به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) شعبه اروپا، در این سمینار امیر محمدحاجی یوسفی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران گفت: امروزه هم اندیشه ورزان و هم سیاستمداران به نقش پررنگ و استراتژیک دین و مذهب در زندگی بشر اذعان دارند و از این رو مطالعات ادیان در کشورهای مختلف از جمله دانشگاههای اروپایی و آمریکایی گسترش چشمگیر یافته است.
وی گفت: دانشگاه ادیان استکهلم را می توان دانشگاهی استراتژیک دانست. زیرا در آن ترکیبی جدید از رشته های مختلف در برنامههای کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تدریس میشود. ترکیب رشته های ادیان، فلسفه، حقوق بشر، دموکراسی، و مناسبات میان فرهنگی از ویژگیهای بارز این دانشگاه میان رشته ای است.
حاجی یوسفی افزود: به رغم قوانین واحد اتحادیه اروپا ، مسلمانان در کشورهای مختلف این قاره با سیاست های متفاوت روبرو هستند. برای نمونه مسلمانان در فرانسه با سخت گیریهای زیادی مواجهند در صورتی که این سخت گیریها برای نمونه در انگلستان یا سوئد دیده نمیشود.
سوزانا ویگورت اینگوسون، استاد دانشگاه ادیان استکهلم گفت :سوال محوری این است که رفتار با باورها، افکار و مناسک دیگر ادیان در اروپا چگونه است و چرا به رغم قوانین یکسان در کنوانسیونهای اتحادیه اروپا، میان دولتهای مختلف در این رابطه تفاوت وجود دارد.
وی نخست به ارایه برخی تعاریف چون مذهب، سکولاریسم، دموکراسی و حقوق بشر پرداخت تا دیدگاه خود را مشخص نموده و سپس استدلال خویش را بر آن استوار نماید. پس از ارایه تعاریف برای نشان دادن اهمیت تعریف مفاهیم و شاخصها در تحلیل و این که چگونه تعاریف مختلف به تحلیل های مختلف منجر میشود به توضیح سه نقشه موجود در باره وضعیت مذهب در جهان که توسط اندیشه ورزان مختلف ترسیم شده پرداخت.
اینگوسون ضمن اشاره به یک نظرسنجی گفت: اکثریت مردم سوئد خدا را قبول دارند.
وی ضمن بررسی سیاست های مختلف در کشورهایی چون سوئد، فرانسه، آلمان و انگلستان نسبت به اقلیت های مذهبی از جمله مسلمانان به بررسی عمیق تفاوت در این سیاستها پرداخت و از دید ایشان تفاسیر مختلف از قوانین موجود باعث تفاوت در این سیاستها شده است.
گفتنی است، سوزانا اینگوسون متخصص ادیان، اخلاق، و حقوق بشر و مذهب است و مسئولیت آموزشی دانشگاه ادیان استکهلم را نیز بر عهده دارد. وی از سالجاری نیز به عنوان دانشیار ادیان در دانشگاه اوپسالا تدریس میکند.