران حج تمتع در حالی در ترمینال اختصاصی حجاج به نام ترمینال سلام فرودگاه امام خمینی(ره) برگزار شد که ساخت این ترمینال پس از مدت ها به اتمام رسیده و برای اولین بار میزبان زائران حج تمتع است.

برگزاری مراسم تکریم و معارفه رؤسای قدیم و جدید جهاددانشگاهی

مراسم تودیع سیدحمیدرضا طیبی و معارفه سیدروح‌الله دهقانی فیروزآبادی، رؤسای قدیم و جدید جهاددانشگاهی روز ۲۲ خردادماه با حضور حجت‌الاسلام سیدسعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، محمدمهدی تهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، حجت‌الاسلام مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها و جمعی از مدیران جهادی کشور در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد.

سیدحمیدرضا طیبی، رئیس سابق جهاددانشگاهی ضمن سخنانی در این مراسم اظهار کرد: خدمت بنده به عنوان یک جهادگر بوده است. در سال ۱۳۸۳ نیز رهبر انقلاب اظهار رضایت کردند و فرمودند جهاددانشگاهی به انتظاری که از او می‌رفت پاسخ داد. تا اواسط دهه ۸۰ به بسیاری از آنچه مد نظر رهبری بود مانند فعالیت پژوهشگاه رویان، سلول‌های بنیادی، حرکت در مرز علم، ساخت انواع فرستنده‌های رادیویی، پروژه‌های بزرگ صنعت نفت و کسب دانش ساخت کنترل آلاینده که همگی نشان از استعداد و توان نیروهای جهاددانشگاهی دارد، پاسخ داده شد.

سیدروح‌الله دهقانی فیروزآبادی، رئیس جهاددانشگاهی نیز طی سخنانی با اشاره به منویات مقام معظم رهبری در رابطه با مقوله جهاد بیان کرد: جالب است نهادی وجود دارد که رهبر معظم انقلاب اسلامی بیش از ۷۰ صفحه در مورد آن مطلب دارند. تقریباً نهادهای اندکی داریم که مقام معظم رهبری تا این حد در مورد آن صحبت کرده باشند.

وی افزود: این سخنان نقشه راه را از زمان تأسیس جهاددانشگاهی در ۴۰ سال پیش تاکنون به صورت کامل به ما ارائه می‌دهد. بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در مورد جهت‌گیری‌ها و وظایف جهاد کاملاً مشخص است.

برگزاری دومین دوره «دروس آزاد معارف دینی»

مسجد جامع جمهوری اسلامی با هدف آشنایی دانشجویان، کسبه و مردم با معارف دینی و همچنین مقابله با شبهات مختلف عقیدتی اقدام به برگزاری دومین دوره «دروس آزاد معارف دینی» کرده است.

سرفصل‌های این دروس شامل احکام، خداشناسی، احادیث اخلاقی، تجوید و ادبیات عرب است که توسط اساتید بارز حوزه و دانشگاه بعد از نماز ظهر و عصر در این مسجد تدریس می‌شود.

علاقه‌مندان برای شرکت در این دوره باید نام و نام خانوادگی، تحصیلات و شغل خود را به شماره ۰۹۱۰۹۲۱۴۳۴۹ در واتساپ ارسال کنند. هیچ‌گونه محدودیت سنی برای ثبت‌نام در دوره‌های آزاد معارف دینی وجود ندارد و تنها شرط حضور داشتن مقطع بالاتر از دیپلم است.

یادآوری می‌شود، مقالات شرکت‌کنندگانی که در این دوره‌ها حضور فعالی داشته باشند در نشریه این مسجد چاپ و به‌صورت مکتوب در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌گیرد.

جمعه///////اعزام زائران خانه خدا به سرزمین وحی پس از دو سال وقفه

همایش ملی حمایت از اطفال و نوجوانان آسیب دیده و در معرض آسیب‌های اجتماعی

اولین همایش ملی حمایت از اطفال و نوجوانان آسیب دیده و در معرض آسیب‌های اجتماعی(کار و خیابانی) روز ۲۳ خردادماه در مرکز همایش‌های وزارت کشور برگزار شد.

در ابتدای این همایش، احمدی صدر، مدیرعامل سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران طی سخنانی ضمن عرض خیرمقدم به حضار در مراسم، اظهار کرد: برخی کودکان و نوجوانان نیاز به حمایت ویژه و یاری همه نهادهای مسئول و به صورت ویژه نیاز به همدلی مردم و مؤسسات و مجموعه‌های مردمی دارند.

وی افزود: در حوزه کودکان در معرض آسیب، با مخاطبانی روبرو هستیم که شاید چنانچه مورد توجه قرار گیرند، باعث افتخار کشور و جامعه خواهند شد. تشکیل کارگروه‌های اندیشه‌ورز در حوزه کودکان کار و خیابان نتیجه قابل تأملی به دست آورد که چرا در حوزه کودکان کار با وجود بیش از ۱۴ دستگاه متولی در حوزه کودک، شاهد صحنه‌های تلخ حضور کودکان در چهارراه‌ها و خیابان‌ها هستیم.

«أَنَا مِنْ حُسَيْن»؛ شعار اربعین1401

مراسم اعلام شعار و رونمایی از پوستر اربعین ۱۴۰۱ روز دوشنبه ۲۳ خردادماه در بعثه مقام معظم رهبری برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، حجت‌الاسلام حمید احمدی، رئیس کمیته فرهنگی اربعین، با اشاره به برگزاری نشست‌های مختلف و جمع‌آوری پیشنهادها در ایران و عراق در خصوص شعار اربعین سال جاری، گفت: در خصوص انتخاب شعار اربعین تأکید بر این بود که در متن شعار حتما نام سید الشهدا(ع) باشد؛ شعار از احادیث ائمه معصومین(ع) انتخاب شود و ناظر بر شرایط کنونی جهانی بوده و مسئله جهانی شدن اربعین را مد نظر داشته باشد. پس از جمع‌بندی پیشنهادهای مطرح شده، مقرر شد شعار امسال بخشی از حدیث حضرت رسول(ص) که فرمودند: «حُسَيْنٌ مِنِّی وَ أَنَا مِنْ حُسَيْنٍ» باشد.

در ادامه حجت‌الاسلام عبدالفتاح نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت طی سخنانی گفت: این شعار برگرفته از سخنان انسان کاملی است که خداوند در قرآن فرمود «اگر تو نبودی جهان را نمی‌آفریدم».

وی شعار انتخاب شده برای اربعین سال جاری را کاملاً هدفمند و دارای ابعاد مختلف دانست و گفت: شعار بیان کننده خط و مشی انسان‌هاست. گاهی شعار در جنگ‌ها به کار می‌رود که به آن رجز می‌گویند و گاهی اهداف انسان را بیان می‌کند.

«بررسی سیاست‌های افزایش جمعیت»

گروه اجتماعی خبرگزاری ایکنا طی روزهای گذشته اقدام به انتشار گزارش نشستی با موضوع «بررسی سیاست‌های افزایش جمعیت» کرد. این نشست با حضور مصطفی اقلیما، رئیس انجمن علمی مددکاری اجتماعی ایران؛ صفی‌الله ملکی، جامعه‌شناس و ابراهیم رزاقی، اقتصاددان در محل سالن کنفرانس شهید تقوی خبرگزاری ایکنا برگزار شد.

در بخش‌هایی از این گزارش آمده است: «اقلیما: تمامی کشور‌های جهان و دولت‌ها موظف به تولید کار برای مردم هستند، اما متأسفانه در کشور ما دولت‌ها تنها کاری که انجام نمی‌دهند تولید کار است. در هر گوشه از دنیا وقتی بیکاری یک درصد افزایش پیدا می‌کند حزب حاکم استعفا داده یا نهایتاً در دور بعد بر سرکار نخواهند آمد. چرا؟ برای اینکه بیکاری و تورم افزایش پیداکرده است. در کشور ما این‌گونه نیست و اگر بیکاری ۵ درصد و تورم ۳۰ درصد افزایش پیدا کند، همان رئیس‌جمهور دوباره انتخاب می‌شود؛ یعنی دولت هیچ کاری انجام نداده و این موضوعات در کشور تکرار شده است و مردم نیز با استدلال‌های مختلف مجدداً به همان رؤسای جمهوری رأی داده‌اند تا دوباره بر سر کار بیایند.

زمانی که سخن از جمعیت به میان می‌آید، اولین سؤالی که در اذهان عمومی تداعی می‌شود این است که ما جمعیت را برای چه چیز می‌خواهیم؟ در قرون گذشته خانواده‌های روستایی به دلیل اینکه می‌خواستند کشاورزی و کار خود را گسترش دهند و تمامی زمین‌های خود را زیر کشت ببرند و مورد بهره‌برداری قرار دهند، اقدام به فرزندآوری می‌کردند. باید به این نکته توجه کنیم که فرزندآوری دستوری یا اجباری نیست و تنها به خواسته زن و مرد بستگی دارد، حتی زمانی که از مردم می‌خواستند فرزند کمتری داشته باشند، مردم به خواست حاکمیت کاری نداشتند و در صورت تمایل بچه‌دار نمی‌شدند یا اگر می‌شدند، بنابر خواست خودشان بود».

برای مطالعه کامل گزارش نشست اینجا کلیک کنید!

آئین معارفه سرپرست جدید مؤسسه اطلاعات

مراسم تکریم خدمات ماندگار مرحوم حجت‌الاسلام والمسلمین دعایی و معارفه سیدعباس صالحی،‌ نماینده ولی فقیه و سرپرست جدید مؤسسه اطلاعات روز ۲۳ خردادماه با حضور حجت‌الاسلام عبدالحسین معزی، حجت‌الاسلام سیدسعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، علی جنتی، وزیر اسبق ارشاد، احمد مسجدجامعی، عضو سابق شورای شهر تهران، حجت‌الاسلام محمدرضا مهدوی‌راد، پژوهشگر مذهبی و استاد دانشگاه، محمدمهدی فرقانی از اساتید دانشگاه، محمود صادقی، نماینده دوره دهم مجلس شورای اسلامی، حسین جابری انصاری، سخنگوی سابق وزارت امور خارجه، محمدجواد ظریف، وزیر خارجه دولت‌های یازدهم و دوازدهم، سیدحسن امین، استاد دانشگاه و چهره حقوقی و فرهنگی، علی ربیعی، سخنگوی دولت دوازدهم، ابوذر ابراهیمی ترکمان، رئیس سابق سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، محمود واعظی، معاون اول دولت دوازدهم، سهیل محمودی، شاعر و پژوهشگر و برخی مدیران مسئول روزنامه‌ها برگزار شد.

سیدعباس صالحی، وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم از اعتماد رهبر انقلاب تشکر کرد و گفت: همسر مرحوم دعایی و دختران و پسران وی جزو خانواده‌ای هستند که عطر وجود دعایی را دارند و من روز جمعه برای اجازه، خدمت این عزیزان رسیدم؛ چون معتقدم مؤسسه اطلاعات خانه دعایی است. در هشت سالی که از مسئولیت برخوردار بودم، مرحوم دعایی را می‌دیدم که به دنبال گره‌گشایی از کار مردم بود؛ به جای گره زدن با سماجت و ملاحت گره‌ها را می‌گشود.

وی ادامه داد: این مؤسسه با نام دعایی عجین است و پا گذاشتن در جای پای دعایی دشوار است؛ امیدوارم بتوانم راه مرحوم دعایی را ادامه دهم. از نظرات پیشکسوتان در روزنامه اطلاعات استقبال می‌کنم و در فرصتی مناسب بررسی خواهیم کرد که بنگاه بزرگ اطلاعات در چه ضلعی قرار می‌گیرد؛ البته رهبر انقلاب در حکم خود به خوبی این موضوع را بیان کردند.

جمعه///////اعزام زائران خانه خدا به سرزمین وحی پس از دو سال وقفه

تخصیص ۷۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار به برنامه‌های عمرانی آموزش‌وپرورش

سومین سالگرد و نکوداشت مرحوم محمدرضا حافظی، خیر و رئیس فقید جامعه خیرین مدرسه‌ساز کشور با حضور یوسف نوری، وزیر آموزش‌وپرورش و تنی چند از خیرین مدرسه‌ساز کشور، ٢٣ خردادماه در دبیرستان شهید آیت‌الله مدنی برگزار شد.

یوسف نوری، وزیر آموزش‌وپرورش طی سخنانی در این مراسم اظهار کرد: امروز آیین بزرگداشت بزرگ‌مردی است که تجارت، او را از ذکر خدا غافل نکرد و با زکات و انفاق به درجه‌ای رسید که هر ساله از این انسان پارسا و نیک تجلیل شود. امسال مقام معظم رهبری فرمودند هویت ملی را برای دانش آموزان تبیین کنید و یکی از نماد‌های هویت ملی همین انسان‌های خیر هستند.

نوری تصریح کرد: دولت برحسب وظیفه، مدرسه‌ای می‌سازد اما خیرین بخشش می‌کنند، بنابراین یک نمونه از انجام هویت ملی این است که انسان‌های خیر را به جامعه به‌ویژه دانش‌آموزان معرفی کنیم. اثر تربیتی مراکز آموزشی خیرساز بسیار است و باید این اقدام نیک به درستی در جامعه معرفی شود تا دانش‌آموزان نسل بعد هم در گروه خیرین باشند.

وزیر آموزش و پرورش، خیران را یکی از نماد‌های هویت ملی دانست و گفت: دولت هفت هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان علاوه بر بودجه آموزش‌وپرورش برای برنامه‌های عمرانی این وزارتخانه اختصاص داده است.

اعلام جزئیات برگزاری جشنواره «فجر تا فجر»

حامد صالحی، مدیر روابط عمومی ستاد اقامه نماز در گفت‌و گو با ایکنا، به جزئیات برگزاری جشنواره «فجر تا فجر» پرداخت و اظهار کرد: ستاد اقامه نماز کشور با همکاری دیگر نهادهای فرهنگی، اقدام به برگزاری جشنواره علمی، پژوهشی، فرهنگی، ادبی و هنری نماز با عنوان «فجر تا فجر» کرده است.

وی در رابطه با محورها و قالب‌های این جشنواره بیان کرد: این جشنواره در محورهای علمی، پژوهشی(تألیف، مقالات، رساله دکتری، پاین‌نامه‌های دانشگاهی و حوزوی)، فرهنگی و هنری(کلیپ، پادکست، موشن‌گرافیک، پویانمایی، عکس و استوری در شبکه‌های اجتماعی، نقاشی، خوشنویسی و طرح‌های گرافیکی)، ادبی(شعر، داستان، قصه، نمایشنامه‌نویسی، فیلم‌نامه‌نویسی)، سرگرمی و آموزشی(بازی و ابزارهای کمک‌آموزشی دستی و دیجیتالی رایانه‌ای و تلفن همراه) برگزار می‌شود.

مدیر روابط عمومی ستاد اقامه نماز تصریح کرد: نتایج مرحله استانی جشنواره «فجر تا فجر» روز اول بهمن‌ماه سال جاری و نتایج مرحله کشوری جشنواره نیز روز ۱۲ بهمن‌ماه اعلام خواهد شد. همچنین، از تمامی برگزیدگان مراحل استانی و کشوری این جشنواره نیز با اعطای لوح تقدیر و جوایز ویژه تجلیل خواهد شد.

برگزاری نشست خبری و مراسم امضا و تبادل موافقت‌نامه‌های همکاری برای توسعه بازار پردازی فرهنگی

نشست خبری و مراسم امضا و تبادل موافقت‌نامه‌های همکاری برای توسعه بازار پردازی فرهنگی روز ۲۴ خرداد با حضور سیدمجید امامی، دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور و مدیران مجموعه‌های بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای، خبرگزاری مهر، صندوق پژوهش و فناوری سپهر، مؤسسه تبیان، انتشارات سوره مهر، انتشارات سروش، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در سالن اجتماعات برج آزادی برگزار شد.

در این نشست سیدمجید امامی، دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور ضمن تشکر از مجموعه‌های بازارپرداز‌ فرهنگی که در عرصه تولید و نوآوری فرهنگی مشغول فعالیت هستند، اظهار کرد: اگر ما دغدغه تحقق بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی داریم نمی‌توانیم فقط با نوشتن کتاب یا بیان دغدغه‌ و سخنرانی به سبک زندگی ایرانی و اسلامی دست پیدا کنیم.

امامی افزود: امروز حوزه مصرف فرهنگی چه در حوزه پوشاک و چه در حوزه معاشرت نسبتی با شاخص زیست‌بوم‌ها، هنجار‌ها و نظام ارزشی ایرانی اسلامی ندارد. شورای فرهنگ عمومی و شورای عالی انقلاب فرهنگی مسئول عرصه مصرف فرهنگی است و مردم باید مراقب تغذیه روح خود و آنچه در قالب صوت و تصویر و بازی و یا سرگرمی مصرف می‌کنند باشند.

مراسم یادبود مرحوم حجت‌الاسلام سیدمحمود دعایی

مراسم یادبود مرحوم حجت‌الاسلام سیدمحمود دعایی، نماینده ولی فقیه و سرپرست مؤسسه مطبوعاتی اطلاعات، روز سه‌شنبه ۲۴ خردادماه با حضور محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، فرشاد مهدی‌پور، معاون امور مطبوعاتی، سیدعباس صالحی، سرپرست جدید مؤسسه مطبوعاتی اطلاعات، علی منتظری، رئیس پژوهشکده علوم بهداشتی جهاددانشگاهی و جمعی از چهره‌ها و شخصیت‌های برجسته فرهنگی و رسانه‌ای کشور در تالار وحدت برگزار شد.

سیدعباس صالحی، نماینده ولی فقیه و مدیرمسئول جدید روزنامه اطلاعات، در مراسم یادبود حجت‌الاسلام دعایی که با عنوان «رسم محمود» برگزار شد، گفت: در آغاز به اصحاب رسانه برای از دست دادن پدری مهربان تسلیت می گویم. در اینجا مایلم شخصیت ایشان را از نظر مقام معظم رهبری بیان کنم. احساس من این بود که این دو پیام تصویر جامعی از ایشان روایت کرده است. رهبری با ایشان معاشرت دیرینه داشتند و نکته دوم اینکه ایشان به بیان واقع‌گرایانه بدون تملق و اغراق راجع به افراد متهعد هستند و نکته سوم قدرت واژگانی ایشان است که تعبیری که در معنا دارند می‌توانند در الفاظ بیاورند و نکته چهارم گزیده‌گویی ایشان است. در این دو پیام، رهبر معظم انقلاب از چهار زاویه شخصیتی به آقای دعایی پرداخته‌اند. شخصیت فردی، اجتماعی، سیاسی و رسانه‌ای ایشان. به نظرم در این مجموعه ۱۰ خصلت برای ایشان ذکر کرده‌اند که در پیام دومشان با واژه «تصدی خصال» همه این‌ها را جامع بیان کرده‌اند.

محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در این مراسم ضمن گرامیداشت نام و یاد حجت‌الاسلام دعایی به ایراد سخنرانی پرداخت و اظهار کرد: با وجود اینکه مدت کوتاهی است مسئولیت وزارتخانه را بر عهده دارم اما همواره مورد مهربانی مرحوم دعایی بودم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه مرحوم دعایی هرگز جایگاه ولایت و پایمردی در مسیر انقلاب را از دست نداد، گفت: کم نبود اتفاقاتی که امثال آقای دعایی را در معرض آزمایش قرار می‌داد اما دعایی سرفرازانه از این آزمایش‌ها بیرون آمد. امر ولایت و امامت برایش حکم پایان علایقش در حوزه‌های مختلف بود.

 

پیش اجلاسیه‌ نظریه‌ سلامت معنوی اسلامی

به گزارش ایکنا، کمیته دستگاهی شورای نظریه‌پردازی، نقد و مناظره علمی در دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله(عج) پیش اجلاسیه‌ نظریه‌ سلامت معنوی اسلامی یا مدل قلب سلیم را با هدف ارائه خدمات جامعه‌نگر که مبتنی بر باورها و اعتقادات دین اسلام باشد، برگزار کرد.

در این پیش اجلاسیه‌ که با حضور تعدادی از اعضای فرهنگستان علوم پزشکی و شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور، در دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) برگزار شد، مینو اسدزندی دبیر کمیته دستگاهی دانشگاه بقیه‌الله تهران، به تشریح نظریه قلب سلیم پرداخت و اظهار امیدواری کرد تلاش‌های دو دهه وی در تحقیقات متعدد علمی در حوزه شواهد دینی، بتواند راهکار برون رفت از مشکلات حوزه خدمات سلامت معنوی در کشور را فراهم کرده و با اقبال وزیر بهداشت و اعضای وزارتخانه بهداشت، زمینه اجرایی شدن فرمان مقام معظم رهبری در استفاده از ظرفیت‌های مراکز بهداشتی و درمانی کشور برای تعمیق معنویت و اخلاق فراهم شود.

وضعیت درخشان ایران در جهان با اهدای خون

مراسم روز جهانی اهداکنندگان خون، روز سه‌شنبه ۲۴ خرداد با حضور خادمان آستان قدس رضوی که پرچم مقدس این آستان را به جمع اهداکنندگان و مسئولان انتقال خون کشور آورده بودند، در اداره کل انتقال خون استان تهران برگزار شد.

در ابتدای این مراسم مصطفی جمالی، مدیر عامل سازمان انتقال خون کشور، به گزارش سازمان جهانی بهداشت در مورد وضعیت درخشان انتقال خون در ایران اشاره کرد و گفت: تعداد اهداکنندگان خون در ایران ۲۴ اهداکننده در هر هزار نفر است. آماری که تنه به تنه کشورهای توسعه یافته می‌زند و میزان این آمار بالا نمی‌رود چون نیاز بیمارستانی نداریم.

وی با اشاره به اینکه در ۵۴ کشور جهان ۵۰ درصد ذخیره خون وابسته به پرداخت پول یا اجبار اعضای خانواده به اهدای خون است، اعلام کرد: ما در ایران اهدای صد درصد داوطلبانه خون را داریم.

مدیر عامل سازمان انتقال خون کشور ضمن درخشان ارزیابی کردن وضعیت اهدای خون ایران در جهان، گفت: کیفیت و سلامت پلاسمای خون ایران در برخی شاخص‌ها از آلمان و امریکا بالاتر و در حد کشورهای پیشرفته است.

قدردانی خانواده مرحوم دعایی از مردم و مسئولان

خانواده مرحوم حجت الاسلام و المسلمین سید محمود دعایی با ارسال پیامی از پیام‌های همدردی مردم و مسئولان تشکر کردند.

در بخش‌هایی از این پیام آمده است: «اگرچه بار سنگین رحلت پدر بزرگوار و عزیز دل مان مجاهد راه خدا و یار راستین و دیرین امام و انقلاب در روزهای سخت مبارزه برای همیشه بر جانمان سنگینی می‌کند و جز وعده الهی به بشرالصابرین زخم این فراق و حرمان آن را التیامی نیست اما حضور اقشار مختلف مردم و مسئولین در مراسم وداع، تشییع، خاکسپاری، فاتحه و پیام‌های تسلیت، نوشته‌ها، سخنرانی‌ها و راه‌اندازی اتاق‌های گفتگو در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی توسط دوستان و فرهیختگانی که با مجاهد بحق پیوسته، سید فضیلت‌های انسانی و اخلاقی و روحانی نجیب و مهربان سیدمحمود دعایی حشر و نشر داشتند، قدری از سنگینی این مصیبت جانکاه را کاهش داد».

جمعه///////اعزام زائران خانه خدا به سرزمین وحی پس از دو سال وقفه

برگزاری پیش‌نشست اولین کنفرانس بین‌المللی خانواده و تربیت معنوی

بیستمین پیش‌نشست برخط اولین کنفرانس بین‌المللی خانواده و تربیت معنوی با عنوان «دین، معنویت و خانواده» شنبه ۲۱ خردادماه با سخنرانی حجت‌الاسلام مسعود آذربایجانی، استاد تمام و عضو هیئت علمی گروه روانشناسی پژوهشکده حوزه و دانشگاه؛ حجت‌الاسلام حبیب‌الله یوسفی، استادیار گروه معارف و مسئول کارگروه سلامت معنوی در علوم پزشکی کاشان؛ عبدالله امیدی، استاد تمام روانشناسی بالینی دانشگاه علوم پزشکی کاشان؛ علی الماسی، استادیار گروه معارف دانشگاه علوم پزشکی کاشان و حجت‌الاسلام علیرضا شاه‌فضل، استادیار گروه معارف دانشگاه علوم پزشکی کاشان، برگزار شد.

عبدالله امیدی، استاد تمام روانشناسی بالینی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، به ارائه بحث خود پرداخت و گفت: وقتی وارد بحث تربیت فرزند توسط خانواده می‌شویم، گفته می‌شود که بچه‌ها باید هدفمند تربیت شوند و در زندگی هدف داشته باشند تا موفق شوند. از سوی دیگر بحث ارزش‌ها مطرح است. اهداف نقطه‌هایی هستند که افراد تلاش می‌کنند تا به آنها برسند مثل درس خواندن، وارد دانشگاه شدن، شاغل شدن و...، اما ارزش‌ها فرایندها هستند.

وی در تشریح تفاوت اهداف و ارزش‌ها، اظهار کرد: اهداف نقطه هستند اما ارزش‌ها مسیرند. ارزش‌ها چیزی نیستند که به اتمام برسند و فرد به ارزش‌هایی که می‌خواسته برسد و موضوع تمام شود. وقتی با نگاه ارزشی به عرصه زندگی نگاه می‌کنیم، نگاه ما مادام‌العمر از تولد تا مرگ است. مثلاً اگر یادگیری را ارزش بدانیم، انسان هیچگاه از یادگیری فارغ نمی‌شود، اما وقتی مدرک را هدف قرار دهیم و آن را به دست بیاوریم، به اتمام می‌رسد.

انتهای پیام
captcha