استقرار انجمن اهدای عضو در ایستگاه متروی مدافعان سلامت
کد خبر: 4070144
تاریخ انتشار : ۲۰ تير ۱۴۰۱ - ۲۱:۵۷

استقرار انجمن اهدای عضو در ایستگاه متروی مدافعان سلامت

تفاهم‌نامه همکاری شرکت بهره‌برداری متروی تهران با انجمن اهداء عضو ایرانیان به‌منظور بهره‌گیری از ظرفیت و امکانات سخت‌افزاری، نرم‌افزاری، تبادل اطلاعات و تعامل بيشتر در ارتقاء آگاهی عمومی نسبت به مقوله مرگ مغزی و نهادینه‌سازی فرهنگ معنوی اهدا عضو امضا شد.

استقرار انجمن اهداء عضو در ایستگاه متروی مدافعان سلامت

به گزارش ایکنا به نقل از مدیریت ارتباطات و امور بین‌الملل شرکت بهره‌برداری متروی تهران و حومه؛ تفاهم‌نامه همکاری شرکت بهره‌برداری متروی تهران با انجمن اهدای عضو ایرانیان به‌منظور بهره‌گیری از ظرفیت و امکانات سخت‌افزاری، نرم‌افزاری، تبادل اطلاعات و تعامل بيشتر در ارتقای آگاهی عمومی نسبت به مقوله مرگ مغزی و نهادینه‌سازی فرهنگ معنوی اهدای عضو امضا شد.

مهدی شایسته اصل، مدیرعامل شرکت بهره‌برداری مترو تهران و حومه در مراسم امضای تفاهم‌نامه با انجمن اهدای عضو ایرانیان، گفت: در حال حاضر روزانه یک و نیم‌میلیون مسافر از متروی تهران استفاده می‌کنند و پیش‌بینی می‌کنیم این آمار تا پایان سال به دو میلیون مسافر برسد. همین ظرفیت می‌تواند برای فرهنگ‌سازی در حوزه اهدای عضو کمک‌کننده باشد تا خانواده‌ها بتوانند در زمان طلایی برای اهدا عضو عزیزانشان موافقت کنند.

وی با بیان اینكه یك ایستگاه مترو به طور خاص برای فرهنگ‌سازی در این زمینه انتخاب شده است، افزود: ایستگاه مدافعان سلامت در خط هفت مترو را در نظر گرفته‌ایم تا فرهنگ‌سازی در حوزه اهدای عضو با برپایی نمایشگاه دائمی و پایگاه اهدای عضو، به‌صورت مستمر در آن انجام شود.

مدیرعامل شرکت بهره‌برداری مترو تهران و حومه خاطرنشان کرد: استقرار دوستان انجمن اهداء عضو در ایستگاه مدافعان سلامت به این معنی نیست که سایر ایستگاه‌ها در این زمینه فعالیتی نخواهند كرد بلکه این انجمن می‌تواند به کمک معاونت امور فرهنگی و اجتماعی شركت، در حوزه‌های آموزش شهروندی در شهر زیرزمینی نیز ورود پیدا کنند.

شایسته اصل اظهار کرد: امیدواریم در بستر فرهنگ‌سازی مناسبی که صورت می‌گیرد بتوانیم شاهد عملکرد بهتر در حوزه اهدای عضو باشیم.

وی گفت: پخش تیزرهای مرتبط با اهدای عضو در مانیتور قطارها و ایستگاه‌ها و در اختیار قراردادن فضای مناسب در سطح ایستگاه‌های مترو جهت آموزش و فرهنگ‌سازی مسافران، بخش دیگری از همکاری‌های شرکت بهره‌برداری مترو برای فرهنگ‌سازی در این حوزه است.

در ادامه این جلسه پیرهادی، عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه در سال ۶۸ و دو هفته قبل از وفات امام خمینی (ره) فتوای اهدای عضو توسط حضرت امام صادر شد، افزود: این فتوا یکی از مهم‌ترین فتواهای ایشان است چرا که اهدای عضو جان هزاران نفر را نجات داده است.

پیرهادی ادامه گفت: به طور قطع ما نمایندگان مردم در شورای اسلامی شهر تهران تا جایی که بتوانیم سعی می‌کنیم در حوزه اهدای عضو کمک جدی به انجمن اهدای عضو داشته باشیم و شهرداری تهران را مکلف می‌کنیم که نسبت به موضوع اهداء عضو قدم بردارد.

وی  با بیان اینکه در پیوند عضو زمان اهمیت بسیار زیادی دارد، گفت: اگر این تصمیم در کمتر از ۲۴ ساعت گرفته شود، می‌توان جان هشت نفر را نجات داد. هم اکنون ۲۵ هزار نفر در فهرست انتظار برای اهداء عضو قرار دارند که ۲۳ هزار نفر آن‌ها نیازشان به پیوند کلیه است.

عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه مجموعه‌های مختلف در شهرداری تهران می‌توانند به حل مشکلات حوزه پیوند کمک کنند، گفت: اگر شهرداری تهران در مسیر درست حرکت کند، می‌تواند در حوزه اهداء عضو نقش‌آفرین باشد.

همچنین کتایون نجفی‌زاده، مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان نیز با اشاره به اینکه در ایران سالانه حدود دو هزار و 500 تا چهار هزار مرگ مغزی با امکان اهدای عضو اتفاق می‌افتد، گفت: حدود سه هزار نفر با اعضای کاملاً سالم دچار مرگ مغزی می‌شوند و از این تعداد فقط هزار نفر در پروسه اهدا عضو قرار می‌گیرند.

نجفی‌زاده، تصریح کرد: هر بیمار مرگ مغزی، می‌تواند هشت عضو خود را اهدا کند و حتی اگر خانواده فرد متوفی قدری تعلل کند، سه عضو همچنان قابلیت انتقال را دارد. اما طبق آمار، شش هزار عضو سالم ارزشمند در سال اهدا نمی‌شود و در مقابل هفت تا ۱۰ نفر روزانه به دلیل نرسیدن عضو، جان خود را از دست می‌دهند.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از ۲۵ هزار نفر در فهرست انتظار برای دریافت اعضای مختلف قرار دارند، گفت:  اگر فرهنگ اهدای عضو ارتقا یابد، عملاً با اهدای عضو نیمی از موارد مرگ مغزی، می‌توان فهرست انتظار بیماران نیازمند عضو را خالی کرد.

وی با اشاره به اینکه مرگ به علت ایست قلب برای مردم شناخته‌شده است، خاطرنشان کرد: مرگ مغزی شناخته‌شده نیست و برای افراد مبهم است. چراکه سینه فرد مرگ مغزی به‌واسطه دستگاهی که به آن متصل است، حرکتی شبیه به تنفس دارد و قلب او می‌زند و حتی برخی حرکت‌های واکنشی نیز دارد. مرگ مغزی هنوز برای جامعه کاملاً پذیرفته نشده است و ازاین‌روست که خانواده‌ها به‌راحتی رضایت نمی‌دهند.

نجفی‌زاده با بیان اینکه علت اکثر مرگ‌های مغزی تصادفات جاده‌ای و سن رایج این افراد بین ۲۰ تا ۴۰ سال است، گفت: بنابراین ما ارگان‌های سالم و جوانی داریم که متأسفانه به دلیل همان عدم آگاهی خانواده‌ها و رضایت ندادن به اهدا زیر خاک می‌رود، درحالی‌که بیماران بسیاری در فهرست انتظار هستند.

مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان در پایان ابراز کرد: ارگان‌هایی مثل مترو که روزانه میزبان مخاطبان زیادی هستند، می‌توانند قدم‌های بزرگی برای فرهنگ‌سازی در این حوزه بردارند؛ اگرچه قبل از این تفاهم‌نامه نیز همکاری‌های خوبی با مجموعه شرکت بهره‌برداری مترو تهران برای برگزاری پویش نفس داشتیم.

انتهای پیام
captcha