حوزه موافق روش کنونی مقابله با بدحجابی نیست/ لزوم اصلاح روش فعالیت گشت ارشاد
کد خبر: 4089051
تاریخ انتشار : ۱۰ مهر ۱۴۰۱ - ۰۹:۲۵
دبیر راهبری عفاف و حجاب حوزه‌های علمیه:

حوزه موافق روش کنونی مقابله با بدحجابی نیست/ لزوم اصلاح روش فعالیت گشت ارشاد

حجت‌الاسلام سیدعباس سیدنژاد گفت: بنده با صراحت می‌گویم حوزه علمیه با روش کنونی موافقت ندارد؛ حوزه علمیه یک نهاد ارشادی و تربیتی است و نه امنیتی و در مسائل امنیتی دخالتی نداریم ولی مباحث ارشادی و تربیتی را وظیفه خودمان می‌دانیم از این رو پیشنهادات زیادی هم ارائه کرده‌ایم.

سیدعباس سیدنژادبه گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدعباس سیدنژاد، دبیر راهبری عفاف و حجاب حوزه‌های علمیه، شامگاه 9 مهرماه در نشست بررسی حوادث اخیر کشور پیرامون عفاف و حجاب با بیان اینکه مردم مسلمان ایران مردمی غیرتمند، دیندار و اهل حیا هستند، گفت: اگر برخی افراد بی‌توجه به غیرت و عفاف و حیا هستند در درون محیط خانه‌شان کسی با آنها کاری ندارد ولی وقتی وارد فضای اجتماعی می‌شوند حفظ حریم‌ها برای حاکم و حکومت اسلامی اهمیت دارد و نظام اسلامی موظف است امنیت اخلاقی را در جامعه پیاده کند.

وی افزود: البته کیفیت اجرای یک حکم شرعی در جامعه اهمیت دارد و بنده با صراحت می‌گویم حوزه علمیه با روش کنونی موافقت ندارد؛ حوزه علمیه یک نهاد ارشادی و تربیتی است و نه امنیتی و در مسائل امنیتی دخالتی نداریم ولی مباحث ارشادی و تربیتی را وظیفه خودمان می‌دانیم از  این رو در طرح تحول، پیشنهادات زیادی هم ارائه کرده‌ایم.

 

دستگیری انجام نشود

سیدنژاد افزود: البته این پیشنهادات مربوط به بعد از حادثه اخیر نیست و از قبل در دستور کار حوزه علمیه بوده و در شورای عالی حوزه نوشته و تصویب شده است و یکی از مواردی که در پیشنهادات ما وجود دارد این است که تا جای ممکن از دستگیری دختران پرهیز شود و صرفا تذکر به افراد بدحجاب بدهند.

دبیر راهبری عفاف و حجاب حوزه‌های علمیه تصریح کرد: یکی دیگر از مواردی که حوزه بر آن تاکید دارد این است؛ افرادی که قرار است دیگران را ارشاد کنند حتما باید دوره آموزشی لازم را دیده و مهارت این کار را داشته باشند و حتی نحوه سخن گفتن با فرد بدحجاب و بی‌حجاب را بلد باشند.

وی با بیان اینکه 12 توصیه در طرح حوزه علمیه در این زمینه وجود دارد، اظهار کرد: ما پیشنهاد داده‌ایم حتی شکل ظاهری ماشین گشت ارشاد و داخل آن هم باید متفاوت باشد. طرح «حس خوب» یکی از طرح‌هایی است که پیشنهاد دادیم و اجرا شد و افرادی که مورد ارشاد قرار می‌گرفتند در فضای دوستانه و کاملا زنانه به آنها تذکر داده می‌شد.

 

هزینه برای نظام درست نکند

سیدنژاد اظهار کرد: یکی از شروطی که حوزه اعلام کرده این است که اگر در جایی گشت ارشاد احساس کرد فعالیت او هزینه برای نظام دارد باید از ارشاد، پرهیز کند زیرا ما مخاطب‌شناسی لازم را نداریم، ممکن است دختری که ما با او  مواجه شویم گرفتار چندین مسئله و مشکل از جمله اعتیاد پدر خانواده، ناسازگاری با شوهر و دعوا با همسر، قبول نشدن در کنکور و ... باشد و به محض اینکه کسی به او تذکر دهد آماده انفجار است و توصیه اسلامی این است که در این موارد صرفا به تذکر ساده بسنده شود.

وی با بیان اینکه موارد این‌گونه‌ زیاد وجود داشته است لذا افراد گشت ارشاد باید مهارت لازم در مخاطب‌شناسی را داشته باشند، اضافه کرد: وقتی سربازی به عنوان راننده در ماشین گشت نشسته است و می‌بیند مادری جلوی او را گرفته باید مخاطب‌شناسی کند و احساس کند آن زن، مادر خود اوست و برخورد مناسب داشته باشد.

 

حوزه موافق روش فعلی نیست

دبیر راهبری عفاف و حجاب حوزه‌های علمیه با بیان اینکه عنوان «پلیس امنیت اخلاقی» عنوان مناسبی به جای «گشت ارشاد» است، تصریح کرد: حوزه با صراحت می‌گوید پلیس امنیت اخلاقی باید وجود داشته باشد ولی روش‌های آن هم باید اصلاح شود زیرا حوزه با روش کنونی موافقت ندارد.

وی در مورد رفتار برخی هنرمندان و بازیگران ورزشی در این زمینه، اضافه کرد: هنرمندان و بازیگران ما عمدتا روحیه حساسی نسبت به ناهنجاری‌های اجتماعی دارند و این روحیه چیز بدی نیست و از این جهت خوشحالیم که هنرمندانی داریم که نسبت به حوادث کشور بی‌تفاوت نیستند در حالی که مثلا هنرمندان هالیوودی علیه بدترین جنایات در کشورشان هم ورود نمی‌کنند، بنابراین ما قدردان این احساسات هستیم ولی توصیه می‌کنیم باید احساساتشان را کنترل و عاقلانه رفتار کنند تا هزینه‌های سنگینی علیه کشور تحمیل نشود، زیرا در این ماجرا افراد بی‌گناه کشته و مجروح شدند و چه کسی جوابگوی خون آنها خواهد بود؟

 

هنرمندان خطای خود را جبران کنند

دبیر راهبری عفاف و حجاب حوزه افزود: بخشی از مردم این هنرمندان و بازیگران را الگوی خودشان می‌دانند و رفتار احساسی آنها سبب مشکلات زیادی برای کشور شد. کسانی مانند آقای محمد اصفهانی ضمن اینکه مطالبه کردند تا ابعاد این ماجرا روشن شود خواستار اصلاح گشت ارشاد هم شدند و مطالبه حوزه هم اصلاح روش فعالیت گشت ارشاد بود از این رو من به کسانی که مرتکب اشتباه شدند توصیه می‌کنم خطای خودشان را جبران کنند.

سیدنژاد بیان کرد: صراحتا عرض می‌کنم براساس پیام‌هایی که برخی از این هنرمندان منتشر کردند این تحلیل به ذهن می‌رسد که تصور کردند کار نظام تمام شده است و خواستند از جریان، عقب نیفتند، برخی هم از طرف جریان معاند هنرمند حکومتی خطاب شدند و خواستند این را رفع کنند.

وی ادامه داد: بنده با اطلاع می‌گویم که به 470 نفر از هنرمندان، بازیگران و فعالان هنری، سیگنال‌هایی داده شده بود که کار حاکمیت تا سال 1403، تمام است و به نظر بنده ماجرای مهسا امینی، این پروژه را جلو انداخت و چهره نفاق برخی افراد روشن شد.

سیدنژاد اظهار کرد: برخی از این هنرپیشه‌ها نگاهی را که جان بولتون و صدام حسین به ایران داشتند، دارند، بولتون گفت ایران 40 سالگی خودش را نخواهد دید و صدام قصد داشت یک هفته تهران را فتح کند؛ البته برخی از هنرپیشه‌ها و بازیگران فریب این ماجرا را نخوردند؛ ولی این تحلیل هم دور از ذهن نیست که برخی افراد به دنبال گرفتن کرسی سکونت در کشورهای دیگر بودند و این ماجرا و موضع‌گیری آنها، زمینه لازم را  فراهم کرد. 

 

مواجهه رافت‌آمیز با برخی هنرمندان

وی افزود: البته ما از برخی هنرپیشه‌ها و بازیگران هم که گذشته خوبی داشتند تعجب کردیم و شاید احساسی شده و به نادرستی موضع‌گیری کردند که باید با رافت اسلامی با آنها مواجه شویم.

دبیر راهبری عفاف و حجاب حوزه علمیه گفت: اینکه برخی افراد از تلویزیون محروم می‌شوند ولی در تئاتر و سینما آزادانه فعالیت می‌کنند کار درستی نیست و کسی که علیه نظام اسلامی است و از فعالیت در تلویزیون محروم شده باید از سینما و تئاتر و شبکه خانگی هم محروم شود. یک نفر نمی‌تواند بگوید تلویزیون حق پخش تصویری مرا ندارد و بعد آن فرد آزادانه در شبکه خانگی فعالیت کند. به خاطر همین اظهارنظرها برخی مجموعه‌ها که با پول بیت‌المال ساخته شده بود پخش نشد و سرمایه ملی هدر رفت.

وی اضافه کرد: همین فعالیت آزادانه در سینما و تئاتر و بخش خانگی سبب شده تا اینها علیه تلویزیون موضع بگیرند و طبق مصاحبه وزیر محترم ارشاد این موضع در دست پیگیری است.

سیدنژاد با بیان اینکه ما به عنوان حوزه مخالف قلع و قمع همه هنرمندان و بازیگران هستیم، اظهار کرد: برخی قطعا می‌توانند مشمول رافت نظام قرار بگیرند ولی کسانی که بر کشف حجاب مصر هستند و نظام را قبول ندارند نباید فعالیت آزادانه هنری و ورزشی داشته باشند البته به عنوان یک شهروند حق زندگی در ایران را دارند ولی نباید با استفاده از امکانات بیت‌المال برای خود اندوخته فراهم کنند.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی همه مخالفان خودش را طرد نمی‌کند، تصریح کرد: به نظر بنده استفاده از برخی هنرمندان در سینما، تلویزیون و فعالیت‌های هنری دیگر خیانت در حق نظام اسلامی است. ما نباید قضاوت غیرمنصفانه نسبت به رشد هنر و سینمای بعد از انقلاب در کشور داشته باشیم، بعد از انقلاب فیلم‌های فاخر زیادی ساخته شد و رتبه‌های برتر جهانی به دست آوردیم و موفقیت‌‌ها در حالی است که در جمهوری اسلامی از عناصر غیراخلاقی استفاده نشد در حالی که سینمای دنیا بر محوریت این عناصر می‌چرخد و این جزء معجزات انقلاب است.

 

آیا بی‌حجابی باعث پیشرفت است؟

سیدنژاد بیان کرد: فرضا امروز حجاب آزاد شد آیا بی‌حجابی باعث رشد و پیشرفت کشور و هنر و ورزش خواهد شد؟ با بدن‌نمایی و کشف حجاب قرار است کدام بعد هنر رشد کند؟ این که بازگشت به عقب و قبل از انقلاب است که متدینین جرئت نداشتند در خانه خود تلویزیون داشته باشند. بنابراین عزیزان هنرمند باید توجه کنند که انقلاب باعث رشد و پیشرفت سینما و هنر شده و نباید با مواضع نادرست این موفقیت‌ها را نادیده بگیریم.

انتهای پیام
captcha