لزوم شناسایی مجرمین ماجرای مهسا امینی و جلوگیری از بهانه دادن به ضدانقلاب
کد خبر: 4086168
تاریخ انتشار : ۲۷ شهريور ۱۴۰۱ - ۰۹:۲۸
حجت‌الاسلام ناصر رفیعی تاکید کرد:

لزوم شناسایی مجرمین ماجرای مهسا امینی و جلوگیری از بهانه دادن به ضدانقلاب

عضو هیئت علمی جامعةالمصطفی با اشاره حادثه دلخراش مرگ مهسا امینی و حواشی آن گفت: پای جان یک انسان در میان است، طبیعتاً به هیچ وجه در اینجا اهمال پذیرفته نیست، باید دقت شود و بدون هیچ پیش‌داوری به آن توجه شده و با مجرم بعد از اثبات جرم برخورد شود؛ ما نسبت به این حادثه دلخراش مطالبه‌گر هستیم و درخواست پاسخ‌گویی، صریح، شفاف، مستند و مستدل را داریم.

ناصر رفیعی، خطیب توانای کشور و عضو هیئت علمی جامعةالمصطفی

حجت‌الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی، استاد حوزه و دانشگاه و عضو هیئت علمی جامعةالمصطفی العالمیه، در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا، ضمن تسلیت ایام اربعین حسینی، درباره ماجرای درگذشت مهسا امینی در سخنانی اظهار کرد: درباره این حادثه‌ که دل همه ما را جریحه‌دار کرده است، یعنی فقدان خانم مهسا امینی، لازم می‌دانم چند نکته را خدمت عزیزانمان عرض کنم؛ نکته اول، عرض تسلیت به همه مردم به ویژه مردم انقلابی و بصیر کردستان و بویژه والدین ایشان. امیدوارم که خداوند به آن‌ها صبر دهد و این بانوی بزرگوار را که در ایام اربعین از دنیا رفتند مشمول عنایت حضرت اباعبدالله(ع) قرار دهد. واقعاً داغ اولاد سخت است، بدون تردید بر اثر هر اتفاقی که باشد داغ جوان سخت است، من تسلیت خودم را خدمت خانواده‌ ایشان ابلاغ می‌کنم و با آنان ابراز همدردی دارم.

برخورد با مجرم، متناسب با جرم

رفیعی به عنوان نکته دوم گفت: مجرم در هر کجای عالم اگر جرمی مرتکب شود باید متناسب با جرمش با او برخورد شود، استثنا هم ندارد چه در کسوت روحانی، در کسوت نظامی یا در کسوت دانشگاهی باشد. در این حادثه‌ای که پیش آمده باید با دقت و وسواس مجرم شناسایی شود، ببینیم چه کسی در این قصه تعمد، تقصیر یا قصور داشته، هرکدام از این‌ها که بود، با توجه به نوع آن، قوه قضائیه وظیفه‌اش است با شخص، اشخاص یا مجموعه‌ای که در این داستان مؤثر بودند، برخورد کند. پای جان یک انسان در میان است، طبیعتاً به هیچ وجه در اینجا اهمال پذیرفته نیست، باید دقت شود و بدون هیچ پیش‌داوری به آن توجه شده و با مجرم بعد از اثبات جرم برخورد شود؛ لذا ما نسبت به این حادثه دلخراش مطالبه‌گر هستیم و درخواست پاسخ‌گویی، صریح، شفاف، مستند و مستدل را داریم.

از گمانه‌زنی، توهین و مجرم‌سازی بپرهیزیم

نکته سومی که استاد جامعةالمصطفی مطرح کرد، به بخش دیگر ماجرا مرتبط بود. وی گفت: ما در دینمان موظف هستیم که مستند صحبت کنیم و از موضع علم سخن بگوئیم. به ما گفته‌اند؛ «لَا تَقُلْ مَا لَا تَعْلَمُ، چیزی را که نمی‌دانید، نگویید»(حکمت ۳۸۲ نهج‌البلاغه)، پس در این حادثه تا جرمی ثابت نشده، تا افراد معرفی نشدند از گمانه‌زنی، از توهین، از جسارت، از مجرم‌سازی بپرهیزیم، صبر کنیم آن‌هایی که وظیفه‌شان است، این مسئله را بررسی کنند، فردای قیامت به‌خاطر حرف‌هایی که می‌زنیم، گیر هستیم. باید مواظب باشیم حرف‌هایمان خدای نکرده از روی انتقام‌گیری و موج‌سواری نباشد.

بهانه‌ای به دست دشمنان نظام و انقلاب

رفیعی ادامه داد: بنده متأسفم بگویم افرادی در این روز‌ها موج‌سواری کرده و می‌کنند و این حادثه‌ که همه‌ی ما را ناراحت کرد، بهانه‌ای شد، برای انتقام‌گیری از نظام و انقلاب. افرادی که اگر یک روزی، یک آمر به معروف را زدند سکوت کردند، اگر طلبه‌ای چاقو خورد سکوت کردند، اگر به سرباز نیروی انتظامی توهین شد و کتک خورد، حرفی برای گفتن نداشتند، اگر ماشینی در جایی از عراق بمب‌گذاری و منفجر شد وانسان‌های بی گناهی کشته شدند، بچه‌هایی در دبیرستان دخترانه در افغانستان مظلومانه شهید شدند، سکوت کردند، اما امروز در این قصه آمدند و سوار بر موج، هجمه به نظام، انقلاب و رهبری راه‌ انداختند. بعضی از افراد نیز فرصت را برای تسویه حساب شخصی و انتقام مغتنم شمرده‌اند، در یک حادثه، کلماتی می‌گویند که کاملاً روشن است این‌ها در زمین دشمن موج‌سواری می‌کنند. این نوع رفتار و دوگانگی برخورد خوب نیست. در روایات داریم، کسی که دیگری را سرزنش کند، به همان حادثه دچار و مبتلا می‌شود.

برای ریشه‌کنی منکرات باید تجدید نظر کرد

رفیعی در ادامه سخنانش به نکته چهارم اشاره کرد و گفت: «امر به معروف و نهی از منکر» از ظرافت خاصی برخوردار است، اولاً یک واجب مهمی است که در آیات نورانی قرآن و روایات ائمه معصومین(ع) مکرر آمده و از نشانه‌های حکومت امام زمان(عج) است. ما در تمام زیارتنامه‌های ائمه(ع) می‌گوییم؛ شهادت می‌دهیم، شما امر به معروف و نهی از منکر کرده‌اید، اما این فریضه مهم الهی شیوه و روش دارد. باید افرادی برای این کار تربیت شوند تا با لسان نرم، آرام و روان منکرات را در جامعه متذکر شوند. منکرات؛ اختلاس، دزدی، کم‌فروشی، خیانت، شرابخواری، رابطه نامشروع و... همه را شامل می‌شود و صرف فقط بدحجابی نیست، این‌ها همه منکرات جامعه است و یک آمر به معروف و ناهی از منکر باید خیلی حساب شده عمل کند و اصول آن را بداند. همانطور که خداوند متعال در آیه ۱۰۴ سوره آل عمران می‌فرمایند؛ «وَلْتَکُنْ مِنْکُمْ أُمَّةٌ یَدْعُونَ إِلَى الْخَیْرِ وَیَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَیَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْکَرِۚ وَأُولَٰئِکَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ»، افرادی تربیت شوند، مانند وجود مقدس پیامبر(ص) که همه مردم را به سوی خیر، اتحاد، اتفاق، الفت، برادری، مواسات، درستی به کار شایسته و پسندیده دعوت می‌کرد. حضرت موسی(ع) وقتی همراه با برادرش نزد فرعون رفت، نرم سخن گفت، همانگونه که قرآن کریم در آیه ۴۴ سوره طه می‌فرماید؛ «فَقُولَا لَهُ قَوْلًا لَیِّنًا» نرم صحبت کنید، لذا خواهشم از عزیزانمان در قوا، مخصوصاً از برادرانمان در نیروی انتظامی که مجری هستند، به این قصه فکر کنند و برای پیاده کردن معروف در جامعه و ریشه‌کنی مطلق منکر که شامل؛ گران‌فروشی، اختلاس، دزدی، خیانت، فحشا، شرابخواری و... است که گاهی افراد در جامعه انجام می‌دهند، تجدید نظری داشته باشند، و با یک روش بهتر، با به‌کار گرفتن افرادی با زبان لیّن و نرم‌ زمینه برطرف ساختن منکرات را در جامعه فراهم آورند؛ همانطور که رهبر انقلاب فرمودند؛ «تذکر لسانی بهترین نوع امر به معروف و نهی از منکر است»، طبق فرمایش ایشان عمل کنند.

ملامت، لجبازی می‌آورد

خطیب سرشناس کشور با بیان اینکه «من ماه محرم در نقاط مختلف کشور منابر متعددی داشتم، ناهنجاری‌هایی وجود داشت، اما کسی هم ندیدم برخورد کند» افزود: اگر قرار باشد برخورد‌هایی صورت بگیرد که موجب لکه‌دار شدن چهره انقلاب و اسلام گردد، به نظرم اینگونه برخورد‌ها درست نیست، باید در شیوه برخورد تجدیدنظر شود. تذکر به افراد، باید به گونه‌ای باشد که لج‌بازی ایجاد نکند. ما در راویات داریم ملامت، لجبازی می‌آورد.

وی افزود: اعتقادم این است که باید به جوان‌های عزیز شخصیت داد، جوان‌های عزیز را باور کرد، درباره افرادی هم که ناهنجاری دارند با زبان دین، زبان نرم و زبان ملاطفت در حد یک تذکر که وظیفه ما است، انجام وظیفه کنیم، امر به معروف و نهی از منکر کار همه کس نیست، یک گروهی می‌خواهدکه مصداق آیه ۱۰۴ سوره آل عمران «وَلْتَکُنْ مِنْکُمْ أُمَّةٌ...» باشند و لذا بنده با برخورد‌های خشن، تند و برخورد‌هایی که موجب زدگی می‌شود، موافق نیستم. امیدوارم که همه ما در مسیر دین حرکت کنیم.

عملکرد افراد در هر لباس و پستی نقد شود

استاد حوزه و دانشگاه در پایان گفت: برای این نظام خیلی هزینه و خون داده شده و خون ده‌ها هزار شهید پای آن ریخته شده است. عزیزانی که با سوءاستفاده از این حادثه غمبار به نفع خودتان و عقده‌های خودتان علیه انقلاب و اسلام موج‌سواری می‌کنید و به آن هجمه وارد می‌سازید، مواظب باشید شاخه‌ای را نبرید که روی آن نشسته‌اید؛ اصل نظام باید حفظ شود، عملکرد غلط افراد در هر کجا که هستند یا در هر پستی با هر لباسی که قرار دارند باید نقد و تذکر داده شود و اگر نیاز بود، برخورد شود، اما از اظهارنظر‌های غیرعالمانه بپرهیزیم که فردای قیامت باید جواب بدهیم؛ «اتَّقُوا اللَّهَ وَقُولُوا قَوْلًا سَدِیدًا».

گفت‌وگو از اکبر پوست‌چیان

انتهای پیام
captcha