کد خبر: 1111856
تاریخ انتشار : ۱۵ مهر ۱۳۹۱ - ۱۰:۲۰

آيه 70 سوره «اسرا» اعتماد به‌نفس را پی‌بردن به كرامت و ارزش نفس می‌داند

آيه 70 سوره مبارکه اسرا «وَلَقَدْ كَرَّمْنَا بَنِي آدَمَ وَحَمَلْنَاهُمْ فِي الْبَرِّ وَالْبَحْرِ وَرَزَقْنَاهُم مِّنَ الطَّيِّبَاتِ وَفَضَّلْنَاهُمْ عَلَى كَثِيرٍ مِّمَّنْ خَلَقْنَا تَفْضِيلًا» اعتماد به نفس را پی‌بردن به كرامت و ارزش نفس تعبير کرده است.


گروه اندیشه: آيه 70 سوره مبارکه اسرا «وَلَقَدْ كَرَّمْنَا بَنِي آدَمَ وَحَمَلْنَاهُمْ فِي الْبَرِّ وَالْبَحْرِ وَرَزَقْنَاهُم مِّنَ الطَّيِّبَاتِ وَفَضَّلْنَاهُمْ عَلَى كَثِيرٍ مِّمَّنْ خَلَقْنَا تَفْضِيلًا» اعتماد به نفس را پی‌بردن به كرامت و ارزش نفس تعبير کرده است.


رضا خليلی، مشاور قرآنی فرماندار بابل در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) نمايندگی بابل شعبه مازندران، گفت: در آيه 70 سوره اسرا اعتماد به‌نفس به‌معنای پی‌بردن به كرامت و ارزش نفس تعبير شده و آمده است، «و اين كرامت انسان از ويژگی‌های او می‌باشد كه ساير مخلوقات از آن برخوردار نمی‌باشند و به همين دليل نسبت به آنان دارای برتری می‌باشند.»


وی افزود: از ديگر كرامات و ارزش‌های‌ انسان، مقام خليفة‌اللهی و مسجود ملائكه‌ است كه در آيه 30 و 33 سوره بقره به آن اشاره شده است.


خليلی با اشاره به اینکه از جمله ويژگی‌های انسان تعليم‌الاسماء است، اظهار کرد: خدواند در آيه 31 سوره بقره می‌فرماید: «و كشف اين حقايق سبب می‌شود انسان، جايگاه و ارزش خود را بشناسد و به خود ببالد و اعتماد كند و با اين ويژگی‌ها در مسير سعادت و كمال گام بردارد.»


وی ضمن اشاره به آثار اعتماد به نفس، افزود: آثار اعتماد به نفس به‌معنای آثار كرامت انسان بوده و برخی از آن آثار، عزت نفس، موفقيت، پرهيز از گناه، بی‌نيازی به غير خدا، استغناء، به بن‌بست نرسيدن و ياد دائمی خدا است.


مشاور قرآنی فرماندار بابل با اشاره به اینکه عزت نفس به‌عنوان يكی از ثمرات اعتماد به نفس است، تصریح كرد: كسی‌كه مقام و ارزش خود را شناخته باشد، تلاش می‌كند آن را از دست ندهد و با قدرت و قوت، موقعيت والای خود را حفظ كند و هرگز شكست نخورد و از آنجايی‌كه تمامی اين‌ ارزش‌ها از سوی خدا است، عزت را از نيز او می‌خواهد.


وی با اشاره به اینکه موفقيت و پيشرفت و ترقی در كارها به‌عنوان يكی ديگر از آثار اعتماد به نفس است، افزود: ايمان به خدا به ارزش‌های والای خدادای سبب می‌شود كه انسان از كسی ترس نداشته باشد، سست نشود و خود را برتر ببيند و اين روحيه، عامل مهمی در موفقيت و پيشرفت در كارها است.


خلیلی با اشاره به اینکه پرهيز از گناه به‌عنوان ديگر آثار اعتماد به نفس است، خاطرنشان كرد: نتيجه ايمان به خدا و ايمان به مقام بلند انسان، عاملی است كه انسان از هر گناه پرهيز كند زيرا گناه، انسان را از موقعيتی كه دارد تنزل می‌دهد و در اين مورد حضرت علی(ع) فرمودند: «كسی‌كه كرامت خود را حفظ كند موقعيت گناه برای او پيش نخواهد آمد.»


وی افزود: شناخت خود و شناخت راه و هدف، انسان را در پيمودن راه و رسيدن به هدف ثابت قدم نگه می‌دارد و در اين مسير هيچ مشكلی و يا شكست ظاهری او را به بن بست نمی‌کشاند.

captcha