کد خبر: 1310525
تاریخ انتشار : ۱۲ آبان ۱۳۹۲ - ۱۴:۲۵
کامرانیان مطرح کرد:

آزمون هنر مدیریتی؛ عامل اثربخش جهت سنجش مدیران مؤسسات قرآنی

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: یکی از پژوهشگران قرآنی با تأکید بر ضرورت ترکیب‌بندی مدیریت سازنده و کاربردی در مؤسسات قرآنی، افزود: آزمون هنر مدیریتی یکی از عوامل اثربخش جهت سنجش مدیران مؤسسات قرآنی به‌شمار می‌رود تا با لحاظ این مهم، میزان اطلاعات و آگاهی مدیران سنجیده شود.


عباسعلی کامرانیان، مؤلف 102 اثر قرآنی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با تأکید بر لزوم تحقق قدرت علمی و توان جسمی در مدیران مؤسسات قرآنی ـ مردمی گفت: مدیریت اثربخش، مدیریتی است که در نهایت منجر به ایجاد تحول در نظام یک مجموعه می‌شود، از این رو لازم است تا مدیران از لحاظ قدرت علمی و توان جسمی برخوردار باشند تا به مدیریت مؤسسات بپردازند.



مدیرعامل مؤسسه قرآن و اهل ‌بیت(ع) تهران به آیه پایانی سوره بقره پیرامون دانش و نیروی جسمانی اشاره و تصریح کرد: در آیه 247 سوره مبارکه سوره بقره پروردگار جهانیان می‌فرمایند: «...بَسْطَةً فِی الْعِلْمِ وَالْجِسْمِ وَاللّهُ یُؤْتِی مُلْکَهُ مَن یَشَاءُ وَاللّهُ وَاسِعٌ عَلِیمٌ»، در حقیقت‏ خداوند پیامبر را بر شما برترى داده و او را در دانش و نیروى بدنى بر شما برترى بخشیده است و خداوند پادشاهى خود را به هر کس که بخواهد مى‏دهد و خدا گشایشگر داناست.



لزوم برگزاری کلاس‌های مدیریتی ویژه مدیران مؤسسات



وی با بیان لزوم توجه مدیران مؤسسات قرآنی نسبت به علم مدیریتی اظهار کرد: مدیران مؤسسات قرآنی در وهله اول باید نسبت به مسائل مدیریتی آشنا باشند، بدین دلیل که مدیریت یک مجموعه نیازمند خلاقیت، هنر، حرفه و فن است؛ همچنین لازم است تا کلاس‌های مدیریتی در زمینه‌ای که در آن گام برمی‌دارند، گذرانده باشند و نسبت به آن سابقه لازمه را در دستور کار قرار دهند.



کامرانیان در رابطه با نحوه اجرایی شدن علوم و فنون مدیریتی در مؤسسات قرآنی ـ مردمی گفت: مدیران مؤسسات قرآنی اگر از مطالعات علوم و فنون مدیریتی برخوردار نباشند، نمی‌توانند به ایجاد رویکردهای علمی ـ پژوهشی در حوزه قرآن دست یابند؛ به‌طورکلی مباحث کاربردی مدیریت مقدمه روند اجرایی در زمره مؤسسات قرآنی به‌شمار می‌رود.



ضرورت توجه متولیان قرآنی کشور نسبت به برگزاری آزمون هنر مدیریتی



این پژوهشگر قرآنی به نحوه گزینش مدیران مؤسسات قرآنی به هنگام اخذ مجوز از سوی متولیان قرآنی کشور اشاره کرد و افزود: متأسفانه یکی از عواملی که در اداره مؤسسات قرآنی نقش بسزایی دارد، حضور مدیران متخصص است؛ ناگفته نماند که این مهم باید به هنگام گزینش در اخذ مجوز از سوی متولیان قرآنی کشور با برگزاری آزمون هنر مدیریتی جهت سنجش این افراد در دستور کار مؤسسات قرار گیرد.



وی در رابطه با نیازمندی مؤسسات قرآنی نسبت به حضور مدیران غیر قرآنی اما توانا در هدایت برنامه‌های مؤسسه و یا الزاما مدیر قرآنی، گفت: به‌طورکلی مدیرانی که سابقه قرآنی داشته باشند، انگیزه لازم برای اجرای فعالیت‌های نظام‌مند و روش‌های به‌روز در فنون قرآنی را دارند؛ یعنی فردی که نسبت به مسائل قرآنی آگاهی لازمه را دارد، می‌تواند با حضور در کلاس‌های مدیریتی به اداره و رهبری امور یک مؤسسه قرآنی بپردازد.



مدیرعامل مؤسسه قرآن و اهل ‌بیت(ع) تهران با تأکید بر ضرورت ایجاد ساختار تشکیلاتی مدیریت هیئت‌مدیره‌ای در مؤسسات قرآنی، عنوان کرد: هیئت‌مدیره‌ای از افکار جمعی نشأت می‌گیرد، بدین منظور اگر این مهم همراه با ساز و کارهای اصولی چیده شود و در این میان از خرد جمعی و نظارت افراد خبره استفاده شود نحوه مدیریت یک مرکز بالاخص قرآنی مطلوب خواهد بود.



ترکیب‌بندی مدیریت سازنده و کاربردی در مؤسسات



این مؤلف کتب قرآنی اولویت اول نسبت به ترکیب‌بندی مدیریت سازنده و کاربردی در مؤسسات قرآنی را مستلزم اختصاص ساختار و چارچوب اساسی عنوان کرد و گفت: مؤسسات قرآنی به‌صورت خودجوش فعالیت دارند و در قبال اجرای فعالیت‌های قرآنی نیازمند جذب مستعدان قرآنی برای اخذ بودجه‌ هستند، به همین منظور لازم است تا مدیران این مراکز براساس ساختار و چارچوب کلی جهت اداره امور حضور یابند.



وی در پایان به برگزاری دوره‌های بازآموزی قرآن ویژه مدیران مؤسسات قرآنی ـ مردمی خاطرنشان کرد: دوره‌های بازآموزی قرآن برای مدیران مؤسسات مشروط به این است که به‌صورت کارشناسی شدن و هماهنگ نسبت به اطلاعات روز برگزار شود؛ به‌طورقطع اگر این مهم در ساختار تمامی مجموعه‌ها به‌خصوص مؤسسات عملی شود، ضعف شدید مدیریتی در هیچ مرکزی تحقق نمی‌یابد.

captcha